Rüyada Dövüşmek Görmek

Bakınız; Dövüş

Cabirül-Magrîbîye göre; rüyada dövüşmek savaşın bir başka çeşididir. Manası, zafer veya mağlubiyet ile yorumlanır. 

Rüyada dövüşmek görmek, rüya sahibinin hiç beklemediği bir zamanda hastalık yaşayacağını, bu nedenle üzüntü duyacağına yorulur. Rüyayı gören kişinin iyi olması, daha fazla hastalanmaması için dikkatli ve özenli yaşaması gerektiğine delalet eder. 

Rüyasında bir insanı dövdüğünü ve üzerine hücum edip tokatladığını gören, dövüştüğü adamı tanıyorsa ona yenilecektir demektir. Tanımıyorsa, yaptığı işlere dikkat etmesi ve tüccar ise ticaretinde uyanık olması lazımdır. 

Es- Salimîye göre: Rüyasında birini dövdüğünü ve ona sözle sövdüğünü gören onu öldürür. Bir toplumun, bir dünya işi üzerine sözle ve elle dövüştüklerini görmek, onların iyi yolda olmadıklarına ve eğer bu vuruşma bir ahiret işi için ise bir hadis üzerinde birleşeceklerine işarettir.

Dövüşmek

“Rüyada Dövüşmek Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Merhaba, 🙂 ben rüyamda abimle bomboş bir yerdeydim. Toprak kupkuruydu, kuraktı. Hiçbir bina, bitki vs. yoktu sadece çevremizde biten ve abim gibi genç erkekler, herkes bir şeylerle uğraşıyordu. Yerde bir şeyler yapıyorlardı ve ikili üçlü gruplar halindeydik (ancak sanırım bu gruplar birbirleriyle dost olmaktan ziyade mücadele içindeydiler.) Hava kapalıydı abim ve ben yerde toprağı kazıyor ya da çiziyorduk. Sanırım ileride küçük bir çukur vardı ve içinde de kafatasları. Kafataslarının ortasında bir dergi (dergi hiç okumam, hayatımda hiçbir yeri yoktur.) çukurun yanında ise benim yaşlarımda, tanımadığım kızıl saçlı bir çocuk bana saldırmak üzereydi. Ben yanına yaklaştım ve dövüştük. Nedenini bilmiyorum ama zaten orada dövüşmek kaçınılmazdı ve mücadelede galiba bu şekilde yürüyordu yani yapılması gereken şey buydu, hepimiz bunun farkındaydık. Ben üstün geldim. Bir anda önceden yaşadığımız eve gittim çukurdaki dergi elimdeydi. Dergiyi çocuğa geri vermeliyim diye düşünüyordum. Tekrar abimin yanına gidip işe koyulmak için oradan çıktığımda aynı çocuğu karşımda görünce biran korktum. Hava kararmıştı tekrar dövüşmek için beni takip etmişti. Tekrar dövüştüm ve yine üstün geldim, bunun üzerine gitti. Yardımınız için teşekkür ederim… 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir