Rüyada Doğru Söz Görmek

Seyyid Süleyman: Rüyada doğru konuştuğunu görmek, güçlü inanca delalet eder.

Ebu Said’ül Vaaz demiştir ki: Doğru söz imanla, iman ise doğru sözle yorumlanır. Rüyasında yalan söz söylemediğini gören veya doğru söylemek kişinin dininin sağlam olmasına işaret eder.

Bu rüyayı gören kâfir ise Müslüman olur. Günahkâr bir kimse ise doğruyu bulur ve tövbe eder. Fakir kimse bu rüya; fakirlikten kurtulmaya, zengin için ise malının çoğalmasına delalettir. Özetle bu rüya herkes için hayırlıdır.

Doğru Söz

“Rüyada Doğru Söz Görmek” için bir yorum

  1. Eski bir arkadaşım bana küsmüştü şimdide daha da kızgın sanırım. Doğum günü 8 Ekimmiş ben her zaman 8 Ekim ve 8 Kasım 'ı karıştırırım ve şimdide 8 Kasım diye aklıma geldi. Bu günde 7 Kasım. Hediye falan da hazır, içine not koyacaktım notta bana kızmasından korktuğum için “Belki doğum gününü mahvederim riskini almayıp 8 Kasımda vermeyi tercih ettim. Ayrıca 8 Kasımda vermemi beklemediğin için belki şaşırtmışımdır. İyi ki doğdun” yazacaktım. Bilge biri bana çok önceden “Doğruyu söyle” demişti. 7 Kasımda da rüyamda bir uygulama indiriyordum ve uygulamaya bir soru soruyordum ne sorduğumu hatırlamıyorum ama uygulama bana cevap olarak “Doğruyu söyle” yazıyordu. Aklımda mı kalmıştır, yoksa gerçekten doğruyu söylemem daha mı iyi olacaktır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir