Rüya Tabirleri .gen.tr
ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Örümcek Görmek

Rüyada örümcek görmek dokumacıya, ibadete düşkün, takva ehli kimseye işaret eder. Örümcekle karşılaşmak böyle biriyle karşılaşmaya delalet eder. Rüyada örümcekler tarafından yeni yapılmış bir örümcek ağı görmek mutlu ve yıkılması mümkün olmayan emin bir yuvanız olacağı anlamına gelir. Rüyada örümcekten korktuğu halde onun bir canlı olduğunu düşünerek öldürmediğini görmek, hayra ve dine sevgi beslemeye işarettir. Evinde örümcek ağı görmek yoksulluğa, bunları süpürüp attığını görmek fakirlikten kurtulmaya delalet eder. Rüyada örümceklerin bir ağ ördüğünü görmek mutlu olacağınız bir haber almak demektir. Örümceğin yiyecekler üzerinde dolaştığını görmek kimsenin kısa bir süre parasız kalması anlamındadır. Rüyada örümceklerin bir ağ oluşturarak bir yolu kapadığını görmek çok çalışıp, ter döktükten sonra ödüllendirileceksiniz şeklinde yorumlanır. Dişi örümcek sihir yapan bir kadına da işarettir. Rüyada dişi örümcek görmek bazen tembel, hilekâr ve zayıf bir kadına, yoldan çıkmış kimseye, kocasının yatağında yatmak istemeyen ahlâksız kadına işaret eder. Rüyada dişi örümcek yakalamak böyle bir kadınla evlenmeye, rüyada dişi örümcek öldürmek yukarıdaki niteliklerden birini taşıyan kimseden kurtulmaya delalet eder. Örümceğin ördüğü ağla birlikte öldürüp yok etmek k zayıflık ve gevşekliğe delalet eder. Örümceğin damdan düşmesi şiddetli kışa, örümcek ağlarında oluşmuş bir kazak ya da kıyafet görmek soğuk kışı sağ salim ve esenlik içinde geçireceğinize delalet eder. Rüyada bir örümceğin kendisinden kaçtığını gören, zayıf ve dindar bir adamdan ayrılır. Örümcek ağını kendiniz dokuduğunuzu görüyorsanız dokumacılık sanatını bilmeye işarettir. Rüyada örümceğin örüyor olduğu örümcek ağlarının eline bulaştığını gören kimse bir başkasının başladığı işe sonradan dahil olur başarı elde eder. Örümceği yakalamaya çalışıp bir türlü yakalayamadığını gören kimse Kirmaniye göre; rüyada örümcek görmek, dokumacı ile tabir olunur. Bir örümcek tuttuğunu gören, bir dokuma ustası ile arkadaş olur. Ebu Sait El-Vaiz'e göre; Dişi örümcek, eşiyle geçinemeyen evinden kaçan ahlaksız bir kadına delalet eder. Bir dişi örümcek tuttuğunu gören böyle bir kadınla evlenir. Dişi örümceğin tabiri "Halbuki evlerin çürüğü her halde örümcek yuvasıdır." (Ankebut suresi a.41) mealindeki ayeti gereğince, o kimseye zayıflık ve gevşeklik nail olur.

Örümcek rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

34
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

Meryem Karul

Ben anlayamadım mutluluk mu getiriyor, sıkıntı mı getiriyor çok karışık bir anlamı var.

05.07.2013 12:21:27

mimisabu

Rüyamda bir evin içerisinde kaplumbağa bana gizliden yaklaşıyor ve beni ısırmaya çalışıyor korkuyorum ve zıplıyorum. Beni ısırdı mı ? Hayır ısıramadı. Nedir bunun yorumu? Yardımcı olursanız sevinirim.

09.07.2013 01:41:02

mustafa

Rüyada örümceğin yüzünü ısırması ne demek?

14.07.2013 09:42:48

Selam

Ben rüyamda örümceğin bana yapıştığını gördüm. Bu ne anlama gelir?

19.07.2013 23:25:41

Muazzez C.

Rüyamda siyah örümcek gördüm. Pencereyi açtım tıs diye ses nereden geldiğine baktım kornişin üstünde kedi gibi yürüyor. Sonra kitaplığın anahtar deliğinden içeri giriyor (Bu ev arsa olarak duruyor ve mahkemelik dava sonucunu bekliyoruz.). Sonrasında evin kapısını açıyorum imdat diye bağırıyorum o kapı da şimdi oturduğum evin kapısı, oturduğum ev. Sonra bir bakıyorum beyaz badanalı duvarın köşesinde simsiyah büyük yine arsa olan ev. Kapıyı açıyorum “İmdat bana yardım edin!” diye sesleniyorum. Derken hafif gözümü açtım ALLAH’IM YARDIM ET DEDİM ve uyandım

20.07.2013 10:57:23

Aleyna

Merhabalar benim rüyamda sarı örümcekler bütün vücudumu sardılar. sadece ellerimi görüyorum sonra ellerime de gelmeye başladılar. Nen birer tane atmaya çalışıyordum ama hiç eksilmiyordu. Yapışkanlılardı zor çekiyordum acı yoktu hiç ısırmadılar nereye gitsem takip ediyorlardı yerdekiler. Yorumlanırsanız sevinirim.

28.07.2013 14:10:59

Cigdem

Rüyamda gördüğüm örümcekler çeşmeden akıyordu. Ben de su içtim çeşmeden, ağzıma örümcek doldu temizledim temizledim bitiremedim. Anlamı ne? Teşekkür.

02.08.2013 14:11:50

Koray

Rüyamda iki elimin arasını örümcek ağı bağlamış ve ben bunu bozuyorum ve elimdeki örümceği elimden silkelemeye çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum ve örümcek ilk fırsatta hem ellerimin arasında örümcek ağı kurmaya çalışıyor. Bu ne anlama geliyor?

22.08.2013 18:03:43

Melis

İngilizce rüya tabiri siteleri de var. 

27.08.2013 14:36:47

Tuggce

Rüyamda sarı örümcek gördüm, sırtında nazar boncuğu oluşmuştu, çok garipti. Rüyamda gördüğüm arkadaşıma sorduğumda “17 yıl yaşayan örümceklerde oluşuyor” dedi.

04.09.2013 15:55:59

Aybuke Tuba

Peki örümcekten korkup kaçmak, nedir?

04.09.2013 20:54:37

Tatliasklar

Rüyamda örümcekler benim peşimden geliyorlardı. Bu ne anlama geliyor?

06.09.2013 18:29:34

Cemal 27

Kolumu örümcek soktu ama ölmedi, ölmedim.

17.09.2013 22:52:45

Su

Rüyamda evde bir sürü etrafı örümcek sarmıştı ve ben böyle bir rüya kısa zaman sonra yine gördüm. Yine evde tüm örümcekler vardı, her yerde tavanda, duvarda, halıda, masada, dışarı çıktığımda havada, her yerde. Bunun anlamını bana gönderebilir misiniz?

20.09.2013 19:20:10

Elif D.

Rüyamda böyle büyük küçük tombul örümceklerin bana vücuduma yapıştığını görüyordum. Hatta böyle örümcekler uçuyordu. Ben milleti çıkartmaya çalışıyordum. Sürekli vücuduma yapışıp duruyordu. Bir tane küçük bir örümceği elimle sıkıp öldürmeye çalışıyordum, olmuyordu.

21.09.2013 09:45:33

Rüştü Eser S.

Rüyamda mı yoksa gerçek mi hatırlamıyorum ama kapının tam eşiğinde duruyor büyüklüğü 1 metreye yakın her tarafı nazar boncuğuyla kaplanmış örümcek görüyorum sonra yataktan kalkıyorum. Burasını iyi hatırlıyorum yanı rüyadan kalktığımı sonra elime bıçak alıp diğer odalara gidiyorum sonra gözümü bir açıyorum yatağımdayım… Bu ne anlama geliyor, yardımcı olur musunuz?

25.09.2013 20:35:03

Rumuz

Örümcek ısırması, ne manaya geliyor?

02.10.2013 15:33:39

Pasha

Rüyamda siyah örümcek üzerime geliyordu, ben de itiyordum daha sonra tavana baktım, başka bir örümcek vardı ve ağın içinde pirinç taneleri vardı. Bir anlamı var mıdır, acaba? Teşekkür ederim.

22.10.2013 10:14:38

Furkan

Ben ardı ardına 2 örümcek gördüm. Birisi daha önceden gördüğüm bir örümcek ve yeşil otların arasında, birisi daha önce hiç görmediğim garip bir örümcek ve o da otlatın arasında. Beni görünce beni kovaladı ve sanki benim içime girdi. Eve gittiğimde içimde olmadığını fark ettim.

09.11.2013 11:31:57

Çiçek

Saçıma örümcek yapıştığını gördüm. Neye işaret?

25.11.2013 12:18:28

Blackwolf

Rüyamda örümceğin özünü çıkartıp, çikolatayla karıştırıp yiyordum...

04.01.2014 07:22:09

Alperen

Abi bunların hepsi bende yaşandı.

13.01.2014 09:48:12

SARE

Çok küçük bir çadırın içindeyim. Çadırın tavanında file gibi bir şey gerili ve içinde bir sürü küçük sarı örümcek. Bazı yerlerde örümcek ağı içinde debelenirken, çadırın ortasındaki direk yıkıldı. Dışarı çıktım, aydınlığa. Temizleyip tekrar kurmak lazım diye düşündüm. Tabirini yapar mısınız?

16.01.2014 10:48:50

EVREN

Eşim rüyasında örümceği lavabonun içinde gezerken, oğlumuz eline almış, eline tutunmuş. Çığlıkla kalktı. Yorumu nedir? Teşekkürler.

23.01.2014 13:41:16

Yusuf Öz Da A.

Rüyada uyurken, örümcek vücudumda geziniyordu. Ben de rahatsız oldum. Dokunayım derken, belimi ısırdı. O acıyla uyandım. Bu rüyanın tabiri öğrenebilir miyim? :)

27.01.2014 08:22:24

Ergun

Rüyamda örümceği elime aldığımı gördüm ve korktum. Elimde tuttum birkaç saniye sonra yere attım. Bunun rüyadaki tabiri nedir?

04.03.2014 09:57:56

Vefa

Rüyamda simsiyah bir örümcek gördüm. Yatağımdayım o da ayağıma yapıştı. Çok korkuyum ama hiç hareket etmedim. Gitmesini bekledim. Birazdan aynı evdeyim. Ablamla geçiyorduk. Onu bir daha gördüm yine korktum ve kaçmaya çalıştım. Ama ayağıma bir daha yapıştı. Ablama gitmedi bana geldi. Ben de onu çıkartmaya çalıştım. Ona dokundum ve iğrendiğimi hatırlıyorum en son bir yılan tarafından yakalandığını gördüm ve üzüldüm. Lütfen bana ne anlama geldiğini yorumlayınız. Çok merak ediyorum. Çok teşekkür ederim.

16.03.2014 11:18:44


Bilgiler

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Uyku nedir?
Rüya ve Buluşlar
Rüya ve İslam
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Temel kurallar
Temel Rüyalar
Sıradan Rüyalar
Yararlı notlar
 


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek

     


2006-2014 © MAN
iletişim