Rüyada Tavaf Etmek Görmek

Rüyada Kabe’yi tavaf ettiğini gören, isyankar biri ise tövbe ederek cehennem azabından kurtulur; bekar ise evlenir; tüccar ise işini büyütür; fakir ise hali vakti düzelir; zengin ise malı ve parası daha daha artar.

Rüyasında hacca gidip Beytullah’ı tavaf ettiğini görmek; rüya sahibi için dinde doğruluğa ve şeriat üzere yürümeye, Allah (C.C) tarafından büyük sevaba kavuşacağına, bir şeyden korkusu varsa kurtulacağına; borçlu ise borcunu ödeyeceğine; fakir ise rızkının bollaşacağına delalet eder.

Rüyada Kabe’yi tavaf ederken adet ve usulünden noksan işler yaptığını görmek; dinini ihmal ettiğine, ibadetinde eksik taraflar bulunduğuna işarettir. Tavaf edenlerin tavafı tamamlamadan oradan ayrıldıklarını görmek, dini inancında kayıtsız kaldığına, kendi tavafını bitirmeden Mescid-i Haram’dan çıktığını görmek, dini ve manevi bir kusur işleyeceğine işarettir.

Rüyada halkı tavafa davet ettiğini veya tavaf sırasında onlara başkanlık ettiğini (rehberlik yaptığını) görmek, İslam’da önemli bir dini hizmette bulunacağına; halkı tavaf etmekten alıkoymak veya tavaf usulünü bozduğunu görmek, Müslümanları doğru yoldan çevirdiğine ve onları yanılttığına; bunun aksi ise Müslümanlıkta inancın ve ahlakın kuvvetleneceğine delalet eder. Bir hastanın Kabe’yi tavaf ettiğini görmesi, onun iyileşeceğine işarettir.

Rüyada bir kadının tavaf ettiğini görmesi, bekar ise iyi bir adamla evleneceğine; hamile ise hayırlı bir evlat sahibi olacağına delildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Kabe’yi tavaf ettiğini gören kimse günahkarsa cehennem ateşinden kurtulur. Bekarsa evlenir. Yüksek bir göreve ehilse ona erişir. Bazen de bu rüya, nezrin yerine getirmeye işarettir. Rüyada hac farizasını yaptığını ve Beytullah’ı tavaf ettiğini gören kimsenin emin, temkinli, takva ve abid birisi olduğundan bahsedilir. Dinine bağlılığına, gidişatındaki doğruluğuna, Allah tarafından nail olacağı sevaba, korktuğu şeyden emin olmasına, borcunu ödemesine ve emanetleri Müslümanlara teslim etmesine işarettir. Bazen Beytullah’ı tavaf, adaklarını yerine getirmesine yorulur. Bazen de Beytullah’ı tavaf, Müslümanların önderinin emirlerine uymaya işarettir.

Ayrıca şu rüya tabirleri ve yorumlara bakınız: Tavaf ve Sayda Yürümek Görmek

Tavaf Etmek

“Rüyada Tavaf Etmek Görmek” için bir yorum

  1. Ben rüyamda Hacca gittim orada tavafımı yaptım. Oradan mescidi aksa’ da herkes namaz kılarken ben karanlık bir odaya saklanıyorum, orada kapının arasında bir ışık vardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir