Rüyada Diken Görmek

Ayrıca bkz: Deve Dikeni, Diken Üzümü,  Dikenli Ot

Rüyada diken görmek kaba ve sert yapılı insana, yeni ve yanlış inanç ve düşünce taraftarı kimseye işarettir.

Rüyada diken üzerinde oturmak tedirgin eden duruma delalet eder. Rüyada dikenin üzerine doğru çekilmek borcu olanlarca baskı altında tutulmaya delalet eder. Diken din ve dünyaya yarar ilmi olmayan cahil kimseye işaret eder. Diken görmek muhafıza, koruma görevlisine delalet eder.

Rüyada dikenler görmek, acıların zevklerle karışacağını simgeler. Kötü göz, nazar olarak yorumlanır. Kişi dikeni koparıyorsa etkilenmeyecek demektir.

Rüyada diken görmek tabiri iyi değildir. Diken görmek sizi çekemeyen kimselerin olduğuna ve onların sizin arkanızdan kuyunuzu kazdıklarına ve her vesile ile sizi alt etmeye çalıştıklarına yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada diken görmek anlamı, haşin ve şiddetli bir adama işarettir. Bazı tabirciler, diken, adamın savunduğu yeni bir din veya fitnedir, dediler. Bundan dolayı kendisine diken batan bir kimse, fitneye düşer veya hoşlanmadığı bir şey onu rahatsız eder. Diken, dinden de dünyadan da anlamayan cahil kişilere de işarettir.

Rüyada diken görmek ne anlama gelir bazı tabirciler, dikenin keskinliğine binaen, birtakım hastalık ve acılara, karışık ve birbirine girmiş bulunmasına binaen islerin durgunluğuna, sertliğine birden keder ve üzüntüye, aşka ve kötü bir kimseden görülecek zulme, kadınlar dolayısıyla insana gelecek zararlara işaret eder, dediler.

“Rüyada Diken Görmek” için bir yorum

  1. Merhaba bana rüyamda bir ayı sarılıyordu ve sonra ben dikenlerini vücudumdan tek tek koparıyordum ama sürekli yeniden buluyordum. Doktora gidiyoruz ve sevgiden diyor. Erkek arkadaşlarımla birlikteliğimizi bitirmek üzereyiz gizli kalmış bir şeyler için. Ben buna yordum, sizin de yorumunuzu bekliyorum. Teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir