Rüyada Itır / Koku Görmek

Itır: Yoncaya benzeyen yapraklara sahip, hoş kokulu yabani bir bitkidir.

İmam Cafer Sadık: Itır görmenin dokuz tabiri vardır: 

1-Övgü 

2-Güzel söz 

3-Faydalı ilim 

4-Güzel huy 

5-İlim Meclisi 

6-Cömert kişi 

7-Seviyeli söz 

8-Temiz inanç 

9-İyi haber.

Allame Meclisî: Rüyada misk, kâfur, amber vb. ıtırlar görmek, hayra ve helalinden rızka işarettir. Benzeri ıtırları yemeğin yanında görmek, çıkar sağlayacağınıza delalettir.

Müellif: Rüyada hoş kokulu ıtır görmek, rüya sahibine göre tabir edilir: Âlim için; insanların onun ilminden yararlanacağına; zengin için, insanların malından faydalanacağına delalettir.

İbn-i Sîrîn: Güzel kokular, güzel söze ve övgüye; pis kokular da çirkin söze ve yergiye işarettir. Güzel koku algılamak, başkaları tarafından kınanacağınıza; aşırı derecede güzel kokular algılamak, ecele delalet eder.

Kirmanî: Rüyada birilerinin size güzel kokular sürdüğünü görmek; methedileceğinize, bunun aksini görmek ise, azar işiteceğinize veya adınızın kötülükle yâd edileceğine işarettir.

Çağdaş Ulema: Rüyada ıtır almak veya sürmek, birinin ilgisini çekmeye çalıştığınıza, ancak hatalarınızı ve zayıf yönlerinizi gizleyemediğinize delalettir. Birine ıtır hediye etmek, birinin ilgisini çekeceğinize işarettir.

Rüyasında ıtır çiçeği görmek, manevi kirlerden temizlenerek iyi bir yaşantıya doğru yol almak hususunda verdiğiniz kararın isabetli olduğuna işarettir.

Bir başka rivayete göre: Rüyada ıtır görmek, bütün üzüntülerden kurtulmaya, sağlıklı ve bol geçimli günlere, iyi bir aile ortamına delalet eder. 

Bakınız; Güzel Koku

Itır / Koku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir