Rüyada Sikkeli Altın Görmek

Rüyada görülen eski sikkeli altın, ihlas, din ve ilimdir. Bir sikkeli altın, güzel yüzlü çocuktur. Birtakım sikkeli altınlar, defnedilmiş mal, hikmet, velayet ve sahitlikdir. Bir altını zayi ettiğini gören kimsenin çocuğu ölür yahut farz namazlarını terk eder. Altın ve gümüş, Allah’ın (C.C.) mührü ve şeytanın oku ve insanların ona olan ihtiyaç ve mecburiyetidir. Evine yükler ile taşıdığı altınlar, evine nakil olunacak mala işarettir.

Rüyada bir kimsenin halka dağıttığı altınlar, halka dağıtacağı borç paralara işarettir. Tam ayar olmayan altın, yalan olan borçtur. Üzerleri yaldızlanmış altınlar, borcun azlığına ve yalanlara işarettir.

Rüyada bir kimsenin üzerine altın saçmak, kötü ve yalan söz işitmeye işarettir. Altınlardan beş tanesi, beş vakit namazdır. Bundan dolayı, bir altın zayi ettiğini gören, bir vakit namazı terk eder. Bir altını tuttuğunu gören kimse, emanete hıyanet eder. İbn-i Sirin’in, altınları kitap ile tabir ettiği rivayet edilmiştir. Çünkü altının iki tarafı da yazılıdır. Bazen de altınlar, insanlardan ikiyüzlü kimseye yahut hiç kimseyle uyuşamayan arkadaşa işarettir.

Bir insanın rüyada altınları başkasına vermesi, kendisinden zayi olmayan o insandan üzüntü ve kederin gitmesine işarettir, denilmiştir. Eğer rüyada altınları alsa, o kimse emanet olan bir şeyi kabul eder. Bir kimse bilinen altınlara rast geldiğini görse, altınların sayısı miktarınca üzüntü ve kederdir. Eğer altınların sayısı bilinmiyorsa, üzüntü ve keder şiddetli olur. 

Rüyada bir kimse kendisine nakışlı bir altın verildiğini görse, o kimseye ailesinden veya eşinden mühim saydığı kimse tarafından kötülük isabet eder. Bir kimse, bir ölünün kendisine altın verdiğini görse, o kimse zulümden halas olur. Ölüye bir şey verdiğini fakat ölünün almadığını gören kimse zulmetmekten veya zulmedilmekten korksun.

Ayrıca bakınız: Sikke, Dinar 

Sikkeli Altın

“Rüyada Sikkeli Altın Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda sınıfta ders işliyorduk. Hoca akıllı tahtayı açtı sikke miydi tam bilmiyorum ama böyle altın renginde idi önünde arkasında da yazılar vardı akıllı tahtadan gösterdi. Sonra bazı arkadaşları kesenin içinden onlardan bir tane çıkardı verdi. Benle bir erkek arkadaşımda hocam ilk defa gördük dedik. Hocada dedi ki bunlardan bir tane getirecektiniz dedi uyandım bunu nasıl yorumlarsınız.

  2. Slm ! Rüyamda bir liradan çok daha büyük tarihi bir altın elime geçti çok parlak sap sarı yeni gibi güzel bir altındı tarihi esermiş, polis ve başkaları görmesin diye onu çorabımın içine koyup ayakkabımı giydim, kimseye çaktırmadan bunu satın alacak birilerini arıyordum öylece uyandım, rüyamı yorumlarmısınız ? Teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir