Rüyada Hicri Aylar Görmek

Bakınız; Yılın Ayları

Rüyada Muharrem ayını görmek, eğer rüya bu ayda görülürse, bu rüya hatasız salih bir rüyadır. Rüyada Muharrem ayını görmek, sıkıntıdan, hapislikten kurtulmaya ve hastalıktan şifa bulmaya işaret eder. 

Gurbette olan insan rüyasında Muharrem ayını görse, vatanına döner. Eger rüya sahibi günahkar ise, tevbe eder. Çünkü o ayda Adem (A.S.)’in tevbesi kabul edilmiştir. Rüya sahibi çocuğunun olmasını arzu ediyorsa, salih bir çocuğu olur. Rüyayı gören sıkıntıda ise, bundan kurtulur, düşmanı varsa düşmanından emin olur. Bazen de rüya sahibi bidat ve sapıklıktan dönmekle Allah’a tevbe eder ve günahlarından kurtulur. Rüya sahibi memuriyetten ayrılmışsa, tekrar memuriyete döner. Eğer rüyayı gören fakir veya hasta ise, hastalıktan şifa bulur ve Allahu Teala onun fakirliğini giderir. 

Rüyada Safer ayında görülen rüya, pek makbul sayılmamıştır. Keder ve üzüntü içinde bulunan bir kimsenin rüyada safer ayını görmesinde bir yarar yoktur. Eğer rüyayı gören hasta olursa, şifa ve sıhhat bulacağına, keder ve üzüntüden kurtulacağına işaret eder. 

Rüyada Rebiülevvel ayında rüya görmek, rüyayı gören kimsenin kazanç ve ticareti sürekli ve kârlı olur. Sevinç ve ferahlığ erişir. Bu ayda görülen rüyalar sahih olup, rüyayı görenin salih bir erkek çocuğu olur. Rüya bu ayda görülmüş ise, iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir devlet adamı müjdesi alır. 

Rüyada Rebiülahir ayını görmek, düşmanına galip gelir, alim ve çok cesur bir oğlan çocuğu olur. Rüyada Cemaziyelevvel ayını görmek, bu ayda bu rüyayı gören kimsenin işlerinde durgunluk olur ve alışveriş isteği azalır. Rüyada Cemaziyelüla ayını gören kimse, kızını veya hanımını kaybeder. Zira Peygamberimizin kızı Hz. Fatımatüz Zehra (R.A.), bu ayda vefat etmiştir. 

Rüyada Cemaziyelahir ayını görmek, bu ayda görülen rüyaların hükmü umumiyetle çıkmaz. Rüya hayırda olsa, şer de olsa böyledir. 

Rüyada Recep ayını görmek, bu ayda görülen rüya, kuvvetli olur, hayır kapıları açılır, hayırlara dönüşür. Tabirci, Recep ayında görülen rüyayı hayırla tabir etse, aksi çıkmaz. Bir kimse rüyada Recep ayını görse, şerefe meziyete işaret eder. Zira Resulullah (S.A.V.), o ayda miraca çıkmıştır. 

Rüyada Şaban ayını görmek, bu ayda görülen rüya hayra işaret ederse, ayıptan beri olur, büyük ve hayrı çoğalır. Eğer şer olursa, gecikir ve doğru çıkmaz. Bir kimse rüyasında Şaban ayını görse, o devlet adamlarının azledileceğine işaret eder. 

Rüyada Ramazan ayını görmek, bu ayda bütün kötülük kapıları kapanır ve görülen hayırlı rüya çabuk çıkar. Ramazanda görülen çirkin rüya sıhhatli değildir. Ramazandaki hayırlı rüyanın hükmü gecikmez, şerlisinin hükmü ise, gecikir ve tabir de edilmez. Bu ayda görülen rüyada inançsız insanın durumu, mümininkinin tersidir. Gayesiz insanın gördüğü rüya, kötülükten başka bir şey değildir. 

Bir kimse rüyada Ramazan ayını görürse, bu bereket, hayır, iyilikle emredip kötülükten nehyetmeye işaret eder. Eğer rüyayı gören ilim veya Kur’an öğreniyorsa, buna muvaffak olur. Çünkü Kur’an-ı Kerim bu ayda nail olmustur. 

Rüyada Şevval ayını görmek, üzüntülerden kurtulmaya, ferahlık ve sevince işaret eder. Zira Şevval ayı bayram ayıdır. 

Rüyada Zilkade ayını görmek, bu ayda görülen rüyalarda pek hayra yorumlanmaz. Yolculuğa çıktığını gören kimse, sefere çıkmasın. 

Rüyada Zilhicce ayını görmek, Zilhicce ayında olduğunu veya kurban kestiğini veyahut kurban bayram namazi kıldığını gören kimsenin, bu rüyası borçlarını ödemesine, yaptığı adakları yerine getirmesine, tövbe etmesine ve sapıklıktan sonra hidayete erişmesine işaret eder. Bazen de bu rüya, alimlerin kaybedilmesine ve devlet adamlarının görevlerinden ayrılmasına işaret eder.

Hicri Aylar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir