Rüyada Helva Görmek

Helva rüyaları daima helal, hayır işi, yardım olarak yorumlanır. Rüyasında helva aldığını gören kişi, pek çaba sarf etmeden iyi kazanç elde edecektir. Helva pişirdiğini gören biraz çabayla büyük kısmeti yakalar anlamındadır. Geniş kapta helva yapıp dağıtan hayır yapmayı seviyor demektir. Pek yorulmadan iyi kazanç demektir.

Ayrıca bkz: İrmik Helvası, Helvacı Kabağı, Kavurmak

Rüyada helva görmek, mutluluğa yorumlanır. Rüyanızda bir dükkanda veya bir lokantada helva yediğinizi görmek, yakında işiniz hakkında güzel ve sevindirici bir haber alacağınıza delalet eder. Size bir tabak içinde helva getirildiğini görmek, komşularınız arasında sevildiğinize işarettir. Sizin bir tanıdığınıza helva ikram ettiğinizi görmek, o kişi hakkında iyi şeyler düşündüğünüze delalet eder.

Bir rivayete göre de, rüyada helva görmek, mal ve para ile yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada helva görmek, dinde samimiyete, hapiste olanın kurtuluşuna, yolcunun dönmesine, hastanın şifa bulmasına; bekarlar için evlenmeye, hidayet ve tövbeye, ilim ve Kur’an’a, yeni evlada, iyi hizmetçilere ve helal rızıklar işaret eder.

Rüyada kudret helvası ve ondan yapılmış olan şeyler yemek, bereket ve nimettir. Kavrulmuş şeyden yapılan helva faydalı bir ortaklıktır. Baldan yapılmış çiğ helva az bir rızıktır yahut düşük bir rütbedir. Helva, yükseklik ve başarıya, üzüntü ve kederin, sıkıntı ve hastalığın gitmesine işaret eder. Helva, helal rızık, güzel söz olarak yorumlanır. Helva mümin için iman tatlılığı; günahkar için de dünya tatlılığır.

Rüyasında helva aldığını gören kimse, pek yorulmadan iyi kazanç sağlayacaktır. Helva pişirdiğini gören biraz gayretle büyük kısmetin sahibi olur. Geniş kapta helva yapıp dağıtan kimse hayır işlerine meraklıdır. Helva rüyaları daima helal kısmet, hayır işi, yardım olarak yorumlanır.

Helva

“Rüyada Helva Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Bir kazanda iki ayrı helva pişiriyorum. Biri un helvası, diğeri irmik helvası. Birbirine karıştırmamak için çok büyük çaba sarf ediyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  2. Rüyamda akşam saatiydi, mezarlığa gidiyorum. Bir mezarın baş kısmına oturuyorum, elimde kahverengi helva var. İrmik mi, un helvası mı, bilmiyorum. Elimdeki helvayı mezarın üstüne, toprağına sürüyorum. Anlamını bulamadım. Yorumlarsanız çok sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir