Rüyada Kaş ve Kirpik Görmek

Rüyada kirpiklerinin uzadığını görmek, iki şekilde tabir edilir: şeref ve hayırlı evlat. 

Rüyada kaşlarının uzayıp çoğaldığını görmek, mal ve ziynet, bir rivayete göre de, uzun ömürdür. Rüyada iki kaşın yeniden bittiğini görmek, ya kendisinin veya akrabasından birinin ikiz çocuğu olacağına; bir rivayete göre de, bir ihsana ereceğine yorumlanır. 

Rüyada kaş ve kirpiklerinin haddinden fazla uzadığını ve çoğaldığını görmek, hayır değildir. Rüyada kaşından veya kirpiğinden birini koparmak veya tıraş etmek, malının yağma edileceğine; eğer bunu başka birisi yaparsa iflas edeceğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada erkek için kaş, huy ve tabiatın güzelliği, din, emanet ve yukarıdaki mertebesidir. Rüyada görülen kaşların tabiri, iyilik ve kötülükten onlarda görülen hal ve keyfiyet üzerine meydana gelir. Rüyada görülen kaşların kıllarının sık ve kalın olması, işlerin fazlalığına, doğruluk ve kararlılığına işarettir. Kaşlar ana ve babaya iki çocuğa yahut iki ortağa, iki hanıma, iki vekile, yahut iki kapıcıya işarettir. 

Rüyada kaşların çatma olduğunu görmek, ülfet ve muhabbete işarettir. Bunun aksini görmek, tabirin hilafinadır. Rüyada kaşların haddini tecavüz etmeden fazda olarak görülmeleri, bunların işaret ettiği kimsenin halinin güzelliğine işarettir. Kaşların beyazlığı ve bükülüp göz üzerine dökülmeleri kaşların işaret ettiği çocuk, ortak, hanım, vekil yahut kapıcının hallerinin değişmesine işarettir. Bazen de bu rüyayı görenin ömrünün uzun olmasına işarettir ki, kendisini çok ihtiyarlamış ve belini bükülmüş olarak görür. İki kaş; dinen mertebece, kaşlarda meydana güven iyilik ve kötülüğe rüya sahibinin huy, adetine ve dinini korumasına nisbet eder.

Kaş ve Kirpik

“Rüyada Kaş ve Kirpik Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda kendi kaşlarımı olduğundan daha kalın görüyordum. Ayrıca iki değil dört kaşım vardı yani her bir gözümüm üzerinde üst üste ikişer kaş. Gözüme yakın olan kaşlarım kalın, onların üzerinde olan iki kaş ise daha inceydi ve ben onları yok etmeye çalışıyordum. Bu rüya ne anlama geliyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir