Rüyada Kereste Görmek

Rüyada kereste görmek, içi dışına uymayan bozguncu kimseye; keresteci, münafıkların elebaşısına ve bozgunculukta başı çeken kimseye işarettir. Mesleği kerestecilik olan kimse için kereste, ticaretini yaptıkları mala işaret eder.

Bkz: Hızarcı

Gemi, at arabası vb. gibi şeylerde bulunan kimseler için rüyada kereste görmek, gemi yahut arabayı meydana getiren kereste aksamına delalet eder.

Rüyada kereste görmek, ev sahibi olunacağına yorumlanır. Aynı zamanda kısmettir. Ama yeşil ağaç kesmek felaket olarak yorumlanır.

Rüyada kereste görmek, yapı ile yorumlanır. Rüyasında kereste alıp, bir yere götürdüğünü gören, bir ev satın alır veya yaptırır. Bazı yorumculara göre kereste, bir evin temeli olarak da yorumlanır. 

Rüyada keresteci görmek, evin erkeğine işarettir. Bir gemi yapımı yerinde yığılı keresteler görmek, aile reisinin büyük aileleri olduğuna; kerestelerin bir inşaatta kullanıldığını görmek, ev halkının aileleri için çalıştıklarına işarettir.

Rüyada bir ambarda yığılı keresteleri görmek, bol rızık ve berekete delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kereste, nifaktır. Bazı tabirciler, kereste, dininde nifak olan, dışı içinden iyi görünen bir kimsedir, dediler.

Kereste

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir