Rüyada Can Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada can verdiğini görmek, canınızın tehlikede olduğuna delalettir.

İbn-i Sîrîn: Can görmek; evlat, mal ya da uyumlu hanıma delalet eder.

Ayrıca bkz: Can Çekişmek

Rüyada canının çıktığını görmek; eşinizin, çocuğunuzun veya kendi ecelinizin yaklaştığına ya da malınızın telef olacağına delalettir. Rüyada kendi canınızı güzel bir insan olarak görmek; güzel yüzlü bir çocuğunuz olacağına veya saygın ve cömert birinin yardımı ile durumunuzun iyiye gideceğine işaret eder.

Rüyada canınızın avucunuzda olduğunu görmek, tehlikeli ve hassas bir işle meşgul olacağınıza; canınızın avucunuzdan çıktığını ve gökyüzüne yükseldiğini görmek, ecelinizin yaklaştığına; canınızın sarı renkte olduğunu görmek, şiddetli bir hastalığa yakalanıp öleceğinize işaret eder.

Rüyada canınızın kırmızı veya beyaz olduğunu görmek, akıbetinin güzel olacağına ve üzüntüden kurtulacağınıza; canınızın siyah renkte olduğunu görmek, ilahî azaba delalet eder.

Rivayet edilir ki; adamın biri Resul-i Ekrem’in (S.A.V.) yanına gelerek, “Ya Resulullah, rüyamda canımın bedenimden çıktığını, beni yanına aldığını ve gökyüzüne yükseldiğini gördüm” dedi. Bunun üzerine Resul-i Ekrem (S.A.V.) ona, “Vasiyet et!” buyurdu.

Can

“Rüyada Can Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda tek başıma kendi yatağımdaydım karanlıktı, normalde karanlıktan çok az korkarım karanlıkta cin gelmeyecek ya diye düşünüyordum cinler geliyordu, sesler çıkartıyordu. “Yok artık” diyordum. “Neyse canımı almayacak ki” diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyordum. Sonra alttan canımın yavaş yavaş çıktığını hissediyordum şeytan veya cinler canımı alıyor fikrindeydim. Çok korkuyordum bir sürü besmele çeliyordum. Arıyorum arıyorum rüyamın tabirini bulamıyorum benzerini de bulamıyorum. Fikri olan yorum yazabilir mi lütfen?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir