Rüyada Kene Görmek

Rüyada kene görmek, aşağılık ve düşük karakterli düşmana, başkasının sırtından geçinen geçinen asalak kimseye delalet eder. Kötü niyetli, ortalığı karıştıran, fit sokan ahbaptır.

Bkz: Böcek, Böcek Sokması

Rüyada kene görmek tabiri, arsız, haysiyetsiz, yapışkan insanlarla yorumlanır. Kene hain, hasis bir düşmanla da yorumlanır. Rüyasında kene toplayıp attığını gören, malını yemek isteyen birini yanından uzaklaştırır. Bir keneyi öldürdüğünü gören, düşmanına üstün gelir. Bazılarına göre karnını haram ile dolduran bir adamdır. Çünkü kene, yalnız kan içerek yaşar.

Bir başka rivayete görede: Kene görmek, asaletsiz alçak düşmanlara işarettir. Rüyada kene görmek, kendi malından yiyen aile ve akrabasından olan kimselerin üzüntü ve kederidir.

Rüya sahibinin vücudunda bulunan kene; üzüntü, keder ve zarardır. Kene, akrabadan olan bir düşmana da işarettir.

Kene

“Rüyada Kene Görmek” üzerine 15 yorum

  1. Rüyamda kafamdan üç adet kene koparıp attım, keneler çok şişkindi. Lütfen bu rüyanın yorumunu yazar mısınız? Teşekkür ederim.

  2. Merhaba. Dün gece, karnımın yan tarafından bir delik (kulak gibi sonunu göremediğim bir delik) ve burada yaşayan bir kenenin varlığını hissettim. Sıkıp çıkarmaya çalıştım ama daha kötü olur diye korktum. Derimin altında siyah karaltısını gördüm. Acısını hissettim. Ne anlama gelir acaba. Çok teşekkürler.

    1. Senden yararlanan senden bir şeyler koparan biri var ve sen bunun farkındasın ama onunla ilişkini kesemiyorsan…

  3. Selam. Rüyamda karnımın yan tarafında, göğsümün altında yara gibi bir şey varmış. Orda da bir sürü kene var. 2 tanesini çıkarıyorum ama yara gittikçe büyüyor. Çizgi halinde neredeyse boynumdan belime kadar gidiyor. Simsiyah çizgi içi kene dolu belimin orası ve boynuma yakın delik varmış. Oradan keneler görünüyor. Rüyamda annemle ve kız kardeşim sıkarak çıkarmaya çalışıyor ve sonra “Nazar değdi sana diyor” ve ben bunun üstüne kızıyorum ve hastaneye gidiyorum. “Ne nazarı, yara gittikçe büyüyor kene çoğalıyor” diyorum. Çok merak ettim doğru yorumlayabilirseniz sevinirim.

    1. Merhaba, rüyamda vücudumun her tarafına yapışmış keneler gördüm çok tiksiniyordum, çıkarmaya çalışıyordum ama nasıl çıkaracağımı bilemiyordum.

  4. Rüyamda vücudumun her tarafına keneler yapışmıştı nereye ellesem bana kene geliyordu, çıkarmaya çalışıyordum. Hepsini birden nasıl çıkarırım diye uğraşıyordum.

  5. Rüyada çene altında kene gördüm bugün baktım bir şey yoktu. Nerden gelmiş buraya yapışmış? Acile gidelim çıkarttıralım” diyorum ablama ve o da “Yarın gideriz sabahtan” diyor. Ben de “Olmaz, şimdiden gidelim” diyorum bu ne anlama geliyor?

  6. Benim avcumun içinde iki tane yeşil kene vardı, kocaman olmuşlar. Elimin üst tarafı da şişmiş koşarak komutanım yanına gidiyorum yani revire. Bunu nasıl yapacağımızı soruyorum bakıyor, “Onlardan zarar gelmez. Bir müddet sonra bırakır onlar” diyor. “Tamam” diyorum elimin üst tarafında hafif bir kanama oluyor. Avcuma bakıyorum keneler yok, sadece küçük bir delik kalmış, birde beni ısırdığı ucu elimde kalmış. Ondan sonra uyandım. Ne anlama geliyor?

  7. Selamünaleyküm. Benden yaş olarak küçük ama yapı olarak büyük, kardeşime yeni beyaz spor elbise alırken, birden onu saç tıraşı olduğunu gördüm. Daha sonra koluma üç kene düşmüş, ikisini elimle attırdım biride ısırmış onu da söküp attım. Şimdiden teşekkür ederim.

  8. Saçlarımı tarıyorum bitler düşüyor ve iki tane de kene, keneler çok şişkindi ayrıca bitin üstünde yumurtaları vardı şimdiden teşekkürler.

  9. Rüyamda pazar gibi bir yerde tezgâhta çamaşır karıştırıyorken kene sol elimin sağ üstünde yapıştı ve çok Canım yanıyordu çektim attım keneyi elimin sol üst tarafında bir delik açıldı. Oradan su fışkırıyordu bu rüya yorumu nedir neye delalet eder?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir