Rüyada Gâşiye Suresi Görmek

Câfer-i Sâdık’ın yorumuna göre: Bir kişinin rüyasında Gâşiye Suresini okuduğunu veya okuyan bir kimseden dinlediğini görmesi, o kimsenin kıymetinin artacağına ve sözünün dinleneceğine; eğer geçiminde darlık çekiyorsa, Allah’ın kendisine bolluk ve bereket ihsan edeceğine, ilim sahibi ve sevilen bir kişi olacağına yorumlanır.

Ayrıca bkz: Hümeze Suresi

Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin demiştir ki: Rüya âleminde bu Sure-i Şerife’yi tamamen veya kısmen okuyan yahut okunduğunu gören; kıyamet gününde korku ve şaşkınlık içinde olup tövbe ve istiğfarla iştigal eder.

Kirmani bu rüyayı şöyle yorumluyor: İşlerinde sebat eder. Allah-ü Teâlâ Hazretlerinin rızasını arar. Cömert olup, insanlara ihsanda bulunur. Fakat onlar kendisine nankörlükle mukabele ederler.

Kesai’ye göre; rüya sahibi geçim darlığı çekiyorsa, Allah-ü Teâlâ Hazretleri onu feraha çıkarır.

Abdulgani için bu rüyanın yorumu şöyle: İlim ve züht sahibi olur. Yani dünyaya rağbet etmez. Nimete şükretmeyen kimselere paraca yardım eder, onları doğru yola sevk etmeye çalışır. Fakat kendisine nankörlükle muamele edilir.

İbn-i Kesir ve Nafi demişlerdir ki: Dünyada kıymeti büyük, makamı yüksek olur. İyi bir şöhret yapar. İlmiyle meşhur olur.

İbn-i Sirin: Kıyametten korkacağınıza ve tövbe ederek bu korkudan güvende kalacağınıza delalet eder.

Gâşiye Suresi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir