Rüyada Yılın Ayları Görmek

Rüyada ayları saydığınızı ve ayların bir türlü geçmediğini görüyorsanız, bir an önce elde etmeyi arzu ettiğiniz şeye ulaşmanızın zaman alacağının habercisidir.

Rüyada aralık, ocak, şubat gibi kış aylarında yaz olduğunu görüyorsanız hayatınızda beklemediğiniz ama hayatınızı kolaylaştırıp güzelleştirecek bir dönemin başlayacağına işaret eder. Aynı şekilde rüyada haziran, temmuz, ağustos gibi yaz aylarında kış olduğunu, karın, yağmurun çamurun olduğunu görüyorsanız, hayatınızda olacak bir değişikliğin hayatınızı bir parça zorlaştıracağının ve çetinleştireceğinin habercisidir.

Rüyada ilkbahar aylarının gelmesiyle sevinçle dolduğunu görmek, içinizi ferahlatacak ve beklediğiniz güzel bir haber alacağınıza işaret eder.

Rüyada yaşadığınız yerden farklı bir yerde, her mevsimin olması gerekenden farklı bir ayda yaşadığınızı görüyorsanız bir yerden bir yere göç edeceksiniz manasına gelir. Evinizle birlikte hayatınızı alıp gideceğinize ve büyük bir değişikliğin bir parçası olacağınıza delalet eder.

  • Rüyada (hicri) Ayları görmek ise aşağıdaki gibi tabir olunur:

Rüyada Muharrem Ayını Görmek

Kişinin Rüyada Muharrem ayını görmesi, sıkıntı ve beladan kurtulmaya, kişinin hastalığı varsa o hastalığının şifa bulmasına işaret eder. Rüyasında Muharrem ayını gören kişi memleketinden uzakta gurbette ise, memleketine sevdiklerine kavuşma zamanı gelmiştir demektir. Dinine özen göstermeyen veya dinine inanmayan veya günahkâr birinin muharrem ayını rüyada görmesi, tövbe edip ibadetlerini yerine getirmeye başlayacağına, namazından niyazından ayrılmayacak derecede dini bütün bir kişi olacağına işaret eder, buna vesile olacak bir olay ya da durum ile karşılaşır.

Muharrem ayı, ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edildiği aydır bu nedenledir ki bu rüyayı gören imansız kişi tövbe eder, Allah’tan merhamet ve şefkat diler, Allah’ın hidayeti üstüne olur.

Rüyada Safer Ayını Görmek

Safer ayı rüyaları bazen olumsuz durumların habercisi olmuştur. Bazı tabirciler tarafından hayra yorulmaz; ancak kimi İslam âlimleri derler ki, rüyada safer ayında olduğunu gören kişi üzüntü ve keder içinde ise huzura kavuşacağı zaman yakındır, selametini bulur. Benzer şekilde hasta birinin aynı rüyayı görmesi, Allah’tan dilediği şifa ve sıhhati bulacağına işaret eder.

Rüyada Rebiülevvel Ayını Görmek

Rüyada Rebîülevvel ayını görmek, o ay içerisinde bir günü yaşadığını görmek hayatına gelecek sevincin, güzel haberleri ve saadetin habercisidir. Bu rüyayı gören kimse tüccar ise ticaretinde kar eder, mal ve ticaretinde kolaylıklara erişir. Kendi hayatında belli sıkıntılar yaşayan bir kişinin rüyasında bu ayda olduğunu görmesi, sıkıntılarından tez zamanda kurtulacağının habercisidir. Evlat özlemi çeken ve bir evladı olmasını dileyen kişiler için de bu rüya bir evladın habercisidir.

Rüyada Rebiülahir Ayını Görmek

Rüyasında Rebîülahir ayını görmek anlamı; rüyayı gören kişi bir düşmanı varsa bu düşmanına galip gelir ve başarıya erişir. Başarının ve zaferlerin temsilcisidir bu ay. Bu ayda görülen rüya hayra yorulur, iyilik ve güzelliklerin habercisi olduğu rivayet edilir.

Rüyada Cemaziyelevvel Ayını Görmek

Hicri takvime göre yılın beşinci ayı olan bu ayda görülen rüya veya rüyada bu ayda olduğunu gören kişi, işlerinde bir durgunluk yaşar kar etmez ancak zarar etme ihtimali vardır. Rüyada Cemaziyelevvel ayında umutsuz olduğunu görmek, yakınlarından birini kaybetmeye alamettir.

Rüyada Cemaziyelahir Ayını Görmek

Hicri takvime göre yılın beşinci ayı olan bu ayda görülen rüya hayırlı netice verecekse, rüyanın hükmü hemen tecelli etmez ve gecikir. Rüyasında Cemaziyelahir ayında olduğunu gören kişi işlerini erteler, işlerinin önüne belli belirsiz bazı engeller konur.

Rüyada Receb Ayını Görmek

Hicri takvime göre yılın beşinci ayı olan Receb ayı içinde görülen rüya, kuvvetin ve istikrarın habercisidir; hayır ve bereket kapıları açılır ve şer hayra inkılap eder. Rüyada Receb ayını görmek, şeref ve meziyete delalet eder. Hz. Muhammed’in  göğe yükseldiği yani miracın gerçekleştiği ay Recep ayında gerçekleşmiştir.

Rüyada Şaban Ayını Görmek

Rüyada Şaban ayını görmek, devlet adamlarından birinin azledileceğine delalet eder. Çünkü bu ayda her hikmetli iş bir emirle ayrılır. Hükmü verilen kişinin hükmü geçersiz kalır. Sene içinde bir kişinin başına gelecek ve olacak hadiseler yine bu ayın 15. gecesinde hükme bağlanır.

Rüyada Ramazan Ayını Görmek

Ramazan Kur’an inen bir Ay ve içinde bin aydan daha makbul olan bir gece var. Bu sebeple, bu ayda şeytanlar zincire vurulur, şer ve kötülük kapıları kapanır. Ramazan ayında görülen rüyanın hükmü gecikmez, bir an önce vuku bulur.

Ramazan ayını rüyada görmek; bereket, hayır, iyilik, af ve mağfirete delalet eder. Bu rüyayı gören ilim ve Kur’an öğrenen biri ise, ilme ve Kur’an’a nail olur. Çünkü Kur’an-ı Kerim bu mübarek ayda nazil oldu. Rüyada Ramazan ayını gören yaralı ve hasta ise, tez zamanda şifa bulur, sıkıntıda ise, sıkıntıdan halas olur.

Rüyada Şevval Ayını Görmek

Rüyada Şevval ayını görmek; üzüntülerden kurtulmaya, ferah ve sevince delalet eder. Düşmanlarını önemsemez aradaki düşmanlık zaman aşımına uğrar veya barışa döner. Küs olan kişilerin küslükleri biter, aile içindeki dargınlıkların rüyayı gören kişinin yaptığı bir gönül alma hareketi sonucunda unutulur. Zira Şevval’in ihtidasında görülen ay, bayram ve ferahlıktır. Bayramlar sevinç ve sürur günüdür.

Rüyada Zilkade Ayını Görmek

Bu ay içinde görülen rüya, sefere delalet ediyorsa, rüya sahibinin yolculuğa çıkmaması evladır. Ancak rüyada Zilkade ayında olduğunu gören kişi meşakkatli işe girişecek ve çok yorulacak demektir.

Rüyada Zilhicce Ayını Görmek

Kişinin bu ayda gördüğü rüya, eğer sefere delalet ederse, hemen sefere çıkmasında bir mahsur yoktur, sefere çıksın ve işlerini genişletsin. Çünkü bu ay mübarek bir aydır ve hac mevsimidir. Ve bu ayda bayram ve kurban vardır. Rüyada Zilhicce ayında olduğunu veya kurban kestiğini yahut kurban bayramı namazı kıldığını görmek; borçtan kurtulmaya, nezrinin yerine gelmesine, tövbeye ve hidayete erişmeye delalet eder.

Yılın Ayları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir