Rüyada Kalp Görmek

Bakınız; Kalp Çarpıntısı, Kalp Katılığı

Rüyada kalp görmek, cesaret, akıl, el açıklığına ve adalete yorumlanır. Kalbinde bir korku ve endişe olduğunu hissetmek, rüyayı görenin doğru yola geleceğine yorumlanır. Kalbinde ağrı bulunması, o kimsenin yakın zamanda bir kötülük yapacağına; kalbinde hastalık hissetmesi, münafık bir kimse olduğuna yorumlanır.

Rüyada kalbinin ağrıdığını veya sorun yarattığını gördüyseniz, zarara uğrayacağınız anlamına gelir. Kalp, hastalığın ve enerji kaybının işaretidir. Kanayan kalp ve hayvan kanı iyi sayılmaz. Ama temiz insan kalbi çok iyidir.

Rüyada kalp görmek, adamın kahramanlığına, emir vermesine, oyun oynamasına, cesaretine, akıllı, zeki, cömert ve müsamahakar olduğuna, ahlak, tabiat ve adetine işarettir. Bir kimse rüyada kalbinde korku bulunduğunu görse, o kimsenin hakka uymasına ve doğru yolu bulmasına işarettir. Kalp, vücudun meliki, din, dünya, gizli ve aşikar yönleriyle vücudu koruyan, vücut için lüzumlu tedbirleri alan ve vücudun sır yeridir. Bundan dolayı rüyada kalbinde iyilik ve kötülükten görülen şeyin miktarınca tabiri vücuda aittir. Bir kimse rüyada kalbinin çıktığını görse, o kimsenin dini güzel olur. Bazı tabirciler; kalpler, kadınlarla tabir edilir, dediler. 

Rüyada kalbinin parçalandığını gören kimse, hasta ise hastalığından ve sıkıntılarından kurtulur. Kalp, rüya sahibinin hanımına işarettir. Kalp insanın dini ve zekasıdır. Bundan dolayı bir kimse kalbinde göz bulunduğunu görse, o kimsenin, akıl, zeka ve anlayışına, dindarlığına ve güzel şekilde konuştuğuna işarettir. 

Bir kimse rüyada kalbinin kaçırıldığını görse, ariz olacak bir korkudan dolayı kalbinin perişan veya aklının gideceğine ya da dininin bozulacağına işarettir. Kalbinin karardığına veya perdelendiğine, hakikati anlayamadığına ve gözleriyle hak yolunu görmediğine işarettir. 

Rüyada kalbinin parçalandığını gören kimse, korku, zühd ve takva sahibi ise, o kimsenin Cenab-ı Hakka olan kalbi rabıtasının devam ettiğine ve Allah (C.C.)’dan korku üzere bulunmasından dolayı onun Allah’a olan bağlılık ve rabıtasının hiçbir şeyin manî olmayacağına işarettir. Bir kimse kalbinde bir hastalık bulunduğunu görse, o kimsenin münafık olduğuna işarettir.

Rüyada kalbinizin çok fazla attığını görmek, aşık olacağınıza; kalp çarpması ile uyanmak, bir doktorun sizi tedavi etmesi gerektiğine; kalbinizin çalındığını görmek, başınıza kötü bir olayın geleceğine yada aklınızı yitireceğinize işarettir.

Kalp

“Rüyada Kalp Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Rüyamda bir şey için kahve lazım oluyor halının üzerinden kahve tozu topluyorum. O sırada bir genç erkek “Ben sizin şarkılarınıza hayranım, ben alırım size kahve diyor.” Bir süre sonra dışarı çıkıyorum ve çok koşmaktan kaldırımda oturuyor öksürüyor insanlar “Yapma” diyor ama o “Feda olsun” deyip kalbini çıkarıyor ağzından, ölmüyor ama.

  2. Rüyamda kendimi ameliyathanede kalp ameliyatı olmuş halde görüyorum. İlk önce şaşkınlık sonrasında rüyayı gördükçe rahatladığımı hissettim. Rüyamda sadece ameliyat olmuş, göğsüm dikili olarak gördüm. Kan veya buna benzer bir şey göremedim.

    1. Aynı rüyayı ben de gördüm. İşin ilginç kısmı bu rüyayı gören bir kaç insan daha var. Allah hayırlara çıkarsın ama bunun bir anlamı var. Bir kaç kişi görüyorsa eğer aynı rüyayı vardır bir hikmeti. Siz herhangi bir yorum bulabildiniz mi?

  3. Rüyamda dinden uzak siyasi bazı şahıslar doktor olarak gördüm sonra o siyasi doktora ameliyat olmadım. Arkadaşımla hastaneden çıkıyorduk, ameliyat masasında uyandım. Bu seferde başımda 5-6 tane doktor kalbimi kesip çıkarıyorlardı ama hiç kan akmadı. Göğsümü ful yarmışlardı. Onlar kalbimi çıkarır çıkarmaz ben uyandım.

  4. Gece uyurken rüyamda birisi eliyle kalbimi sıktı. Hareket edemedim, çok güçlüydü. Kalbimin tam durma noktasına gelince, kalbimi bıraktı.

  5. Ben rüyamda kalbimde delik varmış. Hastaneye gidip muayene oluyorum gördüm. Fakat ben namazını kılan biriyim. Rüya tabirinde “Muadil olgun” işarettir diyor. Çok korktum açıkçası. Bunun anlamı nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir