Rüyada Kartal Görmek

Rüyada kartal görmek şeref ve itibara, güzel bir adla anılmaya, övgüye ve memuriyete işarettir. Rüyada eve bir kartal konması devlet kuşu ve talihli günlere; kartalı sevk ve idare etmek yahut ona binerek uçmak, şeref ve yüceliğe delalettir.

Rüyada kartalın yere doğru süzülerek inmesi vefatın çok yaklaştığına; kartalın eti, kemiği ve tüyleri hayra, yeni derecelere ve itibar kazanmaya delalet eder.

Rüyada kartalın başı üzerine konduğunu görmek idam edilmeye; kartal yavrusu necib evlada delalet eder.

Rüyada kartal görmek tabir başarının işaretidir. Bir kartal öldürmek dertlerin aşılacağı anlamını taşır.

Rüyada yükseklerde uçan kartal görmek, başarının işaretidir. Hayallerinizi gerçekleştirecek ve büyük başarılara imza atacaksınız. Güç, başarı, nüfus, mevki olarak yorumlanır.

Rüyada kartal görmek ne demek, kuvvetli, heybetli, savaşabilir biriyle tabir olunur. Bir kartalı olup kuşun da kendisine itaat ettiğini gören, devlet adamlarına yakın ve arkadaş olur.

Rüyada bir kartala binerek uçtuğunu gören, büyük bir şerefe erer veya uzun bir yolculuğa çıkar. Rüyada bir kartal avladığını gören, devletin itimadını kazanıp her yerde söz sahibi olur.

Rüyada bir kartalın kendisine pençesiyle vurduğunu gören, devletten zarar görür. Gökten bir kartalın süzülüp indiğini gören, hemen vefat eder.

Rüyada kartal yavrularını görmek iyi evlada, eti, kemigi, tüyü, büyükler tarafından verilecek mala ve şerefe işarettir.

Kirmani’ye göre; bir kartala binerek göğe kadar uçtuğunu gören, uzun bir yola gider ve bu yolculukta nimet, şeref ve mal elde eder. Eğer düşerse, bunlardan yoksun kalır. Bu uçuştan geri dönmezse, vefat eder. Selametle dönerse, hayır bulur. Rüyada görülen kartallar, pençesiz, yani tırnaksızsa, meleklerle tabir olunur.

Rüyada kartal yavrularını tuttuğunu gören, evli ise eşi erkek çocuk doğurur. Evli değilse genç bir kızla evlenir. Başının üstünde bir kartal durduğunu gören, asılır.

Danyal (A.S.)’a göre; evine veya mahallesine bir kartal indiğini görmek, o yerin hakiminin bir hayırda bulunacağına delalet eder. 

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada kartal görmek sekiz şekilde tabir edilir: Seref, emir, başkanlık, meth(övgü), iyi ün, yüksek bir mevki, emir ve yolculuk.

Bir başka rivayete göre de: Bir kimse rüyada kartal ile mücadele ettiğini görürse, amiri ona kızar ve onu rahatsız etmek için zalim bir kimseyi ona musallat eder.

Rüyada kartala malik olduğunu gören kimse, büyük bir mülke, izzet ve şerefe kavuşur. Bir kimse rüyada bir kartala malik olduğunu, onunla beraber uçtuğunu ve kendisinden korkmadığını görürse, o kimsenin işi iyi ve kendisi zalim olur.

Rüyada kartal yavrusuna kavuştuğunu gören kimsenin kadri yüce bir çocuğu olur. Bu rüyayı gündüz gören kimse, hasta olur. Eğer kartal yavrusu kendisini tırmalarsa, o kimsenin hastalığı uzar.

Rüyada boğazlanmış olarak görülen kartal devlet ricalinden birisinin ölümüne işarettir. Kartal, salih kimselerle de tabir edilir. Rüyada kartal gören ve sesini işiten kimse bir adamla mücadele ve kavga eder. Kartal etinden yiyen veya onun kanadından, kemiğinden bir şey alan kimseye, mal gelir. 

Rüya sahibinin rüyasında siyah kartal görmesi kişi için pek de hayırlı yorumlanmaz. Kişinin kötü haberler alacağı bu haberlere çok üzüleceğine, aynı zamanda çevresindeki insanların da bu habere olumlu yaklaşmayacaklarına yorulmaktadır.

Rüya tabircilerine göre rüyasında kartal yumurtası gören kişi eğer bekar ise evlenip çocuk sahibi olacağına, evli ise hayırlı evlat sahibi olacağına delalettir.

Rüya sahibinin rüyasında kara kartal görmesi kişinin çeşitli belalarla uğraşacağına, yorgun düşeceğine, ailesinin yardımı ile yeniden ayağa kalkacağına delalet eder.

Rüyada kartal pençesi görmek sevdiği insanlar tarafından kazık yiyeceğine, adeta hayal kırıklığına uğrayacağına yorumlanır.

Rüyada kartal öldürmek, tüm sorunların üstesinden gelecek ve engelleri aşacaksınız.

Rüyada evine kartal girdiğini görmek kişinin hanesinin bolluk ve bereket içerisinde olacağına, iş hayatında bulunan zorluklarına ortadan kalkacağına delalete eder.

Ayrıca bkz: Rüyada Şahin Görmek, Rüyada Kuş Gagası Görmek 

Kartal

“Rüyada Kartal Görmek” üzerine 16 yorum

  1. Kendimi yaralı KARTAL’ı iyileştirmeye çalışırken gördüm rüyamda. Anlamını merak ediyorum. Kartalın kanadı vücudundan ayrılmış ve iyileştirmeye uğraşırken beni ısırmaya çalışıyordu.

  2. Rüyamda ıssız bir yer ananem, abim ve ben yaşıyorduk. Ben balık avlamaya gidiyordum, suyun üstünde merdiven vardı sonra düştüm suya. Kartal beni yavaş yavaş kurtardı sonra insan oldu, benimle evlendi. Bir kızım olmuş, 5 yaşında. Ben çok bunalmışım, kaçarken arabanın önünde bayıldım ve kartal insan yani rüyamdaki kocam aldı beni uyandım. Ben hiç evlenmedim, 15 yaşındayım. Nasıl yorumlanır, bilmiyorum. 🙁 Yardım eder misiniz?

  3. Ben rüyamda büyük bir kayanın üzerinde 3 adet büyük bir F harfi gördüm. Gördükten sonra gökyüzünden 2 adet devasa siyah kartal süzülerek değil, yere kanat çırparak indi ve kanatlarını kapatarak yürümeye başladılar. Yürürken sağına, soluna ve arkasına bakarak yürüdüler. Bu görmüş olduğum rüyamla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

  4. Rüyamda annemle bir komşuya gidiyoruz. Bayanı ben tanımıyorum, hoş ve güzel biri. Ekmek almaya gidiyoruz. Birden gözden kayboluyorlar ve bir kartal sürüsü çıkarıyorlar ortaya, karanlık bir yerden. Bunların hepsi uçuyor ama karınlarında kırmızı bir şey var, hamile gibi kan toplamış sanki. Birden yere kocaman bir kartal düşüyor ya da şahin. Diyoruz “Hayvan çok acı çekiyor” sanki doğum yapar gibi. Ona yardımcı olmak amacı ile ben de kan kusuyorum. Ve dilimin altında bir kopukluk meydana geliyor. Ağzım kan içinde kalıyor, o hayvan acı çekmesin diye.

  5. Ben talebeyim. Yatılı hafızlık kursuna gidiyorum. Rüyamda kartal gördüm. Üstümden geçti, gitti. Çok büyüktü. Bu neye delalet eder?

    1. Ben de öğrenciyim ve üstümde benim de kocaman bir kartal vardı sonra süzülerek yere indi burada vefat gibi şeyler diyor korkuyorum. Ama başarı da diyor.

  6. Rüyamda denizin ortasında, kayalık olan bir adada şahini kartal avlanıyor. Bunun anlamı ne olabilir? Teşekkür ederim.

  7. Hepsini de okudum hiçbirini de rüyamda görmedim. Ben rüyamda bir trende cam kenarında oturuyordum, cam açıktı. Bir kartal gördüm hemen başka bir yere oturdum, oraya da geldi, beni pençelemeye çalışıyordu.

  8. Arkadaşlar, ben kartal avlıyordum ama kartal düşünce ölmemiş ve bana dik dik baktı. Onu sevdim. Baktım orasını falan ama yara almamış gözüküyordu. Sizce iyi mi, kötü mü?

  9. Rüyamda yüksek bir tepede kartal gördüm önce bana baktı sonra popoma konduğunu hissettim. Bu rüyayı çok merak ediyorum.

  10. Rüyamda orman gibi bir yerde tek başıma yürüyordum 2 tane gövdesinden ayrı kafa ve kafaların yanında bir tane kartal gördüm. Kartal beni gördü ne uçtu nede ben uzak kalmaktan kaçtım.

  11. Rüyamda kartal yere yakın uçuyordu ben ondan çok korkuyordum gelmesin bana diyordum. Son anda üstümde durdu 6 kanadı vardı kocaman açtı kanatlarını ne olur yapma lütfen yapma Allah rızası için dedim o da tamam şimdi değil dedi ve ötemde bir yere kondu öğrenciyim yardım edin.

  12. Rüyamda yolda 3 inek ardında 2 köpek 1 kadın ve en sonda 1 kartal vardı. İnek, köpek ve kadını geçtikten sonra kartal kadının eline kondu sonra kadının elinden uçup arabamıza kondu. Kapıları kilitledik ama arka pencereden girdi ve ayağımı ısırdı. Kapıyı asağı attım bacağım kıpkırmızı olmuştu sonra uyandım. Bunun yorumunu yazar mısınız?

  13. Ben rüyamda kartal ile cinsel münasebette bulundum, Sonrasında 4 tane yavru doğdu ve tavuğa benziyorlardı. Acaba ne anlama geliyor, yardımcı olur musunuz, hayırlı günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir