Rüyada Yolculuk Görmek

Rüyada yol hazırlığı yapmak, hayırlı bir işe; yola çıkmak, zenginliğe yahut insanların ahlak ve tıynetlerini ortaya çıkarmaya, arza ölçmeye işarettir.

Rüyada uzak yola çıkmak, bir halden başka bir hale geçmeye; yolculuktan dönmek, işin bitmesine ve maksadın hasıl olmasına; hastanın uzak yola çıkması yahut tanımadığı bir eve gitmesi, ölmesine delalet eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yolcunun Dönmesi, Yolcu /Gezgin, Yol Azığı (Yiyecek) 

Rüyada yolculuğa çıktığını görmek, ev ya da arsa alacağınıza işarettir. Deniz yolculuğuna çıkmak, muradınıza ereceğinizi bildirir.

Rüyada güzel bir yolculuğa çıktığınızı gördüyseniz, birtakım karlar elde edeceğiniz anlamına gelir. Kötü bir yolculuk, zarara uğrayacağınızın işaretidir. Hayatta yeni bir devrenin başlayacağına işaret eder.

Rüyada bir yerden başka bir tarafa yolculuk etmek, üzere yola çıktığını görenin muradı hasil olur. Bulunduğu yerden daha kötü bir yere gittiğini görenin işleri bozulur. 

Cabir’ül Magribi’ye göre, rüyasında bindiği aracın iyi ve erzağının bol olduğu bir yolculuğa çıktığını görmek, işinin intizam içinde geçeceğine ve arzularına kavuşacağına delalet eder. 

Ebu Sait El Vaiz’e göre; rüyada yol, üç şeyle tabir olunur. Bir yerden başka bir yere geçmek, bir halden başka hale geçmek veya yolculuk etmeye işarettir.

Bir hasta rüyasında yolculuğa çıktığını görürse ölür. Yol erzakını hazırlamakta olduğunu gören, hayır işler. Rüyada en iyi yolculuk kıblenin bulunduğu yöne yapılan yolculuktur. Bazı tabircilere göre, rüyada yolcu olduğunu görmek, dindar bir kimse için mevki sahibi olmak ve kederden kurtulmaktır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yolculuğa çıkmak, halkın ahlakın meydana çıkarmaya işarettir. Rüyada uzak bir yolculuğa çıktığını gören kimse bir halden diğer bir hale intikal eder.

Rüyada yolculuğa çıkmak, arsa ölçmektir. Bundan dolayı, yolculuğa çıktığını gören kimse, haber alır. Bazen de rüyada görülen yolculuk uyanık iken yolculuk yapmaya; yolculuktan dönmek ise günahlardan tövbe etmeye işarettir. Yolculuktan dönmek, işin bitmesine ve isteğin yerine gelmesine işarettir.

Rüyada bir kimsenin yaya olarak yolculuğa çıktığını görmesi, üzerinde çokça birikecek borca işarettir. Hastanın uzak bir yere yolculuk ettiğini veya bir evden tanımadığı bir eve gittiğini görmesi, onun ölümüne işarettir. Güzel bir yolculuk, kâr etmek demektir. Kötü bir yolculuk ise zarar edeceğiniz anlamındadır.

Yolculuk

“Rüyada Yolculuk Görmek” üzerine 23 yorum

  1. Ben zaten yolculuğa çıkacağım ve çıkmama 2 gün var. Rüyamda dün gece yolculuğa çıkacağımı gördüm ve o esna da daha yola çıkmadan babamla amcamın ve benim önümde kaza meydana geldi. Ölü ya da kimseyi görmedim kan da görmedim ondan sonra olduğum yerden düz yürüdüm ve bilmediğim köy gibi bir yere gittim, karanlıktı ama o yolculuk değildi. Yolculuğa arabayla çıkacaktım, rüyamda da.

  2. Rüyamda ailemle uzak bir yolculuğa çıktığımızı görüyorum. Aynı zamanda sevdiğim ise farklı bir arabayla, arkadaşıyla birlikte farklı bir yolculuğa çıkıyor. Bu ne demek oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

  3. Çok karışık bir rüya gördüm. Babamı kaybediyorum ve kız arkadaşımı. Çok korktum ve titriyordum! Ne demek bu?

  4. Rüyamı görmeye başladığım anda brezilyadaydım ailem, aile büyüğümüz ve birkaç uzak akrabayla beraberdik. 1 1,5 sene kadar önce brezilyadan misafirimiz gelmişti. Adı Mirellaydı, rüyamda o da vardı. Her neyse rüyamda bir ara sınıftaydık tabi o zaman da hala brezilyadaydık. Her neyse tahtada 1 den 5 e kadar isimler yazıyordu. Annemin ismi en tepeye yazılmıştı bir akrabamız da anneme sırf bu yüzden sataşıyordu. Dikkat çeken ise ilk başta burnu kıpkırmızı olmuştu, bir kez daha baktığımda sadece burnunun alt tarafı kırmızıydı. Tartışmaları bittikten sonra ünlü İsa heykelini görmek için yürüyerek yola çıktık. Oraya giderken otopark gibi bir yerden geçtik orda bir sürü mülteci ya da fakir aileler yaşıyor ve galiba Müslümanlardı. Oradan geçtikten sora İsa heykeli ortaya çıktı. Biz tam oraya gittiğimizde bir bulut geldi ve İsa heykelinin yüzünü kapatmayacak şekilde bir yuvarlak şekil ortaya açarak sadece heykelin gövdesini ve başımın tepesini sardı. O anda birisi “Fotoğraf çekin, bu inanılmaz diye bağırdı. Neyse ilk bulut geçtikten sonra ikinci bulut geldi o da aynı şekilde İsa heykelini sardı ama ben tam o anda fotoğraf çekmeye çalışırken galiba çok hareket ettim veya yer sallandı ve etrafımı sarmaşıklar sarmaya başladı. Tabi o arada bir çukura düşmüşte olabilirim. Daha sonra uyandım. Anlatımım kötüdür benim ama rüyada garipliklerle dolu.

  5. Yolculuğa çıkacağımı arabada öğrendim hem şaşırdım, hem sevindim, gidememekten korktum. 🙁

  6. Rüyamda babamın yanında kalıyordum. Babam ablamla beni annemin yanına göndermek için otobüse bindirdi. Sonra babam bana mesaj attı “Annen size iyi bakmıyor, dikkat edin” yazdı. Sonra hafıza kartımı kaybettiğimi fark ettim. İçinde çok resmim var diye otobüsün camından bakıyordum. Saçma biraz ama yardım edin lütfen.

  7. Ben de yolculuk yaparken gördüm, tek başımaydım ama nereye gittiğimi bilmiyorum Ankara diye aklımda ama. Ve böbrek hastasıyım, hastalıklı olduğumu da hissettim. Ama rüyamda sevinçli sevinçli gidiyordum otobüsle…

  8. Rüyamda uzun bir yolculuğa çıkıyordum. Otobüsteyken bir kadın beni rahatsız etti. Ben de yerimi değiştirdim. Sonra önceki yerimdeyken yanımda oturan kadın da yanıma geldi. Sizce bu ne demektir?

  9. Erzincan’dan arkadaşın ilçesine gidiyorduk arabayla. Şoföre kağıt para verdim, 200 TL içinden 8 TL aldı, 2 TL bozuk para da iade etti. Biraz bekledim, çantam yoktu.

  10. Rüyamda erkek arkadaşımla yolculuğa çıktığımızı gördüm eğlenceli bir yolculuktu ve o bana cacık hazırlıyordu. Anlamı ne demek acaba?

  11. Dershaneye gidiyorum orda birkaç defa göz göze geldiğim kızı rüyamda beraber yolculuğa çıktığımızı gördüm. Ne demek oluyor bu acaba?

  12. Rüyamda amcamın kızı daha 8 aylık falan bir bebek kız, daha yürüyemiyor fakat ben rüyamda yürüyor görüyorum. Bana öldüğünü söylüyorlar, ben hemen dışarı çıkıyorum ama ölmemiş. Simsiyah bir adamla bizim evin önünden yola çıkıyorlar, amcam yengem falan ağlıyor. Birde tanımadığım bir ses arkamdan “Rüyada birinin yolculuğa çıktığını görmek ölüme işarettir” diyor. Çok korktum uyandım sonrada sela sesi geldi, hoca okuyordu ama başka birisi vefat etmiş. Hemen cevaplarsanız sevinirim.

  13. Rüyamda bir arabanın içinde ön koltukta bir yolculuk ediyorum bir davete gidiyorum ya iftar ya da sohbet yanımda şoförü de davet ediyorum o da “Ben gelemem ki” diyor. Ben de “Neden, sen insan değil misin? Müslüman bile olmasan insansın inandığın bir şey var elbet Allah’ın bir değil mi?” gibi konuşurken ben “Vahhabiyim” diyor. Bu rüya ne anlama gelir? Yardımcı olursanız sevinirim. Rabbim inşallah hayırlı olmasını diler.

  14. Rüyamda bir dolmuşla bir kaç kişi yoldayken dolmuşu kullanan kişi direksiyonu çıkardı. Bir süre kendi başına gittikten sonra dolmuş nerdeyse yoldan çıkacaktı. Son anda direksiyonu takıp arabayı topladı. Sonra arabadan indik biraz yürüdük. Yol çok dikti aşağı doğru kaymaya başladım. Yolun üstünde bir süre yüzükoyun kaydıktan sonra çok dik bir yerde düştüm ve yoldan çıktım.

  15. Kızımı İngiltere eğitime gönderecekmişim tek başına gidecekmiş ağlıyorum. Nasıl yapar oralarda diye uçakla gidecekmiş. Yiyecek hiçbir şey hazırlamamışım pişmanlık duyuyorum.

  16. Rüyamda televizyonda gördüğüm bilindik bir yere tek başıma gitmek için yola çıkıyordum. Trene bindim. İndiğimde iki üç dükkâna yerini sordum. Dükkânların hepsi farklıydı ve hepsinde eski bir tanıdık vardı yolu tarif etti. Sonra buldum içeri girdim. Televizyondaki kadın geldi kulübe gibiydi. Bir anda kadın kuzenim oldu İzmir’e gider gezeriz diyordu kabul ediyordum. Bir boşluk var sonra. Rock grubu gördüm üyelerinden biriyle sevgiliydik belki ben de üyeyimdir. Hepsinin gözleri simsiyahtı beyaz kısımlar falan siyahtı. Fotoğraflarımız çekiliyordu ben de kendi gözlerimi öyle yapmaya çalışıyorum falan. Öpüşüyoruz orda kısa süreli değil ama o sırada hep fotoğraflarımız çekiliyor. Bir şeyler oluyor ben çekilen fotoğraflara hiç bakamadan uyanıyorum. Çok garipti yorumlarsınız umarım

  17. Merhaba ben rüyamda cenaze görüyorum ama cenaze şehir dışında uzak ve ben cenazeye gitmek için hazırlanıyorum bu yolculuğa gece çıkmaya çalışıyorum. Bunu yorumlarsanız sevinirim teşekkürler.

  18. Rüyamda yolculuk yaparken uyuya kaldığımı ve uyandığımda ineceğim yerden uzaklaşmış olduğumu bundan dolayı yürüyerek yolumu bulmaya çalıştığımı gördüm. Anlamı nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir