Rüyada Eyyüb (A.S.) Görmek

Rüyada Eyyüb (A.S.)’ü görmek; mihnet ve çileye, hayatta çetin imtihanlara tabi tutularak bunu başarmaya ve sonunda rahmet-i Rahman’a ulaşmaya işarettir. Eyyüb Aleyhisselamın eşini görmek; rahmete nail olmaya, iman üzere dünyadan ayrılmaya delalet eder.

Rüyada Eyyüb (A.S.)’ü görmek belalar varsa, mal, evladın veya hanım kaybolduysa buna sabır ile tahammül edileceğine delildir. Bazen O’nu görmek, mal ve dinden çıkan çocukların imana geri dönmesidir. Eğer rüyayı gören hasta ise hastalığı iyileşir. Bazen dahi kabul olması için yaptığı dua ve istediği şeye işarettir.

Rüyada Hz. Eyyüb’ün elbisesini giydiğini gören kimseye bela ve uğursuz şeyler isabet etmez. Dostlarından ayrılmış olsa veya çok hasta ise Sonra bunların hepsinden kurtulur. Büyük kimseler yanında methedilir.

Bazı tabirciler, Hz.Eyyüb’ü görmek müjdeye, aziz olmaya ve sevaba işarettir, demişlerdir. Bir kadının rüyada Hz. Eyyüb (A.S.)’ün hanımını görmesi, malının gitmesi ve sırlarının ortaya çıkması demektir. Veya sonunun hayır olacağına alamettir.

Rüyada Hz. Eyüp’ün kendine nasihat ettiğini görmek, din yolunda daha tefekkürlü olması gerektiğine işaret eder.

Eyyüb (A.S.)

“Rüyada Eyyüb (A.S.) Görmek” için bir yorum

  1. Hz. Eyyüb (a.s) kalesini görüyorum, içinde dolaşıyorum. Kale içinde çok derin ve dar bir kuyu varmış. Onun içini görmek istiyorum, nihayet bir yolunu bulup kuyunun ağzına ters olarak konmuş bir küpün altı kapak gibi çıkarılarak içine eşimle beraber bakabiliyorum. Su çok derinde, bu esnada bir küpün küçük bir parçası kırılıp kuyunun içine düşüyor ve suyu bulandırıyor. Bir şey görünmüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir