Rüyada Kestane Görmek

Rüyada kestane ağacı görmek; güç ve imtiyaz sahibi, çok mal biriktiren kimseye, harcaması çok olan insana, ihtiyar adama, uzun zamana, ibadete, zahmet ve yolculuğa işarettir.

Bkz: At Kestanesi

Rüyada kestane görmek ve yemek, mal ve hayırlı rızka, sıhhat ve esenliğe delalet eder. Genellikle iyiliğe yorulsa da çetin kış günlerinde meyve verdiğinden zorlu bir döneme işaret eder. Rüyayı görenin ya da bir yakınının sağlık durumunun ciddi bir şekilde bozulacağına ve sıkıntıya yorumlanır ancak bilinir ki bu hastalıklar kış geçip nasıl yaz geliyorsa geçer ve kişi sağlığına kavuşur. Mal, mülk, emlak, topraktır. Kestane satın alan kimse arsa veya tarla alır.

Bazılarına göre; rüyada kestane görmek tabiri, bir erkekten mal almaya ve bir rivayete göre de zahmetle elde edilecek mala delalet eder. Rüyada kestane yediğini görmek, yabancı bir memleketten gelen bir malı almaya işarettir.

Rüyada kestane ağacı görmek, mal mülk sahibi, zengin, fakat inatçı ve ancak hile ile yola gelir bir adamla yorumlanır. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kestane görmek, güçlük ve zahmetle kazanılan mala işarettir. Bazı tabirciler kestaneyi, salih kimseler, vücut sıhhati ve uzun bir yolculuk ile de tabir etmişlerdir.

Rüyada kestane satmak, birilerine zorla üstesinden geleceğiniz bir iyiliğiniz dokunacağına işaret eder. Ama bu iyiliğin kişinin işine yaraması için biraz zaman geçmesi gerekmektedir.

Rüyada kestane şekeri yaptığını gören kişi, kışın ortasına denk gelecek bir kutlama yapacak şeklinde rüya tabiri yapılır.

Kestane

“Rüyada Kestane Görmek” üzerine 8 yorum

  1. Kestanenin içini çıkardığımı gördüm, beyazdı. Ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum.

  2. Merhabalar bir kız arkadaşım ölmüş annemi rüyasında görmüş. Annemin beni telefonla aradığını görmüş.” Gelirken kestane ve ekmek getir” diye söylemiş. Ne anlama gelir acaba? Şimdiden teşekkürler.

  3. Kızımın evindeyim. Zil çalıyor, açıyorum. Bankacı 2 kız, kestane satmak istiyorlar. “40 kilo kestane getirdik, alın” diyorlar. Ben “Çok olur, 5 kilo alayım” diyorum, alıyorum. Kestaneler de çok taze değildi. Ne anlama geliyor, acaba? Teşekkür.

  4. Rüyamda kestaneciden kestane satın alıp yediğimi, abime ikram ettiğimi gördüm. Kestaneyi satın aldığım kestaneciden hariç birkaç kestaneci daha gördüm. Her yer kestane doluydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir