Rüyada Okul Görmek

Rüyada okul görmek; yüksek mevkiye, ilim ve irfana, hürmet ve itibara işarettir. Bazen okul, uyulması gereken tüzük ve yönetmeliklere, yararsız bilgiye, ezberciliğe ve işsizliğe, dar geçime, hor ve hakir olmaya delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Medrese, Yatılı Okul, Ortaokul, Anaokulu)

Rüyada okul görmek tabiri, kültür bakımından yeni ve engin olanaklarla karşı karşıya kalacağınıza işarettir.

Rüyada okul görmek anlamı, beklediğiniz bir haberi alacağınıza ve çok mutlu olacağınıza yorumlanır.

Rüyada yetişkin birinin okula gittiğini görmek, rüyayı gören kimsenin davranışları hatalıdır. Rüyada okul görmek, öğreneceği yeni bilgiler sayesinde hayatına yeni bir yön verir.

Rüyada okula gittiğinizi gördüyseniz, akademik kariyer yapacağınız ve itibar sahibi olacağınız anlamına gelir. Okul yaşını geçmiş kimseler için uyarıdır. Kişinin hayatında daha olgun davranması gerektiğini gösterir.

Rüyada okul görmek ne demek: Bilgi ile yorumlanır. Bir okulda okuduğunu görmek, yakında başlayacağı yeni bir iş için gerekli bilgiyi almaya çalıştığına işarettir. Okulda bir sınıfta arkadaşları arasında ders çalıştığını görmek, bulunduğu işinde başarılı olacağına ve halkın takdirini kazanacağına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada okul görmek, iyiliğe, nizam ve intizama işarettir. Bazen de okul, çocuğa işarettir. Rüyada okul görmek, perişanlığa, dar geçime ve korkuya işarettir. Bazen de mektep yüksek bir mevkiye işarettir.

Rüyada okulda derse girdiğini görmek, derse girdiğini gören kişi eğitim yaşını geçmiş ise, etrafındaki kişilere dikkat etmelidir. Öğreneceği yeni şeyler sayesinde yaşantısına yeni bir yön verir. Okula gidip sıkılan ise hem sevinir hem de kazançlı çıkar.

Rüyada okulda ders dinlediğini görmek, sevmediği ve istemediği bir işe girer.

Okul

“Rüyada Okul Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Almanya’da okul kuralları değişik. Ben mesela ocakta iyi olursam, direkten 10. sınıfa gireceğim. Rüyamda da gireceğimi gördüm. Bu ne anlama geliyor?

    1. Demek ki derslerinde çok başarılı olacaksın ve sınıftan sınıfa geçmek senin için su gibi hızlı geçecek.

  2. Bu geçen yıl yeni 9. sınıfa yeni geçiş yapmıştım. Lise için İzmir'e gittim. Orada bir yandan derslerden korkup bir yandan da eski hayatımı eski arkadaşlarımı özleyip memleketime geri döndüm. Şu an aradan bir yıl geçmiş ve yaz tatili olmuştur. Rüyamda bir okul değiştirdiğimi gördüm. Okul binası ne benim şimdiki okulum, ne de İzmir'deki okuldu. Yalnız şu an İzmir'deki okul yeni bir binaya geçmişler. Sonuç olarak hangi okul olduğunu bilmiyorum. Orada yeni öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra eski arkadaşlarım ve bunun yanında da şu anki okulumdaki matematik hocalarımı ve bazı arkadaşlarımı gördüm. Bunun ne anlama geldiğini söyleseniz çok iyi olur. Rüya beni çok etki altına aldı. Kesin benim için hayati bir anlamı vardır.

  3. Benim yakın bir arkadaşım var erkek, çok sevdiğim ama yaramaz biri. 9.sınıftayım dün gece rüyamda o çocuğun bizim okuldan gidip bir koleje yazdırıldığını gördüm. Bu neye işaret, lütfen açıklar mısınız?

  4. Emekli öğretmenim. Rüyamda okuldayım. İki kızımdan büyük olanının yazılı kağıdına bakıyorum 64 yazılı kağıdından ikisi kayıp. Bunlardan biri kızımın kağıdı. Öğretmenine soruyorum “Buluruz” diyor. Daha sonra okul müdürüyle bahçede çay içiyoruz. Çay elimden düşüyor ama dökülmüyor, bardakaltı kırılıyor. Dışarı çıkıyorum. Bir esnaf bana yumurtlayan muhabbet kuşu satmak istiyor.

  5. Bence çok yararlı size de öneririm kesinlikle. Bakın ve yorum yapın katılın. Ben yenide olsam size öneririm.

  6. Sabah erken oğlumun servis ile okula gidişini gördüm. Oğlum da üniversiteye hazırlanıyor. Acaba bu rüya ne anlama gelmektedir? Şimdiden teşekkür ederim.

  7. Rüyamda okulda arkadaşlarımla dans ettiğimizi gördüm. Yanlış anlamayın eğleniyorduk. Herkes hoplaya zıplaya dans ediyordu. Anlamı nedir, bilenler yardımcı olabilir mi?

  8. Lütfen yorumlayın…

    Merhaba ben rüyamda mezun olduğum lisedeyim ama orta okul arkadaşlarım var. Bir tane lise arkadaşım var ali. O da en yakın arkadaşım zaten. Okulun bahçesindeyken zil çalıyor. Ben orta okul dan birkaç arkadaşımla öğretmen çağırmış yanına gidiyoruz. O da ilkokul öğretmenim İsmail hoca. Sinirlidir ama çok severdim. Adım Ömer bu arada sonra sınıftayız hep arkadaşlar arkamda tanımadığım bir kız var hoş bir kız. Sonra sınav başlıyor soruların hepsi şöyle Sokaktaki bu sayını asalı kaçtır?

    1)34 2)56 3)87 4)98

    A)45

    Aynen böyle sayıları salladım şıklar 1 2 3 4 yazanlar ama hangi sayının asalını bulca bilmiyoruz hoca bağırıp çağırıyor. Nasıl bulamazsınız diye. O sayı biz fark etmiyoruz ama a şıkkında yazanınkini bulacakmışız. Sonra hoca kağıtlar topluyor ilk benimkini. Bana bir tokat atıyor sonra zil çalıyor. Kendi sınıfımıza gidiyoruz ama tanımadığım kız bana çok samimi davranıyor. Gülüyoruz falan sonra önüme oturuyor. Arkasını dönüp masaya bir kafes koyuyor. İçinde 2 tane muhabbet kuşu var. Sonra şakalaşıyoruz. Ben diyorum al şunları sıraya pisleyecekler derken uyanıyorum. Lütfen yorumlayın. Çok merak ediyorum.

  9. Merhaba hocam ben rüyada kızım anasınıfında oyuncaklarla oyun oynuyordu onu almaya geldim eve gittik üstümüzü değiştirip gezmeye gittik ve bir yerde oturduk rüyamın anlamı nedir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir