Rüyada Göbek Görmek

Rüyada göbek görmek, kişinin anne ve babasına, hanımına, cüzdanına ve mesleğine;göbekte görülen çirkin bir durum, yukarıda sayılan şeylerdeki olumsuzluklara; hastanın göbeğinin açılması vefatına; göbek sevinç ve neşeye; göbeğini açılmış görmek, mal ve para harcamaya; gurbettte göbek görmek, vatanına dönmeye delalet eder.

Ayrıca bkz: Göbek Deliği, Göbek Bağı

Rüyada kocaman şişman bir göbek görmek; ciddi sağlık sorunlarına ; güzel sağlıklı göbek iş yaşamındaki başarılara işarettir. Kişinin sıkıntı alacağına işaret eder.

Rüyada göbek görmek ne demek, insanın işi gücü manasına gelir. Sevinci, eşi, hayatı demektir. Bu rüyada görülen her şey ev hayatına nispet edilir. 

Ebu Said El-Vaiz’e göre; göbek velayettir. Rüyada göbek görmek eşiyle olan münasebetlerinde ve geçiminde fena olmaya delalet eder. 

Rüyasında göbeğinin haddinden fazla büyük olduğunu görmek, eşiyle olan geçiminde iyiliğe, sevince ve feraha işarettir. Göbeğinin haddinden çok küçük olduğunu gören eşiyle iyi geçinemez. 

Rüyada göbeğinin üzerinde çıban ve para görmek, karısının iffet ve namusundan ayrıldığına delalet eder. Göbeği temiz ve olduğu gibi görmek, iffete ve iyi ahlak sahibi bir kadınla evlenmeye; göbeğini yok olmuş görmek, karısının ölecegine; göbeğini yarılmış görmek, karısının başka bir erkeğe meyil verdiğine; yarığın tekrar birleştiğini görmek, karısının bu hatasından dönüp tövbe ettiğine delalet eder. 

Rüyada göbeğinde sancı ve ağrı olduğunu görmek, karısı ile aralarında dargınlık olacağına; göbeğini eliyle kopardığını görmek, karısını boşayacağına; göbeğinin vücudunun başka bir yerine geçtiğini görmek, karısını boşayıp başka birini alacağına veya oturdukları evi değiştireceklerine işarettir.

Rüyada göbeğinin yanında başka bir göbek görmek, ikinci bir kadınla evleneceğine işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen göbek rüya sahibinin annesine, babasına veya kendisinin geçindiği kazancına ya da taahhüt ettiği sanatkara işaret eder. Bazen de göbek görmek, görenin hanımına veya hizmetçisine ya da cüzdanına işaret eder.

Rüyada göbeğinde ağrı bulunduğunu gören kimsenin, annesini veya babasını kaybetmesine işaret eder veya anne ve babasının bulunduğu şehirden uzak düşer. Gurbette bulunan bir kimse bu rüyayı görse o kimsenin bulundugu şehirden kendi şehrine geri dönmesine işaret eder. 

Bir kimse rüyada göbeğinde çirkin bir şey meydana geldiğini görse, o kötülük yukarıda da zikrettiğimiz gibi rüya sahibinin anasına veya babasına, yahut çocuğuna ya da malına ait olur. Hasta olan bir kimse rüyada göbeğinin açıldığını görse, o şahsın öleceğine işaret eder. 

Rüyada kendi eliyle göbeğini açtığını gören kimse, harcamak üzere arpa ve buğday koyduğu ambarını veya mahzenini ya da cüzdanını açar. Bazen de göbek sevince ve gizli şeylere işaret eder. Rüyada görülen kocaman şişman bir göbek, ciddi bir hastalığa işarettir. Güzel sağlıklı göbek, başarıların habercisidir.

Göbek

“Rüyada Göbek Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Eşim rüyasında göbek bağının kesildiğini, kanadığını, durduğunu sonra yeniden kanamaya başladığını doktora yetişemediğini görmüş. Yorumlarsanız sevinirim.

  2. Benim teyzemin oğlu 16 yaşında ve rüyamda göbeği olduğundan çok büyüktü, şişkindi. Yanlış hatırlamıyorsam benim göbeğimde böyleydi rüyada. Her iki ihtimali göz önüne alarak yani benim göbeğim şiş olup olmaması halini, cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  3. Rüyamda göbeğimden çok kan aktığını görüyorum, sanki bir leğen yani. Yatağıma döküyorlar gibi. Bu ne demek?

  4. Rüyamda üzerimde pijama var ve göbeğimi açıyorum normal hali, temiz ama iğne izleri var. Bu şekilde gördüm.

  5. Rüyamda göbeğimin yanında küçük bir delik açılmıştı o delikten biraz su akıyordu biraz daha aktıktan sonra az aktı ve durdu delik küçüktü ve gözüküyordu.

  6. Selamlar. Bu gece rüyamda 8 yaşındaki kızımı gördüm. Birlikte bir evin içindeyiz ve dolaşırken hamile bir kadın masanın üstünde uzanmış ve kendi başına doğum yapmaya çalışıyor. Ben onun acı çekmesine dayanamayıp yardım ediyorum. Bebek doğduktan sonra göbek bağını kesmek için bir makas alıyorum elime ama korkuyorum bağını kesmeye. Sonra makası kızım alıyor ve diyor ki “anne bak böyle kesiliyor” ve kızım kesiyor. Birlikte gülüyoruz. Ne anlamına gelir acaba?

  7. Rüyada araba süren bir arkadaşımın kucağında gördüm kendimi. Sonra onun göbeğine başımı koyarken uyuduğumu gördüm. Bir de araba ile giderken durup hastane gibi bir yerlerde yeni birim açmak için fikir alışverişi yaparken. Sonra acıktığımızı gördüm ve yemek olarak da büyük balık, pirinç pilavı ve yeşil fasulye gördüm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir