Rüyada Gebelik Görmek

Rüyada kadın yahut erkeğin kendini gebe olmuş görmesi, hayır ve iyiliğe, ilim ve malda ziyadeliğe; yaşlı kadının gebeliği kıtlıktan sonra bolluğa; genç kızın ve dul kadının kendilerini gebe görmeleri evlenmelerine; kısır kadının ve erkek hayvanların gebeliği o yılın kurak geçmesine işarettir.

Ayrıca bkz: Kısır / Kısırlaştırmak Görmek

Rüyada gebe kadın görmek gizli işlere, üzüntü ve kedere delalet eder. Gebelik rüyaları kötüye yorumlanır, sıkıntı demektir. Rüyasında gebe olduğunu gören kişi büyük sıkıntıyla karşılaşır. Ve bu sıkıntı kolay kolay bitmez demektir. Sıkıntıdır. İşle ilgili sıkıntı, evle ilgili sorun ve kederdir.

Ebu Said El-Vaiz’e göre; bir kadının kendini gebe olarak görmesi, mal; bir erkeğin kendisini gebe görmesi, hüzün ve kederdir. Rüya sahibi erkek veya kadın olsun, gebelik görmek karnının büyüklüğü nispetinde mal ve dünya nimetlerine delalet eder. Henüz baliğ olmamış bir çocuğun kendisini gebe görmesi, babasıyla ve küçük kızın gebe olduğunu görmesi de annesi ile yorumlanır. 

Kirmani söyle diyor: Rüyasında gebe olduğunu gören kişinin malı artar. Karısının hamile olduğunu gören, dünya mallarından bir şey ister. Gebelik gerek erkek ve gerek kadın için her durumda hayırlıdır. Hayvanlardan birinin gebe olduğunu görmek hayır ve menfaattir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada gebe olduğunu gören kadının, malının artmasına, övülmeye, izzet ve şerefe nail olmaya işaret eder. Erkeğin, kendisini gebe olduğunu görmesi, insanlardan gizlediği ve ortaya çıkmasından korktuğu korkularına, ağır bir üzüntü ve kedere işaret eder. Gebelik, gerek erkek gerek dişi olsun, rüyayi gören kimse için dünyaca olan fazlalığa işaret eder.

Rüyada gebe kadını görmek, üzüntü ve kedere ve gizli işlere işaret eder. Erkeklerin gebeliği, alim için ilminin fazlalığına, meslek sahibi için hiç kimsenin yapamayacağı bir şeyi yapmasına işaret eder. Bazen de erkeğin gebeligi, onun üzüntü ve kedere düşmesine işaret eder. Bazen de gebelik, aşk ve muhabbete işaret eder. Bazen de rüya, erkekle kadının arasını bir yerde birleştiren kimseye yahut hastalığa ya da evine hırsız girmesine veya çaldığı bir şeyi sahibinden gizlemesine işaret eder. 

Rüyada erkeğin gebeliği, kendisini iple helak etmesine işarettir. Bazen, o kimsenin yanında yabanci ölülerden sevdiği bir kimse defnedilir. Bazen de, mümkün olmayan şeylere yardım eder ve yalancı olur. Bazen, bozuk iman ve itikadı gizler. 

Ayrıca bkz: Hamile Olduğunu Duymak

Rüyada bekar kızın kendisini hamile olarak görmesi, kendisi yüzünden ailesine gelecek uğursuzluk ve şiddete işaret eder. Bazen de o kızın bulunduğu yerde hırsız ve yangın gibi meydana gelecek kötülüğe işaret eder. Bazen de o kıza cin dokunmasına veyahut kendisine münasip ve layık olmayan birisiyle nikahlanmasına ya da uzun müddet evde kalmasına işaret eder. 

Rüyada kısır kadının veya hayvanların gebeliği, senenin kıtlığına, hayvan azlığına, hırsızlar tarafından gelecek fitneye, şerrin çok olmasına işaret eder.

Rüyada kısır kadının yahut erkek hayvanlardan birisinin bir hayvan doğurduğunu görmek, şer ve şiddetin gitmesine ve bir korku ve üzüntünün meydana çıkmasına işaret eder. Bir kimse kendi hanımının hamile olduğunu görse, dünya metasından bir şey arzu etmesine işaret eder. Kendisinin hamile olduğunu gören kimsenin mal ve dünyasındaki ziyadeliğe işaret eder. Gebelik, gerek kadın gerekse erkek için her halde iyidir. Dul kadın ve genç kızın kendilerini gebe görmeleri, evlenmelerine işaret eder.

Gebelik rüyaları hiçbir zaman iyiye yorumlanmaz. Gebelik doğrudan doğruya sıkıntıları belirtir. Rüyasında gebe olduğunu gören kimse büyük bir dert ve sıkıntıyla karşılaşır. Bu sıkıntı başa çıkılamayacak kadar büyük olabilir ve kolay kolay sona ermeyecektir. Gebelik rüyaları işsizlik, evle ilgili sorun ve sevgiliyle ilgili keder olabilir.

Gebelik

“Rüyada Gebelik Görmek” üzerine 13 yorum

  1. Rüyamda kendimi gebe olarak gördüm. Önce sanki doğum zamanıymış gibi çok şiddetli sancı çekiyorum, kıvransam da dayanıyorum sonra birden 4-5aylık olduğunu fark ediyorum. Tuvalete gidiyorum ve aşırı kanamam olduğunu görüyorum ancak bebeğe dair bir kalıntı düşmüyor. Arkadaşıma kocası gelince beni hastaneye götürmesini istiyorum.

  2. Rüyamda hamileydim, sancım oluyordu, düşük yapıyormuşum yanımda birisi daha vardı ayaklarına kan bulaşmıştı sonra kendi ayağıma bulaştığını ve yerin kan olduğunu gördüm. Yorumlar mısınız?

  3. 16 yaşındayım. Bir sevgilim var 3,5 aydır çıkıyoruz ama aramız şu sıralar baya kötü. Bu akşam rüyamda hamile olduğumu gördüm, sevgilimden. Fakat öyle bir yakınlaşma da hiç olmadı aramızda. Neyse sonra hamileyim. Annemin haberi var. Anneme söyledim, sevindi. Karnımda daha belirgin değil, bu arada. Sevgilime tam söyleyeceğim hamile olduğumu ve uyanıyorum. Bu olayın da dayımların evinin balkonunda geçtiğini gördüm. Bir de ben biz çıkarken bu rüyanın benzerini yine gördüm. Yani sevgilimden hamile olduğumu, bir kere daha görünce korkmaya başladım. Açıklar mısınız?

    1. Lütfen sevgilinizle aranızı acınız. Veya ayrılınız. Eğer bunları yapamıyor iseniz tek kalacağınız ortamlardan kacınınız.

  4. Rüyamda üçüz bebeklere hamile olduğumu gördüm ve inanamadım çok korktum biri kız ikisi erkekti daha sonra doktordan bir daha muayene etmesini istedim ve bir kez daha baktı ve yanlış gördüğünü söyledi. Sadece 1 erkek bebeğe hamileymişim, yaklaşık 1,5 yıldır evliyim ve önümüzdeki yaz sonu bebek düşünüyoruz. Rüyamın neye işaret olduğunu bana yazarsanız o kadar sevinirim ki. Allah razı olsun şimdiden.

  5. Rüyamda uzun zamandır görmediğim bir akrabamı gördüm ve hamile olarak görüyordum. Ve ben bir kadınım.

  6. Merhaba, ismim Erkan. Rüyamda iş yerinde hamile olduğu ve doğum yapmak üzere olduğumu görüyorum ama doğurmadım. Bu rüya beni çok etkiledi. Yorumlarsanız mutlu olurum. Teşekkür ediyorum. Hoşça kalın.

  7. Ben de bekar bir kızım, sevgilim yok ama rüyamda hamileydim. Sanırsam kız çocuğuydu. Bunu yorumlar mısınız?

  8. Rüyamda hamile olduğumu gördüm. Şaşkınlık içindeydim regl olduğum halde nasıl hamile kaldım diye söylenip duruyordum. Bebeğin cinsiyeti erkekmiş. Rüya boyunca bebek karnımı tekmeledi. Gerçekmiş gibi gördüm. Anlamı nedir?

  9. Rüyamda denize giriyorum ve hamile olabileceğimi ve denize girince zarar görmüşümdür diye düşünüyorum ve bu aralar hamile kalmak için uğraşıyorum acaba psikolojik mi gördüğüm rüya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir