Rüyada Keşkek Görmek

Rüyada etli keşkek yemek, hazmı kolay ve güzel rızka; keşkeği sade pişmiş olarak yemek, zorlukla kazanılan nimete; keşkek görmek üzüntüye, hırpalanmaya işarettir.

Rüyada hasta bulunan evde keşkek pişmesi onun vefatına; askerlerin keşkek ve kelle yemesi, aralarında çıkacak ihtilafa ve birtakım rütbeli subayların öldürülmesine; kışın keşkek yapmak devamlı rızka; keşkekçi, cellad ya da işkenceciye, şerli ve boş konuşan kimseye delalet eder.

Rüyada keşkek görmek, hayırlı değildir. Rüyasında bir keşkekçinin kendisine bir tabak keşkek verdiğini görmek, üzüntüye delalet eder.

Rüyada kendisinin keşkek pişirdiğini görmek, bol ve bereketli rızka delalet eder.  İbn-i Kesire göre, keşkekçi, cellatla; keskek yemek de ölümle tabir olunur.

Keşkek

“Rüyada Keşkek Görmek” için bir yorum

  1. Ben anakarada okuyormuşum. Normalde ev hanımıyım. Annemde öldü, onları ziyarete gelmişim. Geri dönüşümde geciktim. Annemle bir türlü ayrılamıyorum. Çantamı hazırladım, yanıma evden biraz erişteyle, keşkek aldım. Babam beni terminale kadar bıraktı. Ben arabayı kaçırdım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir