Rüyada Balık Çeşitleri Görmek

Ayrıca bkz: Balık Almak

Balık görmek; sucular, gemiciler, dalgıçlar ve yüzücüler gibi geçimleri sudan olan maişet sahiplerini görmeye işaret eder. 

Bir başka rivayete göre de: Balık görmek, üzüntü, keder, sıkıntı, hastalık, şiddetli haberlere ve bulunduğu yerde öleceğine işaret eder. 

Sayısı Bilinen Balık Görmek

Rüyada sayısı bilinen balık, kadınlara, sayısı bilinmeyip çok olan balıklar ise ganimetten elde edilen mala işaret eder.

Denizde Toplanmış Taze ve Büyük Balıkları İstediği Gibi Çıkardığını Görmek

Bir kimse, rüyada deniz ve nehirde toplanmış büyük ve taze balıkları istediği gibi çıkardığını veya yediğini yahut taksim ettiğini görse, denizden çıkardığı balıkların miktarı kadar ganimet malına kavuşur.

Bulanık Suda Balık Avladığını Görmek

Nasıl görülürse görülsün bulanık suda balık avlamayı görmede hayır yoktur. 

Suda Balık Avladığını Görmek

Suda balık avladığını gören kimse, ferahlayacağı bir sözü işitir.

Büyük Bir Balık Avladığını Görmek

Büyük bir balık avladığını görmek, fayda ve hayra; küçük balık avladığını gören kimsenin de zevk ve menfaatinin gitmesine işaret eder.

Sazan Balığı Görmek

Sazan balığını görmek, evlenmek isteyen ve birisiyle şirket kurmayı düşünen kimse için hayra işaret eder.

Derisiz ve Bu Cinsten Balık Görmek

Derisiz ve bu cinsten balık görmek, gelmeyen ümit ve arzulara işaret eder. 

Kaynak Sularında Balık Görmek

Kaynak sularında görülen balık, kolay olan hayra işaret eder.

Denizde Ölmüş Balık Görmek

Rüyada denizde ölü balık görmek, kötü ve çirkin şeylere ve bilhassa bitmeyen ve meydana gelmeyen ümit ve arzulara işaret eder.

Canlı Balığı Su veya Başka Bir Yerden Tuttuğunu ve Onu Yediğini Görmek

Bir kimse rüyada canlı olan bir balığı su veya başka bir yerden tuttuğunu ve onu yediğini görse, menfaate kavuşur.

Yatağında Balık Görmek

Rüyada yatağında balık görmek, deniz yolculuğunda bulunan ve hasta olan illerle sohbet ve arkadaşlık eder. Eğer o kimse yolculuk yapmak arzu ederse arkadaş bulur, sonra yerine salimen döner.

Temizlemeksizin Balıktan Bir Şey Yediğini Görmek

Rüyada temizlemeksizin balıktan bir şey yediğini gören kimse, insanların ırz ve namusu hakkında söz söyler. Haksız olarak halkın malını almak için hile yapar. Bazen de bu rüyayı görmek, zinaya ve felç hastalığına işaret eder.

Karada Balık Bulduğunuzu Görmek 

Rüyada balığı karada bulan kimsenin deniz yolculuğundan olan kazancının, karada yapılacak kazanca dönmesine işaret eder. Eğer tüccar ise, aile ve akrabalarını bir araya toplar.

Gökten Kızartılmış Balık İndiğini Görmek

Bir kimseye rüyada gökten kızartılmış balık inse, o kimsenin duasının kabul edilmesiyle müjdeye, düşmanına zafer bulmasına, kader ve şanının yüce olmasına işaret eder.

Ayrıca bkz: Kızartılmış Balık Satıcısı

Büyük Balık Görmek

Rüyada büyük balık görmek, yemine işaret eder. Bazen büyük balık, salihlerin mabedine ve abidlerin mescidine işaret eder. Bazen de büyük balığı görmek, üzüntü ve şiddete rütbenin gitmesine ve gazabın gelmesine işaret eder.

Yunus Balığı Görmek

Rüyada yunus balığını görmek, korkan kimse için eminliğe, fakir için zenginliğe, şiddet halinde olan kimse için de mülke işaret eder.

Balık Çeşitleri

“Rüyada Balık Çeşitleri Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Öncelikle herkesin rüyası hayır olsun inşallah. Rüyamda elimde plastik bir tabak göl gibi deniz gibi bir yerdeyim. Tanımadığım iki kişi daha var yanımda. Ben elimdeki tabağı uzattığımda bana olduğumuz göl veya denizden 5-6 tane hamsiye benzer balık avlayıp ağ oltasıyla beraber benim tabağıma koydu. Sonra o kişi tekrar suya oltayı daldırdı ve akvaryum balığı gibi beyaz renkli iri bir sürü balık tuttu ve onların hepsini elimdeki tabağa koydu ve o tabaktan taştı bir kısmı… Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

  2. Rüyamda çok büyük bir balık veya su aygırı gördüm denizde yüzerken, yanımda ablam da var ve çok korkuyoruz. İki çok büyük balık birinin ince kuyruğu ve dikenli sırt yüzgeçleri var, üstlerinden yüzerek geçip gidiyoruz. Nasıl yorumlamalı?

  3. Rüyamda büyük dalgalar geliyordu üzerime ama ben dimdik ayaktaydım. 2-3 dalgadan sonra durduğum her yer balık oldu küçük, büyük. Sonra bir anda uyandım? Yardımcı olursanız sevinirim. 🙂

  4. Rüyamda altından dere geçen bir köprüden geçiyordum köprüden aşağıya baktığımda derede çok renkli büyüklü küçüklü süs balığına benzeyen çok fazla sayıda balıklar vardı ama bu balıkların küçük olanları ölmüştü yani aralarında ölmüş balıklarda vardı su temizdi (dere) ama diğer balıklar rengarenk süs balığına benzeyen ve bayağı büyük balıklardı ben o köprüyü geçtim bir sebze yerine geldim maydanoz semizotu gibi bitkilerin satıldığı bir yere geçtim ama bitkilerden almadım. Yorumunuzu bekliyorum.

  5. Rüyamda balık avlamaya çıktığımı ve o sırada tüm deniz balıklarının uçarak gittiğini gürüyordum. Sadece derede birkaç balık kaldığını ve içlerinde 2 adet biraz büyük balığı elimle çıkarıyordum. Uçan balıkların bir kısmı biraz ilerdeki bir göle inip daha sonra yollarına devam etmek için dinleniyorlardı ve kalan son balıkların da öldüğünü gürüyordum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir