Rüyada Keklik Görmek

Rüyada keklik görmek; güzel ama geçimsiz kadına, tatlı ve güzel sözlü erkeğe, güleryüzlü kimseye işarettir. Keklik eti yemek yeni elbiselere; keklik almak, güzel fakat huysuz bir kadınla evlenmeye, avlamak ise yetkili makama yakın kimselerden menfaat elde etmeye delalet eder.

Bkz: Keklik Avına Gitmek

Rüyada keklik görmek ne demek, etrafınızdaki insanların saygısını kazanacaksınız demektir. Keklik eti yemek aile içinde kavga edeceğinizi işaret eder. Bekar kişi görürse aşktır. Ev içinde keklik görülürse, eşin hoppalığına işaret eder.

Rüyada keklik görmek, konuşkan bir kadınla tabir olunur. Rüyasında çarşıdan bir keklik satın alarak evine getirdiğini gören, güzel ve tatlı dilli bir kadınla, kadınsa böyle bir erkekle evlenir. Rüyasında birçok kekliğin bir tarlaya konduğunu gören, devlet işine girerek, çok para kazanır veya bir okula öğretmen veyahut bir askeri birliğe komutan olur.

Rüyasında keklik kızartması yediğini görmek, yeni elbiseler alacağına; keklik avladığını görmek, güzel bir kadınla veya erkekle tanışacağına delalet eder. Rüyada keklik itikatsızlığa da yorumlanır. Rüyasında keklik avına çıktığını ve bir keklik vurduğunu görmek, dini inançlarını yavaş yavaş yitirmekte olduğuna ve tövbe ederek yeniden ibadete koyulması gerektiğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada dişi keklik, hür temiz bir kadına yahut sözü güzel bir adama işarettir. Rüyada görülen keklik, güzel ve geçimsiz bir kadındır. Onu almakta bu kadınla evlenmeye işarettir. Rüyada birçok keklik kuşu avladığını gören kimse, çok mal kazanır. Keklikler, kadınlara ve güler yüzlü insanlara işarettir. Rüyada keklik eti yediğini gören kimse, elbiselere nail olur.

Keklik

“Rüyada Keklik Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Rüyamda donmuş ağaca tırmanıyorum. Ağacın üstünde kuş yuvası var. Yukarı çıktığımda yuvanın içinde iki keklik biri buz tutmuş, diğeri yanında bekliyor. İki yumurta var yanlarında ve beni görünce bekleyen keklik uçup gitti.

  2. İyi akşamlar. Rüyamda kapımızın önünde kocaman bir örümcek sarkmıştı. Kızım eline alıp bana getirirken keklik olduğunu gördük. Ona kümes gibi bir yer bulduk evimizin yan tarafında. Elimden bıraktığımda üç tane olmuşlardı. Keklik, örümcek birde siyah bir böcek, böceğin ayakları karnında idi. Örümcekle keklik aynı gördüğüm gibiydi. Teşekkürler.

  3. Selamünaleyküm. Rüyamda küçük bir keklik buldum bunu kesmeyi düşündüm sonra bunu nasıl keseceğime karar verdim. Kendi kendime dedim ki kanatlarına basıp bıçağı boğazına vurmak sonra tam keseceğim hayvan kıvranıyor ve sonra epey uğraştan sonra bir hamle daha yapmaya çalışıyorum fakat hayvan koyuna dönüşüyor ve ağlıyor ama insan gibi değil. Bağırıyor, onun üzüldüğünü düşünüp hayvanı kesmekten vazgeçiyorum. Bana bunu yorumlar mısınız? Şimdiden ALLAH razı olsun.

  4. Selam. Rüyamda bilet almak için gittim, bana bilet verdiler 200 TL verdim 100 ünü geri verdiler sonra başka bir kadın da vardı o da bilet aldı benimkinden. Bir çanta vardı elinde, siyah bir çanta. Ben yanlışlıkla o çantayı almışım eve geldim, 2 gün sonra çantadan sesler geliyor. Açtım, bilet falan hep baktım, 2 tane keklik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir