Rüyada Yemek Görmek

Rüyada hazmı kolay ve lezzetli yemek, geçim yollarının kolaylaşmasına ve hayırlı rızka işarettir. Rüyada yemek yemek kanaate; eğer altın ve gümüş kaptan yiyorsa, borca ve haram mala işarettir.

Rüyada biriyle oturup yemek yemek, ondan menfaat elde etmeye işarettir. Rüyada cin ve şeytanla yemek yemek, kötü kimselerle düşüp kalkmaya; rüyada insanların arasında yemek yemek, şöhrete delalet eder.

Rüyada sağ elle yemek, sünnete uymaya; rüyada sol elle yemek, düşmana itaatkar olduğu halde dosta cefa çektirmeye ve mekruh olan fiilleri işlemeye yorulur.

Rüyada ziyafet yemeği yemek, müjdeye; yas yemeği üzüntüye işarettir. Rüyada et ve etli yemekler yemek, yoksul için zenginliğe delalettir.

Rüyada sürekli yapılan yemekler daimi rızka; mevsimlik yemekler geçici olan rızık ve rızık sebeplerine tabir edilir. Rüyada aşırı sıcak ve katı yemek, rızk kazanmada karşılaşılan güçlüklere yahut bereketsizliğe işaret eder.

Rüyada ekşi yemek, çirkin söz işitmeye; ekşi yemeği yediği halde hamd ettiğini görmek, üzüntü ve kederden kurtularak sevince erişmeye delalettir.

Rüyada yemek pişirmek, yoksulluktan sonra zengin olmaya ve yemeğin lezzeti ve güzelliği nispetinde değeri olan memuriyete yorulur. Rüyada kendi etini yemek, birikmiş malını yemeye işaret eder.

Rüyada birinin kendisi için yemek yaptığını görmek, onun yardımını görmeye ya da hile yapmasına; rüyada görülen yemek daveti, hayır için toplanmaya işarettir.

Rüyada yemek davetine çağırmak, nefsini kötü gelen bir işe yöneltmeye; davete icabet edilip yemekleri yenilse, yönetici olmaya, hastası varsa iyileşmesine, yitiği varsa bulunmasına işarettir.

Rüyada bol çeşitli yemeklerin ve şarabın bulunduğu meclise davet edilmek, cihada (savaşa) çağrılmaya ve şehit olmaya; düğün yemeğine davet edilmek, pişmanlığa; ziyafet yemeğinde hazır bulunmak, müjde ve sevince delalet eder.

Rüyada tek başına yemek yemek, kötü bir haber alacağınıza yorumlanır. Hareketlerinize dikkat etmeniz gerektiğini de belirtir. Birçok insanla yemek yediğinizi gördüyseniz, bolluğun ve refahın habercisidir. Kazanç elde edip, kazancınızı başka insanlarla paylaşacaksınız. Müjde, kısmet, mal, para, mal, evlilik olarak yorumlanır. Et yemeği ise sağlık sorunudur.

Rüyada sarı renkli olan her yemek, yiyen kimse için hastalıktır. Ancak kuş eti olursa, hastalık değildir. Beyaz renkli olan her yemek, eksi yemekten hayırlıdır. Eğer yemek yağlı olursa zararı yoktur. Rüyada su içer gibi yemeği içtiğini gören kimsenin, rızık ve maişeti fazlalaşır. Ziyafet için yapılan yemekleri yemek, müjde; yas için yapılan yemekleri yemek ise, üzüntü ve kederdir.

Rüyada her zaman pişirilebilen yemekleri yemek, rızık ve daimi olan faydalara işarettir. Patlıcan ve kabak gibi mevsiminde pişirilen yemekler daimi olmayıp bazı zamanlarda ele geçen rızka işarettir. Kabak yemek, hidayet ve sünnet-i seniyyeye itibar etmeye ve zekaya delildir.

Rüyada eti ile pişmiş yemek görmek, fakir için zenginliktir. Etsiz pişirilmiş yemek ise, fakirlik veya ibadet etmektir. Rüyada bir yemeğin ondan daha üstün bir yemeğe dönüştüğünü görmek, rüyayı görenin temiz kalpli olduğuna delildir.

Rüyada bizzat rüyayı görenin güzel bir yemek pişirmesi, o yemek değerince bir memuriyete nail olmasına ve fakirlikten sonra zengin olmasına delildir. Eğer rüyayı gören için yemeği bir başkası pişirirse, bazen rüya sahibine hile yapılır veya yapılmasından korkulur. Bazen de maksadına kavuşması için yardım yapılır. Sıcak ve katı bir yemeği yuttuğunu gören kimsenin, geçim ve maişetinin tatsızlığına işarettir.

Bir kimsenin rüyada fazla ekşi olduğundan bir yemeği yiyememesi, onun yakalanacağı bir acı ve hastalıktan dolayı yemek yiyememesine işarettir.

Rüyada bir insandan ekşi bir yemeği alması, o insandan çirkin bir söz işitmesine işarettir. Ekşi bir yemek aldığını ve başka bir kimseye yedirdiğini görse, o kimsenin yemeği yediren kimseden kötü bir söz işitmesine işarettir. Eğer aldığı ekşi yemeği kendisi yiyecek olsa, ona hastalık veya keder isabet eder.

Rüyada ekşi olan o yemeği yemediğini ve Allah’a (C.C.) da hamdettiğini gören kimse, sevince erişerek üzüntü ve kederden kurtulur.

Rüyada yemek görmek, mutluluk ve huzura; insan eti yediğini görmek, ağzınızdan kötü bir söz çıkmasından dolayı başınıza kötü felaketlerin geleceğine; pişmiş güzel yemekler yemek, malınızın artacağına işaret eder.

Rüyada kötü ve lezzetsiz yemekler yemek, üzüntü ve kedere; ekşi yemek, hastalık ve sıkıntıya; kokmuş ve bozulmuş yemek, haram mala; acı yemek, kötü bir söz duymaya; sıcak yemek, bir belaya uğrayacağınıza işarettir.

Yemek

“Rüyada Yemek Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Rüyamda bir arkadaşımla yemek yapıyorduk, tavuk etinden ve arkadaşım tavuklara bakmaya gitti. Bana da yemeğin üstüne yumurta kırmamı söyledi. Ben de yumurtayı kırdım ama unuttum, kapağı açtığımda simsiyah kömür olmuştu ama hiç duman, koku yoktu.

  2. Yemek yapmış oluyoruz, hayır yemeğin içinde hep kıllar çıkıyor. Neye işarettir acaba?

    1. Yemeği kimin yaptığına bak. Eğer kendin yapıyorsan, kazandığın paraya bak, helal mi, haram mı?

  3. Rüyamda arkadaşımın evine gidiyorum ve karşıma kardeşi çıkıyor. Kapıyı açıyor ve onla biraz konuştuktan sonra “ Kusura bakmayın, yemek yapmaya devam edeceğim” diyordu. Hatırladığım bu kadar…

  4. Rüyamda gezerken, otobüs biletimi kaybetmiştim ve bilet satan yer ararken bir yere girdim.  “Aşağıda var.” dedi. Aşağıya giderken tanıdığım biri, zorla bana tavuk ekmek yediriyordu.

  5. Merhaba, çok sevdiğim kız arkadaşım vardı aylar öncesi ayrıldık. Rüyam kısaca şöyle; onunla bir lokantaya gidiyoruz, masamızda kimse yokken ben ellerimi yıkamaya gidiyorum. Geldiğimde masamız kalabalık sonra yemekler geliyor. Herkesin yemeği geliyor pizza kutusu gibi, bana gelmiyor. Sonra bana soruyor kız arkadaşım “Gelir herhalde” diyorum. Sonra “sıkıntı değil” diyorum, ortam bozulmasın diye. Bu şekilde. Yorumlarsanız çok sevinirim (Bursa’dan yazıyorum, 38 yaşındayım bekar bir erkek bireyim.) ALLAH razı olsun.

  6. Rüyamda birisiyle koltukta oturuyorduk ve önümüzde tam olarak hatırlayamadığım kahverengi muhtemelen poğaça gibi bir yiyecek vardı. Yanımdaki kişinin kucağında bir bebek oturuyordu. Yanımdaki kişi çocuğun babasıydı. Ben aç olmadığımı hissettim. Minicik bir parça koparıp çocuğa vereceğim sırada babasına sormayı düşündüm. Babası “O çok küçük ama yedirebilirsin” gibisinden bir şey söyledi. Sonra işte elimdeki minik parçayı bebeğe yedirdim sonra büyük bir parça kopardığım sırada uyandım.

  7. Rüyamda dağlık alanda bir depodan farkı Suriyelilere etli buğday yemeği ve haşlanmış eti indirip başka bir dağda kurulan Suriyelilerin evine yardım olarak götürdüğümü gidip geldiği mi ve arada benimde haşlanmış etten yediğimi gördüm aşağı indiğimde kurban kesildiğindeki kalabalık yemek yiyen topluluk görüyorum. Onlardan rica ediyorum Suriyelilere yemek dağıtıyorum hayrınıza bana yardımcı olun diye son yemeği de hazırlanmışken alamaya gittiğim de yola bir gurup terörist namaz kılarken beni görünce sözlü tacizde bulunuyorlar bir hocada beni kurtarıp yemek alacağım yere bırakıyor yemekleri al ve dön diyor namaz bitene kadar ben korurum seni bende aldım dönerken baktım o hoca yok namaz bitmiş ve teröristleri beni rahatsız ediyor yolda gördüğüm bayanlara yemek getireceğimi söyleşmiştim onlar gördü bana yardım etmediler. Beni kurtarmadılar sonrasında o Suriyelilere ben para vermişim bin TL bana 100 TL para üstü verdiklerini gördüm de neden alıp verdik bilmiyorum o parayı bir süre sonra annemin elinde 200 TL sahte olarak görüyorum ve düşünüyorum ben para üstü olarak 100 TL almıştım ya da alacaktım 200 vermeleri neden hem de sahte böyle çabalıyorum ama hala yardıma muhtaçlara yemek taşlıma derdindeyken. Uyandım ne anlama geliyor? Karmakarışık bir rüya bu.

  8. Ben içinde pizza olan kutuyu çöp konteynıra fırlatıyorum ama girmiyor yanına sürüklenip gidiyor ve çevremde yeni bir alışveriş merkezi yeni bir mağaza açılmış. Sonra polisler geliyor niye atıyorsunuz diye bende anlatıyorum bilerek olmadı diye sonra eve geliyoruz polisle beraber annemle konuşuyorlar. Sonrada uyandım zaten. Yorumlar mısınız acaba? Merak ettim.

  9. Rüyamda vefat etmiş olan babam için erkek akrabalara etli yemek hazırlayıp veriyorum. Bu rüyanın anlamı nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir