Rüyada Yüzük Görmek

Rüyada yüzük görmek; eşe, çocuğa, velayete, ev veya araba satın almaya işarettir. Yüzük taşının düşmesi, çocuğunun ölmesine ya da malından bir şey kaybetmeye delalet eder.

Rüyada altın yüzük görmek; kadın için süs ve güzelliğe, sevgi ve itibara, erkek için zillet ve meskenete (hor ve hakir olmaya) işarettir. Demir yüzük, zorluk ve çetinlikten sonra hayra nail olmaya; fildişinden yahut kemikten yüzük, kadın için iyilik ve hayra yorulur.

Rüyada gümüş yüzük görmek, erkek için mülk ve saltanata işarettir. Rüyada yüzük bulmak, evlenmeye ve çocuğu olmasına; işlemeli yüzük bulmak, ev, hanım ve binek (hayvan veya otomobil) gibi daha önce sahip olmadığı şeylere nail olmaya işaret eder.

Rüyada yüzük taşının sallanması, görev ve yetkilerinin alınmasına; dar yüzük, zorluğu olan şeye malik olmaya; emanet yüzük, devamlı olmayan bir şeye sahip olmaya delalet eder.

Rüyada yüzük görmek ne demek, iyiye işarettir. Rüyada yüzük takmak, yeni bir işe atılıp çok para kazanmaya yorumlanır. Rüyada nikah yüzüğü takmak, güzel ve mutlu bir evlilik yapmak demektir.

Rüyada Yüzük Takmak Ne Anlama Gelir? 

Yeni ve başarılı iş sözleşmesi anlamındadır. Evlilik yüzüğü çok anlayışlı ve sevecen bir kişiyle karşılaşacağınız anlamına gelir.

Rüyada yüzüğünün olduğunu görmek, bekar biri için evlilik işaretidir. Evli kimseler için işte başarı ve bol paradır. Yüzük rüyaları yüzüğün yapıldığı maddeye ve yüzüğün şekline göre de yorumlanır. (Bkz. Evlilik)

Danyal (A.S.)’a göre; rüyasında kendisine bir yüzük verilen ve “Bununla mühürle” denildiğini gören, en büyük makama geçer. Eğer zengin ise malı artar; savaşta ise kazanır; tüccar ise kazancı artar; fakir ise geçimi düzelir. 

İbn-i Sirin’e göre, rüyasında yüzüğünün kaybolduğunu gören, işlerinde zorluk çeker. Yüzüğünün taşının kırıldığını gören, soğukkanlılığını kaybeder. Yüzüğünü birine hediye ettiğini gören, mal ve mülkünden bir kısmını satarak parasını saklar. Yüzüğünün altından olduğunu görenin bütün malı ve mülkü mekruh olur. (Bkz. Akik Taşı)

Rüyada yüzüğü eğer gümüşten ise, malı ve mülkü helaldir. Eğer demirden ise, kendi malı ve mülkü kıymetten düşer. 

Cabir’ül Magribi’ye göre; parmağında demirden bir yüzük olduğunu görmek, kuvvete delalet eder. Eğer sarı bakırdan ise, alçak karakterli bir kişiden menfaat görür.

Rüyada yüzüğünün iki parçaya ayrıldığını gören, kendi esi ile arasında ayrılık olur. İki taşlı bir yüzüğü olduğunu gören, mala mülke çok düşkün olur. 

Salimi’ye göre; parmağına taktığı yüzük her zaman taktığından başka ise, evlenerek bir çocuk sahibi olmasına delalet eder. Yüzüğünün kaşı kırmızı ise yüreği fesattır. Siyah ise çocuğu sefalet içinde büyür. 

Rüyada bir mescitte namaz kılarken bir yüzük bulduğunu gören, iyi bir kadınla evlenir. Kendisine üzeri yazılı bir yüzük verildiğini görmek, dinde mekruh olan mala sahip olacağına işarettir.

Rüyada kendisine altın bir yüzük verilir ve o yüzüğün üzerinde de taş olmayıp sadece nakış veya çiçek gibi süsler varsa malından ve mülkünden bir şey eksilir veya işinden çıkarılır. Kaşı yakut olan bir yüzüğü parmağına taktığını görenin eşi kız doğurur ve çocuk çok yaşamaz. Eğer eşi hamile değilse, hamile kalır; eğer rüya sahibi bekar ise, sokağa atılmış bir kız bularak onu evlat edinir.

Rüyada yüzüğünün kaşını zebercetten olduğunu görmek, rüyayı gören çok yaşar. Altından burma veya zincir gibi bir yüzük taktığını gören, bir işe başlar fakat o işten zarar görür. 

Rüyada yüzük kaşı görmek; şeref, mal ve nimettir. Erkek tarafından görülürse, evlenmeye delalet eder. Eğer kaş taşları bilezik veya halhal üzerinde olursa, kız kardeş ve akrabalarla yorumlanır. 

Rüyada yüzüğünün taşının düştüğünü görmek, şeref ve itibarının yokluğuna delalet eder. Yüzüğünün halkasının kırıldığını görmek, sözünün artık sayılmayacağına işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Yüzüğünün taşının düştüğünü gören kimsenin çocuğu ölür yahut malından bir şeyi kaybeder. Yüzüğün kırılması, hanımının boşanmasına işarettir. 

Rüyada Yüzük Görmek Nedir? 

Bir ev veya bir hayvanı satın almaya işarettir. Rüyada görülen yüzük eğer altından olursa erkek için zillet ve meskenettir. Demirden bir yüzük taktığını gören kimse, zorluk ve meşakkatten sonra hayra nail olur. Yüzük altından ve kaşı da varsa bu rüya iyi ve hoştur.

Rüyada görülen yüzüğün kaşı olmazsa kendisinde menfaati olmayan işlere işarettir. Bir kimse gümüşten bir yüzük takındığını ve hükmünü, murat ettiği şekilde yerine getirdiğini ve yaptığını görse, o kimse saltanata erişir. Yüzüğünün taşının sallandığını gören kimse mevkisinden alınır. 

Vali olan bir kimse rüyada yüzüğünün çıkarıldığını görse, işinden alınır yahut mülkü dinden gider ya da hanımını boşar. Kadın için bu rüya, kocasının yahut kendisinin çok yakını olan bir kimsenin ölümüne işarettir.

Rüyada bir kimse yüzüğünün halkasının kırılıp düştüğünü ve kaşının kaldığını görse, saltanatı gider ve şöhreti kalır. Eğer yüzüğünün dar olduğunu görse, zulümkar bir kadından mustarip olur. Yahut kendisinde çetinlik ve meşakkat olan bir şeye malik olur. Eğer rüyada emanet yüzük alırsa, o kimse devamı olmayan bir şeye malik olur. 

Rüyada işlemeli bir yüzük bulduğunu gören kimse, ev, hayvan ve hanım gibi bir şeye nail olur. Yüzüklerin sokakta satıldığını görse, o kimse halkın reislerinin evini mülkünü satın alır.

Rüyada bekar olan kimse rüyada yüzük takındığını görse, zengin bir kızla evlenir. Yüzük altın olursa, alacağı hanım malı gitmiş bir hanımdır. Yüzüğün kaşı, çocuktur. Eğer kaş mücevherden olursa, tabir makam ve para ile saltanat ve devlete, çok mala, şöhrete, izzet ve şerefe işarettir. (Bkz. Altın Yüzük Takmak)

Rüyada görülen yüzüğün kaşı boncuktan olursa, saltanatın zayıf olduğuna işarettir. Kaşın yeşil yakuttan olduğunu gören kimsenin mümin, alim, zeki ve anlayışlı bir çocuğu dünyaya gelir. Ağaç parçasından yüzük, münafık bir kadındır.

Rüyada peygamberden veya alim bir kimseden gümüş yüzük almak, ilme nail olmaya ve müjdedir. Eğer alınan yüzük altından olursa, onda asla hayır yoktur. Yüzüğün demirden olmasında da hayır yoktur. Bakırda da hayır yoktur. Dışı kabartmalı ve içi doldurulmuş yüzükler hile ve aldatmaya işarettir. Yahut büyük bir şeyi veya çok menfaati istemeye işarettir. Kalay yüzük, kendisinde zayıf olan bir kuvvettir.

Rüyada bir kimse yüzüğünün şiddetle çıkarıldığını görürse, o kimsenin devleti yahut yüzüğün nispet edildiği şey ondan gider. Yüzüğünün kaybolduğunu gören kimse malik olduğu şeyde kötü gördüğü bir şey meydana gelir ve ona sabır eder. 

Rüyada yüzük görmek; makam, mal, zenginlik, geçim, bolluk ve berekete işarettir.

Rüyada yüzük takmak, yeni bir iş sözleşmesi ve başarıların habercisidir. Evlilik yüzüğü takmak ise çok anlayışlı ve sevecen bir kişiyle evlenmek demektir. Çirkin ve soluk renkli bir yüzük, mutsuzluk getirir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Elmas, Kıymetli Taş, Zümrüt 

Yüzük

“Rüyada Yüzük Görmek” üzerine 40 yorum

  1. Rüyamda Hz. Muhammed (sav)'i gördüm ve ona yaklaşarak “SELAMUN ALEYKUM YA RESULALLAH” dedim. Kendisi oturuyordu ve elinde bir ASA vardı. Lütfen yorumunu cevaplar mısınız?

    TEŞEKKÜRLER…

  2. Rüyamda kalın neden yapıldığı belli olmayan siyah bir yüzük takmışım fakat yüzüğü çıkarmam gerekiyor ama yüzük çok sıkı ama uğraşıp çıkarıyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim? Teşekkürler.

  3. Parmağımdaki yüzüğü birisi alıyor önce sonra tekrar ben ondan o benim yüzüğüm deyip geri alıyor ve parmağıma takıyorum. Ki bahsi geçen yüzük parmağımda gerçekte de var olan bir yüzük, gümüş ve yeşil taşlı bir yüzük. Bu rüyanın manası nedir, söyleyebilir misiniz?

  4. Rüyamda eski erkek arkadaşımın alyansımı alıp kırdığını gördüm. Evliyim. Lütfen cevaplayın.

  5. Şuan boşanmaya hazırlandığım eşim rüyamda biri sarı, ikisi beyaz 3 alyansı ağlayarak bana veriyor. Lütfen yorumlar mısınız?

  6. Rüyamda uyurken, parmağımın inceldiğini ve nikâh yüzüğümün parmağımdan çıktığını gördüm ve hemen yerine taktım. Neye delalettir?

  7. Rüyamda hala sevdiğim ve unutamadığım eski sevgilimin, esmer bir kızla kurdeleli yüzük takarak nişanlandığını gördüm. Kızın üzerinde de nişan elbisesi (tualet) vardı. Yorumlarsanız çok sevinirim. Çok etkilendim…

  8. Rüyamda yanımda tanıdığım ama yüzünü görmediğim bir erkekle beraber, gümüş yüzük takmışız. Ve bunu bir arkadaşımızın evine girdiğimizde gösteriyoruz? Ne demektir? Hayırlı Günler…

  9. Rüyamda karanlık bir yerdeydim. Kız kardeşimin yüzüğü kaybolmuştu, bende arıyordum. Yerden rengarenk yüzükler buldum, kimi çok büyüktü, bazıları normal veya çok küçüklerdi. Takıp takıp çıkarıyordum. Ama kız kardeşimin yüzüğünü bir türlü bulamadım.

  10. Rüyamda da sevgilimin sevgililer gününde bana kırmızı bir kutuda, bakır renkli bir yüzük verdiğini gördüm.

  11. Rüyamda yüzüğümü kaybetmişim daha sonra abim bana yüzük veriyor işaret parmağıma takıyorum. Beyaz üç tane taş vardı yüzükte.

  12. Evlilik yüzüğüm parmağıma çok büyük geliyor ve eşimin de aynı, bir türlü takamıyoruz sürekli düşüyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  13. Kalabalıkta dans ederken yerde yüzük gördüm, tam alacakken kayboldu. Çok aradım, üzüldüm. Bunun ne anlama geldiğini açıklarsanız sevinirim…

  14. Rüyamda parmağıma sihirli bir yüzük taktım ve onu parmağımdan çıkarıp su dolu bir kuyuya attım.

  15. Rüyamda sevgilimle yüzük takıyorduk ve o yüzüğün halka halka bölünüp çoğaldığını gördüm. Elimden düşürdüm, almaya çalıştım ama bir türlü alamıyordum. Yaşlı bir adam yerden eğilip alarak tebessümle elime verdi. Ne anlama geliyor?

  16. Rüyamda kardeşimin nişanlanacağını görüyorum ama yüzükleri çalınıyor, tekrar yüzük alıyoruz ama daha sonra yüzüğü çalan kişiden kavga gürültü zorla yüzüğü geri alıyoruz. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Bu arada kardeşim şuan zaten evli.

  17. Erkek arkadaşın altın bir nişan yüzüğü takıp başkası ile nişanlanmış olduğunu görmek, ne anlama geliyor?

  18. Rüyada yüzüğümü satacak kadar zor durumdaydım. Kuyumcuya gidiyordum sonra başka yolu olmalı diyerek çıkardığım yüzüğümü parmağıma geri takıyordum. Bunun anlamı nedir lütfen? Teşekkürler.

  19. Rüyamda bir yüzük gördüm. Yüzük gümüştü ve siyahtı ve parmağımda hem saat hem de yüzük oluyordu.

  20. 5 yıldır eski sevgilimle attığım yüzüğü rüyamda görüyorum. Bu neye delalet?

  21. Rüyamda iki yüzük vardı, ikisi de altındı. Biri sağlam, diğeri kırıktı, yüzükleri arkadaşlarım bulup bana veriyorlardı. Ben de kuyumcuda bozdurup “Parasını da camiye verelim” dedim. Kuyumcuya doğru yola çıktık, yolda 65.70 arası bir teyze ağlıyordu. Ben de sordum “Teyzeciğim, neden ağlıyorsun?” diye. “Ben peygamberin annesiyim. Yüzüğümü kaybettim onun için ağlıyorum” dedi. Ben de yanımda yüzüğü bana getiren arkadaşımı çağırıp yüzüklerin ikisini de vermesini istedim ve yaşlı olan teyzeye “Teyzeciğim bak, bunlar olabilir mi?” dedim. O da sağlam olanı alıp sevindi, güldü. Ben de o kadar istekli huzurlu bir şekilde elini öptüm. O an çok etkilendim. İçime huzur doldu. Bunu yorumlarsanız sevinirim. İyi, hayırlı, huzurlu, mutu bayram diliyorum. Teşekkür. Allaha emanet olun.

  22. Kız arkadaşım rüyasında, onu vurduğumu ve iki tane yüzük verdiğimi biri paslı diğeri de çok çirkinmiş bu ne anlama gelir?

  23. İyi günler ben 44 yasında ıkı çocuklu bir bayanım rüyamda pırlanta yüzük takmıştım birileri taktı fakat kın olduğunu hatırlamıyorum yüzüğün içinde zen yazıyordu net gördüm kendimin yüzüğüyle kıyaslıyorum bunun tası daha büyük diyorum. Bu neye delalet eder yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  24. Merhaba, rüyamda sevgililer günüymüş ve sevgilim ile el ele tutuşup yolda yürüyoruz ve bana diyor ki "sana hediye olarak gümüş yüzük alacağım" diyor. Teşekkürler…

  25. Merhaba, rüyamda sevgilimle güya aynı iş yerinde çalışıyorum ve eğitim için topluca yurt dışındayız ve çok kalabalık bir yer. Ben öğlen yemek yerken erkek arkadaşım yanıma geliyor, telaşla “Hatun yüzük yok “diyor ve boş parmağını gösteriyor. Üzgün bir şekilde, bende “nasıl yok , odalarda birden fazla kişi kalıyor ya uyurken aldı biri parmağından demek ki “diyorum çok üzülüyorum .O sırada gülüyor ve cebinden çıkarıyor. Şaka yaptım Perim, gözüm gibi bakıyorum , çaldırır mıyım hiç “diyor. Parmağına takıyor. Mutlu oluyorum.  yüzük altın alyanstı. Ama bende de yüzük varmıydı hatırlamıyorum . Görmedim sanırım. Rüyamı yorumlar mısınız lütfen.

    1. Evliyim ve ruyamda mutfak isleri falan yaparken yuzugumin icine yemek kirintilari girms ve ici demir teller varmis dyorum esime bu yuzugu memlekete gonderelim tamir etsinler dyordum ne anlama gelir acaba yorumlar msinz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir