Rüyada Tüfek ve Kurşun Görmek

Rüyada boş tüfekle oynadığını görmek, yolculuğa, selamete ve faydaya yorumlanır. Tüfeğinin tetiğinin kırıldığını görmek, yolculuğunu tamamlayamayacağına; bir rivayete göre yolculuktan zarar göreceğine; bir kimsenin kendisine bir tüfek verdiğini görmek, çocuğu veya bir kardeşinin dünyaya geleceğine delalet eder.

Rüyada tüfeğinin kırıldığını görmek, şerefinin yok olmasına işarettir. Sebebini bilmeden tüfeğinin bozulduğunu görmek, akrabası yüzünden bir musibete uğrayacağına delildir. Tüfek ile kurşun attığını görene, büyükleri tarafından doğru yola gelmesi için nasihat edilir. Tüfek ile kurşun atıp hedefe isabet ettiren, doğru konuşur. Hedefe isabet ettiremeyen yalan söyler.

Rüyada yeni bir tüfek yaptığını gören, bir kadınla evlenir ve ondan bir oğlu olur. Elindeki tüfeği doldurduğunu gören evlenir ve ömür boyu aynı eşiyle yaşar. Tüfeğini satarak parasını aldığını gören, eşini çok sever. Kendisine fişekleriyle birlikte bir tüfek verildiğini gören muradına erer. 

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Makineli Tüfek, Tüfekçi 

Rüyada güzel ve temiz bir tüfeği olduğunu gören, Allah’ın (C.C.) emirlerini yerine getirir. Rüyasında eşine bir tüfek verdiğini görenin bir kızı olur. Tüfeğe mermi sürdüğünü görmek, yolculuğa işarettir. Kendisine mekanizması olmayan bir tüfek verildiğini gören, akrabasından hayır görmez. Bir kılıf içinde tüfek görenin karısı hamile kalır.

Rüyada tüfeğinin kendi kendine patladığını gören çok yaşar. Kırılan tüfeğini tamir ettirdiğini görmek, kaybolan bir şeyinin bulunacağına delalet eder.

Bazılarına göre; rüyada tüfek ve tabanca görmek, düşmanla tabir olunur. Elinde bir tüfek ve tabanca gören, düşmanına üstün gelmeye hazırlanmıştır. Tüfeği veya tabancayı ateş ettiğini gören, düşmanı ile kavgaya başlar. Kendisine karşı tüfek veya tabanca atıldığını gören, düşman tarafından saldırıya uğrar. Tüfek veya tabanca mermisi yakıcı sözlerdir. Bunlardan birinin kendisine isabet ettiğini gören, düşman tarafından muzir ve kötü bir söze uğrar. Gelen mermiden yaralandığını gören, düşman tarafından zarar görür.

Rüyada kendi attığı kurşunun karşısındakini vurduğunu gören, düşmanını zarara sokar. Düşmanın attığı kurşundan yaralanmadığını görmek, düşmanın sözlerinden kendisine bir zarar gelmemeye; kurşun kendisine isabet eder de bir yara açmazsa, düşmanının bir iftirasına uğrayacağına, ama bundan müteessir olmayacağına delalet eder. Danyal Aleyhisselama göre, tüfek kurşunu, yerine ulaşacak olan doğru söz, bir rivayete göre gıybet (arkadan söylenecek sözler) ile tabir olunur.

Rüyada birinin kendine karşı kurşun attığını gören, o kimseden bir haber alır. Birine karşı kurşun attığını gören, o kişiye bir kimseyi gönderir. Attığı kurşun doğru gitmezse gönderdiği adam da yerine ulaşmaz. Bir ava kurşun attığını gören, bir kimseye sebepsiz olarak darılır, sitem eder. 

İbn-i Sirin’e göre, kurşun atmak, elçi ve adam göndermekle tabir olunur. Eğer attığı kurşun doğru hedefine ulaşırsa, gönderdiği kimse de yerine ulaşır ve yapmak istediği şeyi yerine getirir. Eğer attığı kurşun hedefine ulaşamazsa, elçi de yerine gitmez ve maksat da hasil olmaz.

Rüyada attığı kurşunun bir kasabanın veya bir köyün ortasına düştüğünü görenin o yerde emri ve sözü geçer. Eğer kurşun birtakım atların arasına düşerse, o yerde birtakım cahil kimselere söz dinletir. Kirmani’ye göre, bir kurşun atarak nişan aldığı yere isabet ettiren muradına erişir. Bir kurşun atıldığını ve hedefi vuramadığını gören yapmak istediği işte başarılı olamaz.

Rüyada birçok kurşun görmek, mal ile yorumlanır. Fişekliğini kurşunla doldurduğunu gören o yerde mal biriktirir. Bir kadının kursun görmesi, kocasına ait olarak yorumlanır. Bir savaşta tüfek attığını görmek, şeref ve şana işarettir.

Bkz: Silah Atmak

Tüfek ve Kurşun

“Rüyada Tüfek ve Kurşun Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Selamünaleyküm. Rüyamda çeşitli zamanlarda değişik mekanlarda kendimi av yaparken görüyorum. Elimde silahla karşıda ağacın dalında konulu olan kuşa veya kuşlara ateş etmek istiyorum ama silahı atamıyorum. Her seferinde ya tetik çok sert olduğu için gücüm yetmiyor ya da tetiği çektiğim halde tüfek ateş almıyor. Bu rüyayı uzun zamandır ( yaklaşık 14-15 senedir) birçok kez gördüm. Mevcut yazılı rüya tabirleri kitaplarından araştırdım fakat rüyamın yorumunu bulamadım. Yardım ederseniz ve de cevabı bana mail atarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. Selam ve dua ile hoşça kalın.

  2. Günaydın, ben bugün rüyamda üzerime sayısız tanımadığım kişiler tarafından tarandığımı görüyorum yani resmen uzun uzun mermiler üzerime üzerime geldi ama bana bir şey olmadı. Sadece yabancı birinin yaralandığını gördüm. O arada eşimi aramaya başladım acaba onu da vurdular mı diye. O arada uyandım. Bu rüyamı bana yorumlayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. Ayrıca ben bayanım.

  3. Eşimin birileri tarafından vurulup yaralandığını gördüm. Polisi arıyorum ambulansı arıyorum kimseye ulaşamıyorum. Sonra alt katta oturan tanımadığım bir kadına ait bir eve giriyorum. Bu evin boydan boya kocaman camları var, bir helikopter yaklaşıyor. Ondan yardım istiyorum. Kadını eve indiriyorlar. Kadın sakat bakıma muhtaç ve olanları anlatıyorum. Sen merak etme ben sana yardım edeceğim dedi ve tanıdığı polisleri doktorları aradı. Ferah bir evdi bayanın evi birde beyazla sarı karışımı bir kedisi vardı yanında. Sonra yukarı eve çıktım eşime bakmaya yaralı ama ayaklanmıştı. Sonra nasıl olduysa bunun bir rüya olduğunu kendimi uyandırmak zorunda olduğumu hissettim ve uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir