Rüyada Dünya Görmek

Ayrıca bkz: Dünyanın Yedi Harikası  

Rüyada dünya görmek kadınla tabir edilir. Dünya oyun ve eğlenceye, türlü türlü hallere, insanoğlunun karşılaşacağı durumlara işarettir. Dünyanın çirkin bir surette görünmesi, Allahu Teala’nın inayetine; dünyaya meylettiğini ve sadece dünyalık istediğini görmek, değeri az olan şeyi değerli olan şeye tercih etmeye işarettir.

Rüyada dünyaya sırtını dönmek züht ve takvaya; onunla sarmaş dolaş olmak ve onu kucakladığını görmek dünyadan istediği şeyin hasıl olmasına; dünyayı istediği halde, onun insandan kaçması arzu edilen şeylerin gerçekleşmemesine işarettir. Bazen dünya, Kuran-ı Kerim’e delalet eder.

Rüyada dünyanın uzaydan görünüşünü gördüyseniz, yakında hayatınızda birtakım değişiklikler olacak. Başka bir ülkeye taşınma olasılığınız da var. Kişinin yaşam görüşünün değişeceğine, yeni şeyler öğrenip, olgunlaşacağına işaret eder.

Rüyada dünyayı görmek, kadına işarettir. Dünyayı terk ettiğini gören kimse hanımını boşar. Bütün dünyanın helak olduğunu ve kendinden başka hiçbir ferdin kalmadığını gören kimse kör olur. Dünyanın kendisi için kararlaştığını ve bütün isteklerinin yerine geldiğini gören kimse fakirliğe düşer ve helak olur.

Rüyada dünyayı görmek ne demek, oyun ve oyuncağa, hilelere, ahdi bozmaya, güçlük ve çetinliğe ve sözünden dönmeye işarettir. Bazen de bu rüyayı görmek, hanım, mal ve çocuğa işarettir. Dünyayı görmek, ziraata ve onda ticaret yapıp fayda elde etmeye, iyilik ve ondan faydalanmaya işarettir.

Rüyada dünya görmek ne anlama gelir yolcu için konağa, yıkık eve ve kötü bir kadına işarettir. Dünya; hastalıklara, borç ve kefalete, darlığa, sıkıntıya, zillete, işten çıkarılmaya, mütevelliliği, azgınlığa, sevgiliye ve ikiyüzlü kimseye işarettir. Eğer dünya çirkin bir surette görünürse, Allahu Teala (C. C.) o kimseye inayet eder. 

Rüyada dünyaya sırtını çevirirse rüya sahibi zühd ve takvayı seçer. Eğer dünyayı gören, dünyayı istese fakat dünya kendinden kaçsa, bu rüya meydana gelecek fitneye yahut dünyayı kazanmada güçlük ve sıkıntı çekmesine işarettir. Bazen de dünya Kur’an-ı Kerim’e işarettir.

Dünya

“Rüyada Dünya Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Dünyayı düz bir şekilde gördüm ve üzerindeydim. 1-2 adım attım ve dünyanın ucuna geldim. Uzay önümdeydi, koskoca boşluk, düşüp kaybolacağım diye korktum. Bu ne anlam gelir?

  2. Gece gökyüzüne baktım da kara delik gibi bir şey göründü. O kara delik yavaş yavaş dünyaya dönüştü ve büyüyerek bize doğru gelmeye başladı daha sonra kayboldu.

  3. Gecenin bir bölümünü ibadetle geçirdim. Dualarımda bazı isteklerde bulundum. Uykum geldi ve uyudum. Rüyamda bir tane orta yaşlı bir amca geldi yerele halı veya başkandır malzemenin üzerinde bir tane kap gösterdi, içerisinde ebru çalışmalarındaki resim boyaları dökmüşlerdi. Kabın içerisi bulanık renklerden oluşan renkler. Varisi üzerine çizdikleri resim çubuklarından birini elime verdiler. “Şimdi dileğini bu kabın içerisindeki hazırlanmış olan suyun üzerine yaz” dediler. Ne yazdığımı bilmiyordum. Yazıyı yazdıktan sonra bana yazıyı yazdıran kişi bir tane araba anahtarı getirdi. “İşini gör ve anahtarı bana geri getir” dedi. Ben de arabayı aldım, niçin aldım, nereye gittim hatırlamıyorum. Arabayla işim bitti, arabayı teslim edeceğim mal sahibi anahtarı almaya geldi. “Ben de şimdi sana gelecektim” dedim. Bana gülümsedi ve uyandım. Sabah işe gittiğimde bana dilekte bulunmamı isteyen kişiyi iş yerinde toplantıda gördüm, aynı kişiydi. Daha önce hiç görmemiştim ve toplantıda olmasından dolayı rüyamı anlatma şansı bulamadım.

  4. Bende rüyamda balkondayım pas parlak bir ışık var ve aniden üç tane dönen dünya var biri sola dönüyor diğeri kendi etrafında sanırsam diğeri de sağ tarafa dönüyor. Bulunduğum balkonun alt balkonundan bir tanıdığımın sesi geliyor ve duyduğum şey bu güneş tutulması oluyor. Çay içelim gibi bir şey duydum. O kadar parlaktılar ki bakamıyordum bile üstelik balkondan düşüyor gibiydim korkuyordum. Bu neye işaret bana yardım edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir