Rüyada Delik Görmek

Ayrıca bkz: Delik Delmek

İbn-i Sîrîn: Rüyada bir dağın delindiğini ve o delikten içeri girdiğinizi görmek, sözüne sadık bir kimsenin sırrını öğreneceğinize delalet eder.

Rüyada aynı delikten bir şey çıkardığını görmek, çıkardığınız şeyin miktarınca sözünün eri olan bir kimseden armağan alacağınıza delalet eder.

Rüyada bedeninizde bir delik açıldığını ve içinden kan geldiğini görmek, herhangi bir sebepten zarar ve ziyana uğrayacağınıza delalet eder.

Cabir Mağribî: Rüyada dar bir yerde delik açtığını görmek, dininize bağlı kalacağınıza; bir kerpici deldiğini görmek ise bu tabirin tersi ile yorumlanır. 

Rivayet edilir ki: Adamın biri Müminlerin Emiri Hz. Ali’ye (A.S.) gelerek şöyle dedi: “Ey Müminlerin Emiri! Rüyamda küçük bir delikten büyük bir ineğin çıktığını gördüm. Ne kadar uğraştıysam o ineği bir daha geri gönderemedim.

“Bunun üzerine İmam (A.S.) şöyle cevap verdi: “Rüyada gördüğün delik ağza, inek de söze işarettir. Söz ağızdan çıkarsa bir daha geri dönmez.”

Seyyid Süleyman: Eski devirlerde hava almak ve serinlik sağlamak için, evin damından alt katına kadar pencere ve kapılara hava fırıldakları yerleştirilirdi. Bu sebeple de:

Rüyada duvarların içinden geçirilen bu hava alma sistemini görmek, ev sahibinin güvenini kazanan en yakın yardımcısı durumundaki hizmetkârla yorumlanır. Bunda meydana gelen iyi ve kötü her durum bu hizmetkâra göre tabir edilir.

Duvar vs. deliği sır istikşafına, iş ve diğer olaylarda ortaya çıkacak engellere; güçlü yapıları veya delinmesi zor malzemeleri deldiğini görmek, yeni ergen olmuş kızlara asılmaya veya bir mevzide gezinerek orayla ilgili bilgi edinmeye çalışacağınıza veya evden bir miktar para çıkacağına delalet eder.

Rüyada delik açmak teftişe gelecek ve sıkı kontroller yapacak birine de delalet eder. Rüyada bir evi delip içeri girmek, evde bulunan kadına fenalık edileceğine işaret eder. Delik açmak bazen değerli eserlerden araştırma yapmaya delalet eder.

Delik

“Rüyada Delik Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda öncelikle küçük bir delikten geçmem gerekti. İlk denemede geçemedim sonra yanımdaki yabancı bayan akşam yatarken okuduğum duaları okumamı söyledi. Ben duaları okuyunca arka arkaya 3 tane siyah bulut gibi bir şey uçarak çıktı. Sonra tekrar denedim kafamın bile sığmadığı o delikten bütün vücudum yağ gibi kayarak geçti. Oradan çıkınca kendimi yemyeşil bir bahçenin içinde bir çatıda buldum. Bahçede de sarıpapatyalar vardı. Eğer bu rüyamı yorumlarsanız çok minnettar kalacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir