Rüyada Yasemin Çiçeği Görmek

Kişinin rüyada yasemin çiçeği görmesi; sevinç, rahatlık ve hayra delâlet eder. Yasemin görmek, âlimler ile de tabir olunur.

İbn-i Sîrîn hazretleri demiştir ki: Zevcesi hamile olan birinin rüyada ağacı üzerinde yasemin çiçeği görmesi, doğacak çocuğun erkek olacağına delalet eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yasemin Ağacı, As Çiçeği, Zuyut Görmek

Bekâr bir kimsenin rüyada açılmış yaseminler görmesi, bekâr ve iyi bir kızla evlenmeye delalet eder.

Rüyada açılmış yasemin çiçekleri topladığını görmek, mal ve menfaate, hayır ve rahata delalet eder.

Nablusî demiştir ki: Rüyada yasemin çiçeği görmek, âlimlere delalet eder. Bundan dolayı bir kimse rüyada melekler gökten inerek bir şehirden yasemin topladıktan sonra gittiklerini görse, o şehrin alimlerinin gitmesine delalet eder.

Rüyada yasemini ağacının dalında kokladığını görmek, bakire bir kızla evlenmeye işarettir.

Başka bir yoruma göre: Rüyada yasemin çiçeği görmek; evlilik amacıyla iki insan arasında derin muhabbet oluşacağına, muradınıza ereceğinize, sevinç ve ferahlığa, sıkıntılardan kurtulmaya, erkek evlada işaret eder.

İbn-i Sirin: Yasemin, zengin ve kötü huylu kadına işarettir. Beyaz yasemin görmek, akıbeti iyi olan kadına delalet eder.

Rüyada mevsiminde yasemin görmek, talihli çocuğa işarettir. Dalından yasemin koparmak, üzüntüye işaret eder.

Rüyada tanıdık birinin size yasemin verdiğini görmek, o kimseyle ayrılacağınıza işarettir. Rüyada yasemin görmenin tabirinde çeşitli yorumlar vardır. Bazıları sevinç ve ferahlığa, bazıları da hüzün ve kedere işarettir, demişlerdir.

İbn-i Sirin’e göre: Ağacından toplanmış yasemin görmek, sıkıntıdır.

Rüyada birine bir demet yasemin verdiğini gören, o kimse ile aralarında tartışma çıkarak birbirlerinden ayrılırlar.

İsmail El-Es’as’a göre; rengi sarı olmadığı halde yasemin görmek, fena değildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yasemin bulan kimse, sevinç, rahatlık ve hayra nail olur. Yasemin görmek; üzüntü, keder ve sıkıntılardan kurtulmaya; bekar için, evlenmeye de işarettir. Yaseminin açılmışı bekar kızlarla evlenmeye işarettir.

Soğuktan şikâyetçi olan kimse, rüyada kendisiyle beraber yasemin bulunduğunu görse, şikayeti gider. Refah içinde olunacağına ve büyük sevinçler yaşanacağının habercisidir. Çabuk geçecek bir sevince de işarettir.

Yasemin Çiçeği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir