Rüyada Tavassut Görmek

Rüyada tavassut etmek, izzet ve şerefe işarettir. Bazı tabirciler, aldatmaya, bazıları da kendi çalışması karşılığında olmayacak bir iyilik ve zenginliğe nail olmaya işarettir, dediler. 

Bir kimse rüyada kıyamet gününü ve halkın peygamberlerin huzuruna gelip onlardan tavassut talep ettiklerini, peygamberlerin de şefaat etmediğini görürse bu rüyanın tabiri; işlerin durgunluğuna, kendi kavminin ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda gayret sarf edilmesine işarettir. Kıyamet gününde komşunun şefaati muteberdir. Bundan dolayı bir kimse rüyasında kıyamet gününde kendisi hakkında komşusunun şefaat ettiğini görse rüya sahibinin komşusundan menfaat ve fayda göreceğine işaret edilir. Veyahut arkadaşlarından birisi vasıtasıyla rahata kavuşacağına veya ihtiyaçlarında ve kötü zamanında bildiği ve tanıdığı bir kimse tarafından fayda göreceğine delalet eder. 

Rüyada çocuğunun kendisi için tavassut istediğini görmek, gören kişinin onunla menfaatlenmesine veya onun tarafından kendisine bir faide gelmesine işarettir. Başkası hakkında şefaat etmesinin tabiri de böyledir. Kur’an-ı azimüşşanın kendisine şefaat ettiğini görse ilimden faydalanır ve yüksek mertebeye nail olur.

Tavassut

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir