Rüyada Peynir Görmek

Rüyada peynir görmek; rızık ve berekete, artan mala ve uzun ömre, hazır ve kolay elde edilen mala, senenin ucuzluk ve bolluğuna işarettir. Bekarın peynir görmesi, nikaha; hamile kadın için çocuğa ve gebelikten kurtulmaya işaret eder. Peynir, bazen faiz bulaşmış mala da yorulur.

Ayrıca bakınız: Beyaz Peynir, Peynir Şekeri, Kaşar Peynir, Ekşimik 

Rüyada kuru peynir görmek, yolculuğa ve rızka; taze peynir, kişinin yaşadığı yerde kavuşacağı rızka; lezzeti iyi olmayan peynir zillet ve meskenete işarettir.

Rüyada peynir ekmek yemek, geçim sıkıntısına; peyniri zeytin ve ekmekle birlikte yemek, çabuk ele geçecek mala; peynir, sevince ve kolaylıkla elde edilecek rızka işaret eder. Rüyada peynir mayası görmek; mala, ibadet ve takvaya delalet eder.

Rüyada peynir yemek, iş hayatında aldatılmaya; peyniri görmek veya çarşıdan almak, erkekler için ticarette büyük ve zahmetsiz kazanç ve kara; bekarlar için evlenmeye; evli ve çocuklu bir kadın ise mirasa konacağı şeklinde yorumlanır.

Rüyada peynir ve zeytin yediğini görmek, rüya sahibinin karşısına evlilik ile ilgili sorunlar çıkacağına delalet eder. Rüyayı gören kişinin sıkıntı verecek bir kişi ile muhatap olacağına alamet eder. Rüyada peynir çaldığını görmek, rüya sahibinin yeni hayal kırıklığı yaşayacağına rivayet eder.

Rüyada peynir yemek tabiri, hayal kırıklığına işarettir. Zevkle harcanacak para, yuvada mutluluğa neden olacak mutluluktur.

Rüyada peynir yaptığını görmek, rüya sahibinin mal varlığının günden güne artacağına alamet eder. Rüya sahibinin rüyasında taze peynir yaptığını görmesi, kişinin önemsiz bir hastalığının son bulacağına rivayet eder. Aynı zamanda bu rüya, rüya sahibinin beş vakit namazında bir kimse olacağına yorulur. Rüyada peynir mayasını görmek, rüya sahibinin kazancının daima yerinde olacağına delalet eder.

Ebu Sait El-Vaize göre; rüyada peynir görmek, rahat ve sağlıkla birlikte mala; taze peynir hazır mal ile o yılın ucuzluk ve bereketli bir yıl olacağına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada peynir, bekar için nikahlanmaya; hamile olan hanım için hayırlı çocuğa, artan mala ve uzun ömre işarettir. Koyu sütten yapılan peyniri hamile kadının görmesi, gebeliğinden kurtulmasına işarettir.

Rüyada peynir görmek tabiri, rızık ve berekete faiz karışmış bir mala işarettir. Peynir, rahatlıkla beraber maldır. Yaş peynir, tabirde kuru peynirden hayırlıdır. Peynir, rüyayı gören için hazır mal ve senenin bolluğuna işarettir. Denilmiştir ki, kuru peynir yolculuktur. Yine denilmiştir ki, bir kilo peynir mal/mülk demektir.

Rüyada peyniri ekmeğe katık edip yediğini gören kimsenin geçimi güç ve çetin olur.

Denilmiştir ki, rüyada peyniri ekmek ve cevizle yediğini görmek, rüyayı görenin haline göre peynirin her kalıbı büyük bir maldır. Bazen de peynir zillet ve meskenete; kurusu, yolculuğa ve rızka; tazesi de kendi yerindeki rızka işarettir.

Rüyada peynir yapmak, hayal kırıklığına işarettir. Rüyada peynir görmek, zenginliğe; gören hasta ise iyileşeceğine ve huzura işarettir. Bu rüya bekar biri için evliliğe; evli ve hamile bir kadın için çocuğa ve uzun ömre işarettir.

Peynir

“Rüyada Peynir Görmek” üzerine 11 yorum

  1. İstihareye yattım. Çökelek (peynir) torbası içinden fare çıktı cevap bekliyorum, yakında düğünüm var…

    1. İstihare yatılınca gördükleriniz söylenmez. Rüyanın size hissettirdiği önemlidir, ayrıca yeşil ve beyaz renk hayra, siyah ve kırmızı şerre işarettir.

  2. Kayınbabam 60 yıllık peynirinden sütü mayalamam için 1 topak (50gr)kadar verdi. “Tadı aynı bunun gibi güzel olur” dedi. Peynir çok güzeldi. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Rüyamda vefat eden yeğenim eve misafir gelmiş ve beyaz peynir yiyordu. Arada kahkahayla gülüyordu. Lütfen yorumlar mısınız?

  4. Sayın iyi günler dilerim. Öncelikle hayır dilemek dileğiyle, benim iki gün önce rüyamda bir arkadaşım boğazıma bıçak dayıyordu. Güya ailesine yan gözle bakmışım diye. Diğer bu gece gördüğüm rüyam, abimin beraber iş yerinde bakıyorum. Biraz taze, sulu peynir var. Birazcık yedim. Birde o peynirin suyunu içtim. Suyu tuzluydu. Azıcık peynir de vardı. Onu farelere tuzak kurmak için hazırladım. Hayırlara vesile olması dileğiyle iyi günler dilerim.

  5. Rüyamda peynirli yumurta pişirdiğimi gördüm. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir