Rüyada İş Görmek

Herhangi Bir İşte Çalışıldığını Görmek

Rüyada herhangi bir işte çalıştığının görülmesi, işsiz kalacağınıza delalet eder.

Bkz: İş / Meslek / Uğraş Görmek

Bir Tezgâh Başında Çalışırken Aniden Elindeki Makinenin Durduğunu Görmek

Bir kimsenin rüyasında bir fabrikada, bir tezgâh başında çalışırken aniden elindeki makinenin durduğunu görmesi; o kişinin şu anki işinden ayrılacağına, yani işten atılacağına delaletle tabir edilir.

Bir Memurun İşinin Başında Çalıştığını Görmek

Bir memurun rüyasında işinin başında çalıştığını görmesi, uzun ömürlü olduğuna işaret eder.

Çalıştığı İşini Bitiremediğini Görmek

Kişinin rüyasında çalıştığı işini bitiremediğini görmesi, arzuladığı bir şeyin olmayacağına ve hayal kırıklığına uğrayacağına delalet eder.

Çalışmakta Olduğu İşinden Çıkarıldığını Görmek

Bir kimsenin rüyasında çalışmakta olduğu işinden çıkarıldığını görmesi, hayırlı olmadığına; bir kimsenin rüyasında işten çıkarıldığını görmesi, o kimsenin evliliğinin bozulacağına işaret eder.

Kişinin rüyasında yeni bir işe girdiğini görmesi, o kimsenin yeni bir yuva kuracağına; eğer yeni işinin masa başında yazı yazmaktan ibaret olduğu görülürse, o evliliğin mutlu ve huzurlu bir şekilde devam edeceğine yorumlanır. Kişi için güzel bir devre başlar.

Vücudu ile Çalıştığını ve Makineyi İdare Ettiğini Görmek

Bir kimsenin rüyasında vücudu ile çalıştığını ve makineyi idare ettiğini görmesi, o kimsenin aile fertlerinin geçimini zorlukla temin edeceğine delalet eder.

İşinden Çıkarıldığını Görmek

Rüyasında işinden çıkarıldığını görmesi, verdiği sözü yerine getirmediğine delalettir.

Bir başka rivayete göre de: İşten çıkarılmak, bir meslekten bir mesleğe, bir işten diğer bir işe geçmeye işarettir.

İşinden Çıkarıldıktan Sonra Yerine Başkasının Alındığını veya Yerine Başkası Alındığından Dolayı İşten Çıkarıldığını Görmek 

Kişinin rüyasında işinden çıkarıldıktan sonra yerine başkasının alındığını veya yerine başkası alındığından dolayı işten çıkarılması gerektiğini görmesi; o kimsenin işinde devamlı çalışacağın âmirinin kendisinden memnun olduğuna işaret eder.

İş Düşündüğünü Görmek

Rüyada iş düşündüğünü görmek, mertebesi yüksek bir kimseye delâlet eder.

İşinin Noksan Kaldığını Görmek

Rüyada işinin noksan kaldığını görmek, rüya sahibinin işsiz kalmasına alâmettir. Memur kimseler için bu rüya işlerinin bitmemesine ve ümit ettikleri şeylerden ümitlerinin kesilmemesine delâlet eder.

İşini Tamamladığını Görmek

Bir kimsenin rüyada işini tamamladığını görmesi, hayat ile tabir olunur.

Hayırlı Bir İş Yaptığını Görmek

Yine rüyada hayırlı bir iş yaptığını görmek, şerefli bir kadından bir çocuk olmasını dilemeye delâlet eder ve o kişinin bir çocuğu olur. Bu rüya, zengin ve kudretli kişiler hakkında hayra delâlet eder.

Kendisini Bir İş Yerinde Çalışıyor Görmek 

Rüyada kendisini bir iş yerinde çalışıyor görmek, maddi sıkıntıya düşüleceğine yorumlanır.

İbn-i Sirin: Rüyada mesleğinizi bırakıp ondan daha iyi bir işle meşgul olduğunuzu görmek, işinizin ve durumunuzun daha iyi olacağına ve uğraştığınız işten hayır göreceğinize işaret eder.

Rüyada iyi işlerle uğraştığını görmek, iyiye; kötü işlerle uğraştığını görmek, kötüye; yaptığınız işlerin bazılarının iyi, bazılarının kötü olduğunu görmek, hangisi daha baskınsa iyi veya kötüye işaret eder.

Bir İşi Tamamladığınızı ve İstediğiniz Sonucu Elde Ettiğinizi Görmek

Rüyada yaptığınız bir işi tamamladığınızı ve istediğiniz sonucu elde ettiğinizi görmek, durumunuzun değişeceğine delalet eder. 

[Dünya hayatının durumu, gökten indirdiğimiz bir su gibidir; insanların ve hayvanların yiyeceklerinden olan yeryüzü bitkileri o su sayesinde gürleşip birbirine girer. Nihayet yeryüzü ziynetini takınıp, (rengârenk) süslendiği ve sahipleri de onun üzerinde kudret sahibi olduklarını sandıkları bir sırada, bir gece veya gündüz ona emrimiz gelir de onu sanki dün yerinde yokmuş gibi kökünden koparılarak biçilmiş bir hale getiririz. İşte iyi düşünecek kavimler için ayetlerimizi böyle açıklıyoruz. [129]

İşinizin Sona Ermediğini Görmek

Rüyada işinizin sona ermediğini görmek, durumunuzun değişeceğine ve ölüm korkusu içinde olacağınıza işarettir.

Kişinin Kendi İş ve Mesleğini Görmek

Rüyada kişinin kendi iş ve mesleğini görmek, kazancından hayır görmeye, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya; işin noksan kalması eksikliğe, tamamlanması hayat ve geçimin güzelleşmesine işarettir.

Zorlu Bir İş Hayatının İçinde Bulunduğunuzu Görmek

Rüyanızda zorlu bir iş hayatının içinde bulunduğunuzu görmek, emeğinizin karşılığını alamadığınıza ancak sabretmeye yorumlanır.

İş

“Rüyada İş Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Baldızım benim batırdığımı görmüş iş ve para olarak. Yanımda çalışan bacanağın suçlandığını görmüş. Cevaplarsanız sevinirim.

  2. İşimden kovuluyorum ve hakkımda tutuklama kararı çıkmış. Eski eşimi de sağlıklı bir şekilde görüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir