Rüyada Zina Görmek

Rüyada zina ettiğini görmek, hainliğe yahut hırsızlık yapmaya; tanınmayan fahişeyi görmek, hayra; tanınan bir fahişe ile zina etmek, haram mala, hainlik ve hırsızlık yapmaya işarettir.

Rüyada güzel bir kadınla zina etmek, malını muhafazaya almaya; tanıdığı birinin hanımıyla zina yaptığını görmek, o kimsenin malından bir şey almaya; salih, dindar ve alim olarak bilinen ve öylede olan kimselerin zina yaptığını görmek yahut duymak, o kimselerin ilim öğrenmek için birine müracaat etmelerine ve ondan istifade görmelerine delalet eder.

Rüyada zina ettiğini görmek, bazen hacca gitmeye; bir erkekle kadını birlikte görmek, eşinin kendisinden bir şey istemesine; genç bir kadınla oynaştığını görmek, görünmez bir yerde malını yitirmeye; eğer kendine had vurulmuş (ceza verilmiş ise) ilim ve dini bilgiler öğrenmesine, mal ve dünyalığa erişmeye; bir yöneticinin kendine had vurulduğunu görmesi, saltanatının pekişmesine delalettir.

Rüyada ünlü bir fahişe ile zina yaptığını görmek, fitne ve musibete düşmeye; geneleve gittiğini görmek, umumi tuvalette ihtiyacını gidermeye yahut çirkin bir ortamda bulunmaya işarettir.

Rüyada geneleve (randevuevine) gittiğini ve oradan çıkamadığını görmek, kısa zamanda vefat etmeye; birinin eşiyle birlikte olduğunu, yanlarında kendi eşinin de bulunduğu halde buna ses çıkarmadığını görmek, birlikte olduğu o kimseyi ( ya da onun eşini) kendi işlerine vekil tayin etmeye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Cinsi Münasebet)

Rüyada zina ettiğini görmek, hıyanete delalet eder. Tanımadığı bir kadının zina ettiğini görmek, hayırdır. Bir rivayete göre, uykusunda zina ettiğini görmek, hastalığa delalet eder. Bazen de yorumcular bu rüyayı hırsızlıkla tabir etmektedirler. 

Bir kadının rüyasında kendisine yaklaşarak onunla zina etmek istediğini söylediğini görmek, haram mal kazanacağına işarettir. Güzel ve genç bir kadınla zina ettiğini görmek, malını saklayacak bir kimseye bırakır. Bir kimse arkadaşının eşiyle zina ettiğini görse, o kimsenin malına ortak olur. 

Abdulgani Nablusi’ye göre, rüyada zina ettiğini gören kimse hacca gider. Bir hayat kadını ile zina ettiğini gören kimse, şerre ve fitneye uğrar. Zina edilen bir eve girdiğini ve oradan çıkamadığını gören kimse, kısa zamanda ölür. Kendi karısı da yatakta olduğu halde başka bir kadınla zina ettiğini gören o yabancı kadının yakınlarından birisini kendisine vekil olarak tayin eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada zina etmek, hainliğe işarettir. Bundan dolayı, bir kimse zina ettiğini görse, hainlik eder. Rüyada zina etmek hırsızlığa işarettir. Bir kimse rüyada zina eden bir kadının kendisine yöneldiğini ve nefsinden arzusunu istediğini görse, o kimse haram mala nail olur. 

Rüyada güzel ve genç bir kadınla zina ettiğini gören kimse, malını muhafaza edilecek bir yere koyar. Bir kimse tanıdığı birisinin hanımı ile zina ettiğini görse, o kimsenin malından bir şey alır. Rüyada zina ettiğini gören kimse hacca gider. 

Bir kimse rüyada bir erkekle beraber bir kadının olduğunu görse, o kadının kocasından dünyalık talep eder. Bir kimse rüyada genç bir kadınla oynaştığını görse, görünmez bir yerde malını kaybeder. Zina eden bir kadınla zina ettiğini gören kimse, şer ve fitneye düşer. Bir kimse başkasının hanımı ile gecelediğini, halbuki kendi hanımı da onlar ile beraber bulunduğunu ve bu durumu men eden bir şey söylemediğini görse, kocası o kimseyi evinin işleri için vekil tayin eder.

Rüyada zina yaptığını görmek, bazı yorumculara göre, uzun süre mutlu ve huzurlu bir hayat süreceğinize; bazılarına göre ise ihanete uğrayacağınıza işarettir.

Zina

“Rüyada Zina Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyada herhangi bir zina yapanı veya zina fiilini görmüş değilim. Sadece eşim rüyamda “sana bir şey diyeceğim itiraf edeceğim fakat kızma” diyor. “ nedir?’’ dediğimde gülerek ‘’Şu adamla uzun bir süredir ilişki halindeyim’’ diyor. Kendisine “ Ben seni tanıyorum sen öyle bir şey yapmazsın.” Dememe rağmen ısrarla sanki Peygambere gelen ve ısrarla beni temizle ey müminlerin Peygamberi diyen Yahudi kadın gibi, “Vallahi ben o adamla uzun bir süredir ilişki halindeyim, hala devam ediyorum.  Belki 100 belki de daha fazla ilişki kurdum.” Dese de ben inanmadım. Ufak baldızım da o esnada bana geldi “Enişte ablam doğru söylüyor ben şahidim o adamla uzun süredir birlikte oluyor dedi.” Ben de rüyamda iken onu dövdüm kızdım bağırdım o esnada aklımdan geçen talak vermek iken bir türlü talak veremedim ve sahura uyandım. Ailemiz İslamı tam anlamıyla yaşamaya çalışan, tüm fertleri ile namazlarını kılan bir yapıdadır. Cinsel güç olarak herhangi bir sorunum yok Evelallah. Fakat yeni bebeğimiz olduğundan onunla ilgilenmekten, eşimin bana gösteremediği alaka vardır. Eşimin kişilik yapısı ise yalanına ve dedikodusuna hiç şahit olmadım. Edepli, ahlaklı çok konuşmayan, az konuşan öz konuşan bir yapıya sahiptir. Sadece cinsinin kadın olmasından kadınlara has hasletleri mevcuttur. Alışveriş tutkusu, basit eşya, giysi tarzı şeylere zaafının olması. Onu da diğer kadınlarla değerlendirecek olursam bu zaaflarda diğer kadınlara göre yok diyebilirim. Rüyamı tabir ederseniz sevinirim…

    1. Ben genelde kendi rüyamı kendim hissederek yorumluyorum. Sizin rüyanızdan da şöyle hissediyorum ki, hanımınız belki de size söylemeden zina değil de başka bir şey yapmıştır ve bunu unutmuştur, size söylemeyi. Gerçekten de hanımınızın size karşı çok dürüst biri olduğunu gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir