Rüyada Heykel ve Resim Görmek

Eşi hamile olan bir kimsenin rüyasında heykel veya resim görmesi, bir erkek çocuğunun dünyaya geleceğine; resimleri asılı görmek yolculuğa çıkacağını, bir yerde çalışıyorsa işinde başarılı olacağına, suçlu ise yakalanıp tutuklanacağına, iyi bir insan ise, düşmanından kurtulacağına işarettir.

Ayrıca bkz: Anıt, Büst

Rüyada arkasına bir heykel yüklediğini görmek, halk arasında sayılan bir kişi olacağına; bir hayvan üzerine yüklü bir heykel görmek, menfaate ve özellikle uyanık olduğu halde heykel ve resim görmek, zarara, ziyana ve şerre delalet eder. 

Rüyada heykel görmek, kararsızlık ile yorumlanır. Rüyada bir heykelin yanında onu seyreder bir durumda olduğunu görmek, bir işe girmek için düşündüğüne ve karar veremediğine delalet eder.

Rüyada bir heykelin üzerine çıkarak poz verdiğini görmek, işinde başarıya ulaşacağına işarettir. Bir heykel yaptığını görmek, bulunduğu işte bir icatta bulunarak o işin büyümesine delalet eder. 

Rüyada çamurdan bir heykel yaptığını görmek, hayalle uğraştığına delalet eder. Mermer bir heykeli yontarak onu düzelttiğini gören, çalıştığı yerin büyüklerinden takdir kazanır. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada heykel görmek, korkudan emin olmaya ve düşmana galip gelmeye işaret eder. Rüyada görülen heykel, evlada, hanıma, menfaata, din ve dünyaca muamelattan kaçınmaya işaret eder. Bazen de bu heykelleri görmek, namaz, ibadet ve taatte işaret eder.

Heykel ve Resim

“Rüyada Heykel ve Resim Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda dedemin eski evinde duvarda asılı köpek figürü gördüm. Köpek kafası makrome ipinden yapılmıştı.

  2. Rüyamda işyerimdeki masama küçük küçük bir sürü heykelcikler dizdim ama sonu gelmedi, bunların bazıları gerçek hayatta sahip olduğum bazıları da olmadığım heykelcikler aslında. Çok da beğendim dizdikten sonra. Anlamını nedir sizce? Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir