Rüyada Karanfil Görmek

Anlamı renge göre değişir. Kırmızı karanfil yoğun bir aşka; beyaz karanfil temizlik ve saflığa; alacalı karanfil mutluluğa ve güzel günlere; sarı karanfil, keder ve sağlık problemlerine yorumlanır.

Bkz: Çiçek  

Rüyada karanfil görmek, ateşli aşk ve derin duygudur. Rengine göre aşk hakkında yorumlanır.

Rüyada karanfil görmek tabiri aşağıdaki yedi şekle göre yorumlanır: Kırmızı renklisi aşkta şiddet ifade eder; beyaz karanfil iffet ve hayır anlamına gelir. Alaca karanfil, mutlu günlere ve sevince işarettir. Sarı karanfil, hüzün, hastalık ve ayrılık ifade eder.

Rüyada saç üzerine takılan karanfil görmek, hafifliğe laubaliliğe delalet eder. Karanfili tarlada görmek mutluluk, neşe sevinç ve bolluğa yorumlanır.

Bir rivayete göre; rüyada karanfil görmek, adının iyilikle anılacağına yorumlanır. Yanında birçok karanfil olup ondan herkese dağıttığını görenin o yerde adı hayır ve iyilikle anılır. Karanfilden kimseye bir şey vermediğini gören, mazarrata ugrar.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada karanfil görmek, iffetli ve terbiyeli bir hanıma işarettir. Rüyada karanfil aldığını gören kimse, akrabası çok zengin, güzel ve görgülü bir hanım alır.

Rüyada karanfil aşkı ve derin duyguları anlatır. Rüyasında karanfil alan koklayan kimse aşık olur.

Karanfil

“Rüyada Karanfil Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyada abimle bir şehirde geziyoruz. Akşam hava çok güzeldi. Şehri bir kaleden seyrediyor, geziyoruz. Ansızın elime biri bardakta sıcak bir karanfil çayı ikram ediyor. Yüzünü görmüyorum çayı içiyorum, bir yudumda çok hoşuma gidiyor. Biraz ilerliyoruz kendimizi bir çay dükkânında görüyorum. Çaylara bakıyorum çok şirin küçük gümüşten objelere konulmuş çaylar görüyorum hemen çeşitlerine bakıyorum kızıma almak için sonra karşı duvarda sıra sıra dizili çay paketlerine bakmak için yüzümü dönüyorum karşımda çay değil de geniş bir koltukta oturan oranın üç beş çalışanını görüyor ben de oturuyorum o koltuğa ama hoşuma gitmiyor. Koltuk kalkıp çaylara tekrar bakmak istiyorum fakat çayların hepsi tükenmiş sağa sola bakınıyorum hiç olmazsa son kalan çayı almak için. 

  2. Kayınbabam gerçek yaşamda küçük baş hayvan besiciliği yapıyor. Rüyamda kayınbabamın ahırına giriyorum yanımda babam var sanki ona daha öncesinde ahırı ikiye bölmesini istemişim bir tarafına bahçe yapıp keçilerin hep orda beslenmesi için geri kalan diğer bolümde de sanki ben oturacakmışım, babam çok güzel bir duvar yapmış ve yerde sera halinde sebzeler dikmiş hepsi yeşillenmiş ve keçiler burada bunları yiyerek otlanacak sebzeler her büyüdükçe.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir