Rüyada Allahü Teala Hazretleri Görmek

Ayrıca bkz: Fatiha, Cennetin Haznedarı, Kuran Sureleri

Seyyid Süleyman: Hadis-i Şerifte bildirildiği üzere Cenab-ı Hakk’ı cisimsiz olarak görmek; maksada nail olmaya, kıyamet gününde Allah (C.C.)’ı görmek lütfuna erişmeye delalet eder.

Rüyada huzur-u ilahide ayakta durduğunu ve Cenab-ı Perverdigar’ın kendisine baktığını gören, işlerinde selamet bulur. Rahmet-i ilahide olur. Allahü Teâlâ Hazretlerinin bir perdenin arkasından kendisine konuştuğunu gören, izzete kavuşur. Mal ve nimeti artar. Dini kuvvetlenir. Emniyet içinde olur. Perde olmaksızın konuşulduğunu gören, dini bir meseleden dolayı azarlanır.

Rüyada Allah (C.C.) Hazretleri’nin kendisini yakınına aldığını, izzet ve ikramda bulunduğunu gören, ahirette Rahmet-i İlahiyeye mazhar olur. Fakat dünyada imtihan edilir. Bir musibete uğrar. Cenab-ı Hakk’ın kendisine vaaz ettiğini gören, O’nun rızasını kazanacağı bir iş yapar. Hazret-i Halik’in kendisine hayırlı bir müjde buyurduğunu gören, hayırsever olur. Dünya ve ahirette muteber kılınır.

Huzur-u İlahide ayakta durup, başını önüne eğen, bir zalimden zarar görür. Rüyasında Allahü Teâlâ Hazretlerinin kendisine bir şey verdiğini gören, bir belaya uğrar. Fakat ahirette aziz olur. Cenab-ı Hakk’ın bir yere indiğini görmek; rızk ve nimet bolluğuna, orada yaşayanların düşmana galip geleceklerine işarettir. Allah (C.C.)’ın kendisine “Bana gel.” buyurduğunu görenin, eceli yakındır.

Allah-ü Teala Hazretleri

“Rüyada Allahü Teala Hazretleri Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda tanımadığım biri vardı yürüyorduk sonra sanki beyaz giyimli fakat yüzünü seçemediğim sanki var ile yok arası biri vardı. “İşte o” dedi ben de kendi kendime “Allah bu mu?” dedim. Bakıyor ama net bir şey göremiyordum sadece bir kişi, insan vardı puslu, beyaz giyinmiş gibi idi. Ne anlama geliyor acaba?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir