Rüyada Denizler Görmek

Seyyid Süleyman, Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyada deniz görmek mutlaka halife, devlet başkanı veya erdemli bir âlime delalet eder. Denizi saf, durgun, düzgün görmek; adil bir yöneticiye delalet eder. Eğer deniz bulanıksa, acımasız bir hükümdara delalet eder.

Rüyada durgun bir denizden su içtiğini görmek, adaletli bir devlet büyüğünden ya da yardımcısından hayır göreceğinize işaret eder. Rüyada denizin hepsini içmek, eğer hak ediyorsa büyük bir mal elde edeceğine delalet eder. Halktan bir kimsenin böyle bir rüya görmesi ise büyük hayırla yorumlanmaktadır.

İbn-i Sirin rahmetullah diyor ki: Denize girip yarıya kadar battığını ve üzerine çamur bulaştığını gören, devlet reisi veya devlet yüzünden kedere maruz kalır. Rüyada denizde yüzemediğini görmek ise, hapisle tabir edilir.

Rüyada denizde boğulmak üzereyken kimsenin yardım etmediğini görmek ve aynı zaman da sahili de göremediğinizi görmeniz, devletin kötülüğüne maruz kalacağınızın işaretidir.

Rüyada deniz görmek bir beladan kurtulamayacağınıza delalet eder. Denize batıp sonra çıktığınızı görmek; dünya işlerinizde sıkıntıya düşeceğinize işaret eder. Fakat bir süre sonra kurtuluşa çıkacağınıza delalet eder. Denizi uzaktan görüp yanına yaklaşmaya çalışan; arzuladığı şeye erişemeyeceği anlamına gelir. Denizin üstünde yürüdüğünüzü fakat ayaklarınızın ıslanmadığını görmeniz; cehennem azabından kurtulacağınıza ve takva sahibi bir kimse olacağınıza işaret eder.

Kirmani demiştir ki: Denizden soğuk su içmek, bir dava ya da düşmanlıkla yorumlanır. Ancak rüyayı gören kişi âlimler sınıfından bir kimse ise, ilminin çoğalacağına delalet eder. Devlet başkanının çevresinde yer alır ve onun güvenini kazanır.

Rüyada denizden sıcak su içtiğinizi görmek belaya duçar olacağınıza, üzüntüye delalet eder. Eğer içtiğiniz suyun lezzeti ve kokusu kötü ise, düşmana yenilmeye işaret eder.

Denizler

“Rüyada Denizler Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Ben yüzme bilmiyorum ve deniz korkum var. Rüyamda denizin üstüne nenemin çarşafını sermiştim ve üstüne rahatça oturmuştum. Denizin üstünde oturup gülümseyerek etrafa bakıyordum ve denizde kalacağımı düşünürken karaya sağ sağlim çıktım. Rica etsem bunu biraz açıklar mısınız? Sağ olun…

  2. Rüyamda denize girmiştim, elimde küçük bir oğlan çocuğu vardı onu yüzdürüyordum ama çocuk konuşabiliyor. 3 yaşlarındaydı ve su yok gibiydi. Çok berraktı. Çocuğu bırakıp tekrar tutuyordum. Babam da bizim yanımızdaydı. Bu rüya iyi mi, kötü mü? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  3. Rüyamda berrak ve durgun deniz gördüm denizde dalga yok denecek kadar azdı. Arkadaşım da oradaydı ve denize el ve ayaklarını sokuyordu ve bana bakıp gülüyordu, mutluydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir