Rüyada Muhammed (A.S.) Görmek

Rüyada peygamberlerin sonuncusu, bizim peygamberimiz Hazret-i Muhammed Aleyhisselam’ı bilinen sıfatları üzere görmek; O’nun hakikatini idrak etmeye, getirdiği şeriatın ruhunu kavramaya işarettir.

Efendimiz Aleyhisselam’ı vasıflarından başka bir şekilde görmek, O’nun misalini idrak etmeye; O’nu görmek, gam ve kederden sonra sevinç ve sürura, borçulu olanın borcundan kurtulmasına, hapiste olanın buradan kurtulmasına, bir şeyden korkan kimsenin bundan kurtulmasına, sıkıntı ve kıtlık içinde olanın hayır ve nimetlerinin artmasına, zenginin servetinin bereketlenerek çoğalmasına, hastanın şifa bulmasına, düşmanı olanın yardım görmesine delalet eder.

Rüyada öncekilerin ve sonrakilerin efendisi olan Peygamberimiz Efendimizi görmek; iki dünya mutluluğuna, sonsuz rahmet ve mağfiretten istifadeye, şeref ve itibara, ilahi yardım ve ihsana işarettir.

Rüyada efendimizin iltifatlarına yahut ikramlarına nail kalmak, faydalı ilimlerde ileri seviyeye ulaşmaya ve yüce hakikatlere yürekten teslim olmayan delalettir.

Rüyada Hz. Peygamber (A.S.)’in herhangi bir yerde vefat ettiğini görmek, o yıl içinde orada vefat etmeye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Peygamber, Ziyaret.)

Muhammed (A.S.)

“Rüyada Muhammed (A.S.) Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Rüyamda Peygamber Efendimizi gördüm. Bana “Kübra üzülme her şey yoluna girecek dedi.” Çok mutluyum bu şerefe nail olduğum için. Acaba bu rüyayı kimselere anlatsam, kötü olur mu?

  2. Rüyamda peygamber efendimizin öleceğini, ölmek için kırk günü kaldığını ama onun hiç korkmadığını aynı şeyi ben yaşasam acaba korkar mıydım diye düşündüğümü gördüm. Bunun manası nedir acaba?

  3. Peygamber efendimizin sadece adı geçiyor, 2 kişi saz çalıyor. Bir tanesi, “Peygamberimizin kefeni 50 cm uzundu” diyor. Başka rüyada da Ayasofya camisini görüyorum.

  4. Rüyamda eşim peygamber efendimizin bir yerde öldüğünü görüyor ve onu üstü yeşil örtüyle sarılı tabutun içinde tabutu da kucağında taşıyarak getiriyor. Meydan alanı gibi bir yerde duruyor eşim. Etrafımız fazla kalabalık değil ben ve kızım da oradayız. Peygamberimizin tabutunu görünce heyecanlanıyoruz ve diyoruz ki; bunca senedir onu eşimin ölü olarak bulduğu yerde niye kimsenin bulamadığını konuşuyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir