Rüyada Haşr Suresi Görmek

Rüyada Haşr Suresi görmek, oldukça faziletli bir rüya olarak yorumlanmıştır. Rüyanızda Haşr Suresi gördüyseniz bu yaptığınız tövbelerin kabul olacağını ve Ahiret gününde sizi çok yüksek bir makamın beklediğini ifade eder. Haşr kelime manası ile “bir yerde toplanmak, götürülmek ”anlamına gelir. Öldüğünüz vakit evliyalarla, ulemalar ve din âlimleri ile bir arada olacağınızı ve o kutlu kimseler ile birlikte sorguya çekileceğinizi ifade eder. 

Ayrıca bkz: Ayet Okumak, Sureler Görmek, Nas suresi

Rüyada Haşr Suresi görmek tabiri, ünlü İslami yorumculara göre benzer meal ve anlamlar içermektedir. Tüm İslami yorumcular böyle halis bir rüya gören kimsenin Allah huzurunda takva sahibi bir insan olduğuna, sürekli ibadeti ile meşgul olduğundan sadık bir kul olduğuna kanaat getirirler. 

Rüyada Haşr Suresi görülmesi, bazı rüya tabiri yapan kimselere göre uyarı niteliğinde bir rüya olduğundan bahsedilmektedir. Çünkü Haşr Suresi’nin mealinde Hz. Peygamber’e kaşı gelen kimselerin cezalandırılacağı rivayet edilmiştir. Bu rüyayı gören kimsenin haram kılınan işlere bulaştığı ve tövbe kapısının ona açılacağı işaret edilmektedir. 

Rüyada Haşr Suresini Okuduğunu Duymak 

Rüyada Haşr Suresini okuduğunu duymak, birine doğru yolu göstermek için atanan rehber anlamına gelir. Bir arkadaşınızın yanlış işlerle uğraştığını ancak bunun için çok pişmanlık duyduğunu ifade eder. Pişmanlığından dolayı nasıl tövbe edeceği konusunda sizden yardım beklediği ve onu doğru yola iletmeniz için sizden haber beklediği anlamına gelir.

Rüyada Haşr Suresini Ezbere Okumak

Rüyada Haşr Suresini ezbere okumak, rüya sahibinin manevi yönden üstün nitelikte olduğunu, ahlaklı davranışlarınızla örnek olduğunuzu, mübarek bir kimse olduğunuzu gösterir. Rüyasında Haşr Suresini ezbere okumuşsanız çok mühim bir konuda size akıl danışılacağı ve yeni kurulacak ilmi bir yer için bir arkadaşınızın tecrübelerinizden istifade edeceği anlamına gelir. 

Rüyada Haşr Suresini Namaz Kılarken Okumak 

Rüyada Haşr Suresini namaz kılarken okumak, savaşta galip gelmek, düşmana karşı zafer kazanmak, derecesi yüksek bir makama erişmek ve âlimler arasında tavsiye edilen kişiler rütbesine yükselmek manasına gelir. Başlayacağınız yeni işinizde kısa sürede yükseleceğinizi, paranızı hayırlı işlere harcayacağınızı, ilim ve irfan sahibi kimseler ile dost olacağınızı, ailenizde sevip sayılan biri olacağınızı işaret eder. 

Rüyada Haşr Suresini namaz kılarken okumak, uzun süredir beklenilen bir işin müjde ile sonuçlanması anlamına gelir. Evliyseniz bebek sahibi olacağınızı, bekârsanız hayırlı bir kısmet bulacağınızı ve size hayırlı bir iş kapısı açılacağını gösterir. 

Rüyada Haşr Suresini Bir Yere Yazdığını Görmek 

Rüyada Haşr Suresini bir yere yazdığını görmek, hayırlı kapıların açılması, Allah’ın sevdiği kullarına verdiği hikmetlerden faydalanmak anlamına gelir. Böyle bir rüya görmüşseniz çevrenizde bulunan sadece maddiyatı düşünüp Allah’a kulluk etmeyen insanları uyaracağınız ve İslam üzerine sohbetler yapıp feyz almalarını sağlayacağınız anlamına gelir. 

Rüyada Haşr Suresi Görmek İslami Tabiri 

Rüyada Haşr Suresi görmek İslami olarak bilinen birçok âlim tarafından yorumlanmıştır. Rüyada Haşr Suresi görmek aynı zamanda bu surenin faziletine nail olmak anlamına gelir. Bu rüyayı gören kimsenin çok büyük ve üstün haberlerle müjdeleneceği rivayet edilir. Uzun yıllar evli olup çocuğunuz olmadıysa çocuğunuzun kısmetiyle geleceği, diploma aldıktan sonra büyük yerlerde işe gireceğiniz ve cömertliğiniz sayesinde Allah’ın en sevdiği kullar mertebesine yükseleceğiniz anlamına gelir. 

Rüyada Haşr Suresi görmek Diyanet bakımdan gerçek kulluk bilincine erişmemiş kimselere Allah korkusunu ve tek mutlak yaratıcının Allah olduğunu hatırlatmaktadır. Hayat telaşesi sebebiyle maneviyattan uzaklaştığınızı, Allah’a yönelmeniz gerektiğini, kulluk vazifenizi hatırlamanızı ve sadece maddiyatı düşünmemenizi işaret eder. Bu süre eski zamanlarda inanmayan kişilere uyarı niteliğinde olduğundan böyle bir rüya görmeniz bazı şeylerin farkına varmanız gerektiğine dair bir hatırlatma olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada Haşr Suresi Görmek Yorumları

İbn-i Sîrîn’in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Haşr Suresini okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin her zaman ilim adamları ile birlikte olacağına, kötü insanların saldırılarına maruz kalacağına, onlardan eziyet göreceğine, yolculuk yapacağına, düşmanlarına galip geleceğine işarettir. Allah’ın onu sevaba, hayra eriştireceğine ve o kimsenin âhiretinin de hayırlı olacağına delalet eder.

Seyyid Süleyman: İbn-i Sirin’in beyanına göre, rüyasında bu sureyi kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören; kıyamet gününde, halifeler ve salihler arasında olur.

Kirmani diyor ki: Aşağılık insanlar yüzünden eziyet çeker, incinir, gamdan kurtulup, selamete erer, yolculuk eder.

Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Düşmanına karşı galip gelir, onu kahreder.

Abdulgani diyor ki: Allah-ü Teâlâ Hazretleri rüya sahibine sevap ihsan eder. Onu kıyamet gününde günahsızlarla beraber diriltir.

İbn-i Kesir şöyle diyor: Dünya fesadından uzak olup sıkıntıdan kurtulur. Yolcuysa evine selametle döner.

İbn-i Fuzale’ye göre, Allah’ın yardımıyla düşmanını yener. Kıyamet gününde azap çekmez. Dünyada malı ve nimeti çok olur.

Rüyada bu mübarek sureyi okuduğunu gören kimse, üzüntü ve kederden kurtulur, genişlik ve bolluğa erer. Düşmanına galip gelir. Allah bu rüyayı gören kimseyi sevaba eriştirir ve ahiretini hayırlı kılar. Rüyasında bu duayı okuduğunu gören kimse, daima ilim sahibi kişiler ile birlikte olur.

Haşr Suresi

“Rüyada Haşr Suresi Görmek” üzerine 2 yorum

  1. SELAM ! Ben rüyamda Hüvallahüllezi suresini okuyan kişiyi gördüm, okurken bir yerde takıldı. Sonra ikinci kişi onun kaldığı yerden devam etti ancak o da takıldı. Onun takıldığı yerden ben devam edip okudum, meğer rüyamda rüya görüyormuşum, o rüyadan uyandım. Sonra birkaç asker gördüm, onlarla konuşuyordum ve onlara diyorum ki benim eşim de asker. JÖH, özel harekatçı, şu anda doğuda, onlar da Allah kolaylık versin, Allah yardımcısı olsun dediler. Ve onlara dedim ki rüyamda hüvallahüllezini okudum, bana çok güzel bir rüya dediler.
    Bunun tabirini benim mail adresime göndere bilir misiniz? Selametle ve esenlikle kalın.

  2. Elhamdülillahi Rabbil Alemîn. Bu ne lezzetli, ne hoş, ne güzel bir rüyadır. Manasını pek araştırmayın nefsiniz sizinle çok oynar gaflete düşürür Allah muhafaza. Her ne yapıyorsanız Allah’ın rızasına nail olma adına bunda ısrarcı olun sabredin. Allah her şeyi hakkı ile bilendir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir