Rüyada Terazi Görmek

Rüyada terazi ve ölçek görmek; iman güzelliğine, söz ve işinde adaletten ayrılmamaya, borcu ödemeye, adağını yerine getirmeye, usta yahut mühendise delalet eder.

Rüyada terazi görmek tabiri, önemli bir konuda karar vermesi gerektiğini işaret eder. Teraziyle bir şey tarttığını görmek, kendisiyle ilgili önemli bir karar verecek demektir. Rüyasında terazi gören kimse önemli bir konuda hakemlik yapar ya da karar vermek zorunda kalır.

Rüyada Terazi Kilosu Görmek

Rüyada terazi kilosu görmek, hakim ile yorumlanır. Rüyasında yeni hassas ve doğru tartan bir terazi görmek, o yerde dindar ve adil bir hakimin bulunduğuna işarettir. Terazinin kefesi, hakimin kulağı; kefeye konulan dirhemler hakime getirilen davalar; terazinin oku, davacılar arasında hakimin adaletini gösterir. Teraziyi boşken bir tarafa meyil etmeyip, doğru durduğunu görmek, hakimin insafına ve adaletine delildir. 

Rüyada Hassas Terazi Görmek

Rüyada hassas terazi görmek, o yer hakiminin adalet siz ve insafsız oluşuna işarettir. Kirmani’ye göre, rüyasında terazi okunun kırıldığını görmek, o yer hakiminin ölümüne delalet eder. 

  • Cafer-i Sadık’a göre; rüyada terazi görmek, altı şekilde tabir olunur: 

Hakim, alim dindar bir kişi, mühendis, doğru hüküm, eğri hüküm. Bir başka rivayete göre de: Rüyada terazi görmek, fakir için zenginliğe işarettir. Rüyada görülen terazi, imana, sözünde ve işinde adalet etmeye işarettir. Ölçek bazen de içinde bulunan şeyi muhafaza ettiğinden dolayı zevceye işarettir. 

Rüyada Terazi Kefesi Görmek

Rüyada terazi kefesi görmek; kendisi temiz, kazanç, hareket ve himmetle (düşünce olarak) bayağı bir kimseye işarettir. Altın terazisi görmek, korurum veya dilsiz bir çocuğa işarettir. Bir kimse elinde terazi olduğunu görse, o kimsenin sünnete uygun bir şekilde hareket ettiğine işarettir. Rüyada Allah (C.C.)’ın kendisine, hesaba çekerek amellerini teraziye bıraktığını ve iyiliklerinin kötülüklerine galip geldiğini gören kimse, dünya işlerinde nefsini ve amelini hesaba çeker ve onun için Allah (C.C.) katında büyük bir ecir ve sevap vardır.

Rüyada Teraziye Çıkmak

Rüyada teraziye çıkmak; sırların meydana çıkmasına, delil getirmesine, ferahlık ve sevincin meydana gelmesine, düşmana galip gelmeye, adalet ve insafa işarettir. Rüya sahibi mahkeme halinde bulunsa ve amel terazisi ağır gelirse, mahkemeden kurtulur. Eğer amel terazisi hafif gelirse, zarara düşer. Terazi mutlaka alim ve Kur’an gibi kendisine uyulan ve onunla hidayete erişilen her şeydir. Bazen terazi, rüya sahibinin diline işarettir. Bundan dolayı terazide görülen doğruluk ve bunlardan başka şeyler, rüya sahibinin doğruluk, yalancılık, hiyanet ve emniyetine aittir.

Rüyada terazi görmek ne anlama gelir: Rüyasında terazi görenin önemli bir konuda tarafsız karar vermesi gerekecektir. Elinde teraziyle bir şey tarttığını gören kendisiyle ilgili önemli bir karar verecektir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Su Terazisi, Tartıcı 

Terazi

“Rüyada Terazi Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda balık tezgâhında çeşit çeşit ama oldukça taze balıklar satıyordum ve bunları terazide müşterilerin istedikleri miktardan fazla olmak suretiyle tartıp veriyordum ve kimi balıkların içini temizliyordum rüyamın yorumu nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir