Rüyada Tükürük Görmek

Rüyada tükürük görmek, insanın güç ve kuvvetine; sözde, ilimde ve malda ziyadeliğe işarettir. Yere tükürmek mülk satın almaya yahut çirkin bir işi yapmaya; yutkunduğu halde tükürememek, emsallerinin yaptığı işe yeltendiği halde buna güç yetirememeye delalet eder.

Rüyada insan üzerine tükürmek, o kimseye iftira etmeye; ağaca tükürmek, sözünden caymaya; duvara tükürmek, Allah yolunda mal sarf etmeye yahut ticaret yapmaya; sıcak tükürük uzun ömre, soğuğu ise ölüme; ağızda tükürüğün kuruması yoksulluğa; çok tükürük üzüntü ve kedere delalet eder.

Rüyada tükürük görmek nedir, kişinin kuvvetine işarettir. Tükürüğünün kuruduğunu gören kimse, akranının yaptığı işleri yapmak ister fakat bunu yapmaktan aciz kalır ve sözü az itibar görür. 

Rüyada ağzından tükürük çıktığını görmek, söylemekte olduğu batıl sözle; düzdürdüğü yalan ve iftiralarına işarettir. Tükürük, kişinin mali ve kudretidir. Bir yere tükürdüğünü gören kimse bir arazi veya akar satın alır. Ağaç üzerine tükürdüğünü gören sözünden döner, yahut yeminini bozar. İnsan üzerine tükürdüğünü gören, o insana iftira eder. 

Rüyada tükürüğünü sıcak görmek, uzun ömre; soğuk görmek ise ölüme işarettir. Ağızda tükürüğün kuruması fakirliktir. Tükürük, söz, ilim yahut malda ziyadeliktir. Bazen tükürük, rahata ve nikahla rahatlığı talep etmeye, bazen de sıhhat ve hastalığa işarettir. 

Rüyada tükürüğünün değiştiğini görmesi, ahlakında fenalık ve bozukluğun olacağına, tükürüğünün kesildiğini görmesi ise lezzet ve rahatının kesileceği ve evladını kaybedeceği ile tabir edilir.  çok tükürük görmek; hüzün, keder ve meşakkattir.

Kendisini rüyada tükürüyor görse ağzından kötü söz çıkar.Tükürüğünde kan veyahut balgam olursa kendisine helal olmayan bir söz konuşur. İnsan yüzüne tükürdüğünü görenin ağzından söylenmesi caiz olmayan bir söz çıkar.

Tükürük

“Rüyada Tükürük Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda çok yakın bir arkadaşımın annesinin yüzüme tükürdüğünü gördüm biraz da kızgındı.

  2. Ben babamı gördüm konuşuyorduk bir baktım bana tükürdü bende sinirli bir halde yüzümü sildim babama bakacaktım hayırdır diye ikinci rüyamı gördüm ben yine yanlışım 3 tane yüzlerin görmedim her neyse ben elimde oyuncak araba vardı sürüyorum arabam yoldan geçti ben tam gidiyordum. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir