ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Örümcek Görmek

Rüyada örümcek görmek dokumacıya, ibadete düşkün, takva ehli kimseye işaret eder. Örümcekle karşılaşmak böyle biriyle karşılaşmaya delalet eder. Rüyada örümcekler tarafından yeni yapılmış bir örümcek ağı görmek mutlu ve yıkılması mümkün olmayan emin bir yuvanız olacağı anlamına gelir. Rüyada örümcekten korktuğu halde onun bir canlı olduğunu düşünerek öldürmediğini görmek, hayra ve dine sevgi beslemeye işarettir. Evinde örümcek ağı görmek yoksulluğa, bunları süpürüp attığını görmek fakirlikten kurtulmaya delalet eder. Rüyada örümceklerin bir ağ ördüğünü görmek mutlu olacağınız bir haber almak demektir. Örümceğin yiyecekler üzerinde dolaştığını görmek kimsenin kısa bir süre parasız kalması anlamındadır. Rüyada örümceklerin bir ağ oluşturarak bir yolu kapadığını görmek çok çalışıp, ter döktükten sonra ödüllendirileceksiniz şeklinde yorumlanır. Dişi örümcek sihir yapan bir kadına da işarettir. Rüyada dişi örümcek görmek bazen tembel, hilekâr ve zayıf bir kadına, yoldan çıkmış kimseye, kocasının yatağında yatmak istemeyen ahlâksız kadına işaret eder. Rüyada dişi örümcek yakalamak böyle bir kadınla evlenmeye, rüyada dişi örümcek öldürmek yukarıdaki niteliklerden birini taşıyan kimseden kurtulmaya delalet eder. Örümceğin ördüğü ağla birlikte öldürüp yok etmek k zayıflık ve gevşekliğe delalet eder. Örümceğin damdan düşmesi şiddetli kışa, örümcek ağlarında oluşmuş bir kazak ya da kıyafet görmek soğuk kışı sağ salim ve esenlik içinde geçireceğinize delalet eder. Rüyada bir örümceğin kendisinden kaçtığını gören, zayıf ve dindar bir adamdan ayrılır. Örümcek ağını kendiniz dokuduğunuzu görüyorsanız dokumacılık sanatını bilmeye işarettir. Rüyada örümceğin örüyor olduğu örümcek ağlarının eline bulaştığını gören kimse bir başkasının başladığı işe sonradan dahil olur başarı elde eder. Örümceği yakalamaya çalışıp bir türlü yakalayamadığını gören kimse Kirmaniye göre; rüyada örümcek görmek, dokumacı ile tabir olunur. Bir örümcek tuttuğunu gören, bir dokuma ustası ile arkadaş olur. Ebu Sait El-Vaiz'e göre; Dişi örümcek, eşiyle geçinemeyen evinden kaçan ahlaksız bir kadına delalet eder. Bir dişi örümcek tuttuğunu gören böyle bir kadınla evlenir. Dişi örümceğin tabiri "Halbuki evlerin çürüğü her halde örümcek yuvasıdır." (Ankebut suresi a.41) mealindeki ayeti gereğince, o kimseye zayıflık ve gevşeklik nail olur.

Örümcek rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

70
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

Meryem Karul

Ben anlayamadım mutluluk mu getiriyor, sıkıntı mı getiriyor çok karışık bir anlamı var.

05.07.2013 12:21:27

Hll

Oku yukarıyı.

15.03.2015 17:28:57

Talih

Sen nasıl istersen öyle yapıyor. :)

07.07.2015 17:23:48

mimisabu

Rüyamda bir evin içerisinde kaplumbağa bana gizliden yaklaşıyor ve beni ısırmaya çalışıyor korkuyorum ve zıplıyorum. Beni ısırdı mı ? Hayır ısıramadı. Nedir bunun yorumu? Yardımcı olursanız sevinirim.

09.07.2013 01:41:02

Şahin

Hayatınızda huzurlu ve zengin olacaksınız.

20.07.2015 16:27:09

mustafa

Rüyada örümceğin yüzünü ısırması ne demek?

14.07.2013 09:42:48

Selam

Ben rüyamda örümceğin bana yapıştığını gördüm. Bu ne anlama gelir?

19.07.2013 23:25:41

Muazzez C.

Rüyamda siyah örümcek gördüm. Pencereyi açtım tıs diye ses nereden geldiğine baktım kornişin üstünde kedi gibi yürüyor. Sonra kitaplığın anahtar deliğinden içeri giriyor (Bu ev arsa olarak duruyor ve mahkemelik dava sonucunu bekliyoruz.). Sonrasında evin kapısını açıyorum imdat diye bağırıyorum o kapı da şimdi oturduğum evin kapısı, oturduğum ev. Sonra bir bakıyorum beyaz badanalı duvarın köşesinde simsiyah büyük yine arsa olan ev. Kapıyı açıyorum “İmdat bana yardım edin!” diye sesleniyorum. Derken hafif gözümü açtım ALLAH’IM YARDIM ET DEDİM ve uyandım

20.07.2013 10:57:23

Aleyna

Merhabalar benim rüyamda sarı örümcekler bütün vücudumu sardılar. sadece ellerimi görüyorum sonra ellerime de gelmeye başladılar. Nen birer tane atmaya çalışıyordum ama hiç eksilmiyordu. Yapışkanlılardı zor çekiyordum acı yoktu hiç ısırmadılar nereye gitsem takip ediyorlardı yerdekiler. Yorumlanırsanız sevinirim.

28.07.2013 14:10:59

Cigdem

Rüyamda gördüğüm örümcekler çeşmeden akıyordu. Ben de su içtim çeşmeden, ağzıma örümcek doldu temizledim temizledim bitiremedim. Anlamı ne? Teşekkür.

02.08.2013 14:11:50

Koray

Rüyamda iki elimin arasını örümcek ağı bağlamış ve ben bunu bozuyorum ve elimdeki örümceği elimden silkelemeye çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum ve örümcek ilk fırsatta hem ellerimin arasında örümcek ağı kurmaya çalışıyor. Bu ne anlama geliyor?

22.08.2013 18:03:43

Melis

İngilizce rüya tabiri siteleri de var. 

27.08.2013 14:36:47

Tuggce

Rüyamda sarı örümcek gördüm, sırtında nazar boncuğu oluşmuştu, çok garipti. Rüyamda gördüğüm arkadaşıma sorduğumda “17 yıl yaşayan örümceklerde oluşuyor” dedi.

04.09.2013 15:55:59

Aybuke Tuba

Peki örümcekten korkup kaçmak, nedir?

04.09.2013 20:54:37

Tatliasklar

Rüyamda örümcekler benim peşimden geliyorlardı. Bu ne anlama geliyor?

06.09.2013 18:29:34

Cemal 27

Kolumu örümcek soktu ama ölmedi, ölmedim.

17.09.2013 22:52:45

Su

Rüyamda evde bir sürü etrafı örümcek sarmıştı ve ben böyle bir rüya kısa zaman sonra yine gördüm. Yine evde tüm örümcekler vardı, her yerde tavanda, duvarda, halıda, masada, dışarı çıktığımda havada, her yerde. Bunun anlamını bana gönderebilir misiniz?

20.09.2013 19:20:10

Elif D.

Rüyamda böyle büyük küçük tombul örümceklerin bana vücuduma yapıştığını görüyordum. Hatta böyle örümcekler uçuyordu. Ben milleti çıkartmaya çalışıyordum. Sürekli vücuduma yapışıp duruyordu. Bir tane küçük bir örümceği elimle sıkıp öldürmeye çalışıyordum, olmuyordu.

21.09.2013 09:45:33

Rüştü Eser S.

Rüyamda mı yoksa gerçek mi hatırlamıyorum ama kapının tam eşiğinde duruyor büyüklüğü 1 metreye yakın her tarafı nazar boncuğuyla kaplanmış örümcek görüyorum sonra yataktan kalkıyorum. Burasını iyi hatırlıyorum yanı rüyadan kalktığımı sonra elime bıçak alıp diğer odalara gidiyorum sonra gözümü bir açıyorum yatağımdayım… Bu ne anlama geliyor, yardımcı olur musunuz?

25.09.2013 20:35:03

Rumuz

Örümcek ısırması, ne manaya geliyor?

02.10.2013 15:33:39

Pasha

Rüyamda siyah örümcek üzerime geliyordu, ben de itiyordum daha sonra tavana baktım, başka bir örümcek vardı ve ağın içinde pirinç taneleri vardı. Bir anlamı var mıdır, acaba? Teşekkür ederim.

22.10.2013 10:14:38

Furkan

Ben ardı ardına 2 örümcek gördüm. Birisi daha önceden gördüğüm bir örümcek ve yeşil otların arasında, birisi daha önce hiç görmediğim garip bir örümcek ve o da otlatın arasında. Beni görünce beni kovaladı ve sanki benim içime girdi. Eve gittiğimde içimde olmadığını fark ettim.

09.11.2013 11:31:57

Çiçek

Saçıma örümcek yapıştığını gördüm. Neye işaret?

25.11.2013 12:18:28

Blackwolf

Rüyamda örümceğin özünü çıkartıp, çikolatayla karıştırıp yiyordum...

04.01.2014 07:22:09

Alperen

Abi bunların hepsi bende yaşandı.

13.01.2014 09:48:12

SARE

Çok küçük bir çadırın içindeyim. Çadırın tavanında file gibi bir şey gerili ve içinde bir sürü küçük sarı örümcek. Bazı yerlerde örümcek ağı içinde debelenirken, çadırın ortasındaki direk yıkıldı. Dışarı çıktım, aydınlığa. Temizleyip tekrar kurmak lazım diye düşündüm. Tabirini yapar mısınız?

16.01.2014 10:48:50

EVREN

Eşim rüyasında örümceği lavabonun içinde gezerken, oğlumuz eline almış, eline tutunmuş. Çığlıkla kalktı. Yorumu nedir? Teşekkürler.

23.01.2014 13:41:16

Yusuf Öz Da A.

Rüyada uyurken, örümcek vücudumda geziniyordu. Ben de rahatsız oldum. Dokunayım derken, belimi ısırdı. O acıyla uyandım. Bu rüyanın tabiri öğrenebilir miyim? :)

27.01.2014 08:22:24

Ergun

Rüyamda örümceği elime aldığımı gördüm ve korktum. Elimde tuttum birkaç saniye sonra yere attım. Bunun rüyadaki tabiri nedir?

04.03.2014 09:57:56

Vefa

Rüyamda simsiyah bir örümcek gördüm. Yatağımdayım o da ayağıma yapıştı. Çok korkuyum ama hiç hareket etmedim. Gitmesini bekledim. Birazdan aynı evdeyim. Ablamla geçiyorduk. Onu bir daha gördüm yine korktum ve kaçmaya çalıştım. Ama ayağıma bir daha yapıştı. Ablama gitmedi bana geldi. Ben de onu çıkartmaya çalıştım. Ona dokundum ve iğrendiğimi hatırlıyorum en son bir yılan tarafından yakalandığını gördüm ve üzüldüm. Lütfen bana ne anlama geldiğini yorumlayınız. Çok merak ediyorum. Çok teşekkür ederim.

16.03.2014 11:18:44

Melih

Örümceğin omzunda olduğu.

19.04.2014 13:07:28

Hilmi

Rüyada yakaladığınız bir örümceğin, sizden kurtulup sizi ısırması ne anlama gelir?

21.04.2014 14:07:13

LoL

Rüyamda binada eve çıkmaya çalışıyorum. 1. katta kırmızı bacaklı bir örümcek görüyorum. Korkuyorum, geri iniyorum. 2-3 kere çıkmaya çalışıyorum o hep orda. Sonra gri kırkayak gibi bir hayvan daha görüyorum.

14.05.2014 09:49:24

Faruk

Rüyamda beyaz bir örümceğin üstümde dolaşması ve onu öldürmek için üzerine sertçe basıp ölmediğini ve kaçarak koynuma girip kaybolmasının ne anlama geldiğini istiyorum, lütfen.

28.05.2014 00:43:08

Elif

Evimizde çıkan uzun bacaklı, zararsız örümcek, rüyamda beni ayağımdan ısırdı. Çok ağrılı bir sancı hissettim. Ayağıma baktığımda damarlarıma yukarı, derimin altından kırmızı yukarı doğru çıkıyordu.

06.06.2014 09:19:07

Fani Hayat

Rüyamda örümcek adam oldum.

10.06.2014 18:38:17

Gözde

3 kere aynı şekilde kıyamet günü gördüm birde binlerce örümcek gördüm her çeşidinden vardı. Lütfen bu ikisiyle ilgili bilgi verir misiniz?

01.07.2014 09:23:38

Kioto Y.

Rüyamda sarı örümcekler birbirine kenetlenmiş bir şekilde ağdan sarkıyorlar. Sonra ben de onları uzak tutmak için elimle vuruyorum ama sadece örümceklerin sertliğini hissediyorum. Acaba bu ne anlama geliyor? (Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.)

04.09.2014 14:04:23

Besem

Ben rüyamda amcamın karısı örümceğe benzer bir yaratığa dönüşmüş. İlk başta öldürmeye çalışıyoruz sonra bizimle konuşuyor “Amcanın eşiyim. Çok günahım olduğu için Allah böyle yaptı” diyor. Ben de diyorum ki “Allah istediyse öyle yaşamalısın” diyorum. Bu ne anlama gelir? Bana yardımcı olun lütfen.

22.10.2014 22:42:55

Nilgün

Banyoda çocuk yıkayacakken tavandan beyaz örümcek düştü, su döktüm gitsin diye ama gitmedi.

30.10.2014 11:28:54

Gulden

Rüyamda yeşil örümceğin başımı iki kez ısırdığını gördüm anlamı nedir? Örümcek iyi mi, kötü mü, anlamadım.

14.11.2014 01:44:04

Namık K.

Tam sofrada yemek yiyorduk ailece, abimin bana örümceği gösterdiğini gördüm. Baktığımda örümceğin nerdeyse 2,5 el genişliğinde olduğunu gördüm. Ben kaçıyordum, o üstüme geliyordu. Şimdiden teşekkürler.

03.12.2014 09:41:51

Buşra

Sadece 5-6 tane örümceğin odada olduğunu görüp çok şaşırıyorum.

06.12.2014 14:21:33

Moldır

Rüyada bir örümceğin kafama çıkması ne anlama gelir?

03.01.2015 11:54:21

AYŞE

Örümcekle konuştuğunu görmek ve korkmak, sadece örümceğin gözlerini görmek ne demektir?

26.01.2015 10:10:46

Fatih

Rüyamda biri çok büyük, diğeri yavru, iki turuncu renkte örümcek vardı. Büyük olan yüzüme yapıştı, ondan kurtulamadım ve titreyerek uyandım. Teşekkür ederim...

13.02.2015 08:28:20

Ayşe

Arkadaşlar, bu tabirler doğru kesinlikle çünkü ben örümceğin damdan düştüğünü görmüştüm ve öyle bir kar yağıyor ki, 2 gündür okul tatil. Keşke bu tabire daha erken baksaymışım:) Emekleriniz için teşekkürler ruyatabirleri.gen.tr. :)

19.02.2015 09:57:48

Bahar

Rüyamda koltuğun altını bezle temizlerken büyük bir örümcek, ağı ile yukarı çıkıyor. Ben de çok korkuyorum sonra yere iniyor. Ben onu yakalamaya çalışırken kaçıyor sonra geri geliyor. Ve en sonunda saçımı çekiyor. Anlamı nedir, bana yardımcı olur musunuz?

12.03.2015 23:44:14

Sevara

Rüyamda pirinç temizliyordum içine siyah bir örümcek düştü, öldürmedim. Pirinç içinden örümceği çıkardım attım. Anlamı nedir?

24.04.2015 08:49:45

Beyza

Ben rüyamda uçan bir örümcek gördüm. Bu örümcek benim başıma konuyor ama ben ona bir şey yapmıyorum.

12.05.2015 18:41:05

Kerem

Ağzından örümcek çıkması.

24.05.2015 07:53:37

Mercan

Benim rüyamda örümcek büyük bir avuç içi kadar rengi kül rengi ve saçlarımdan aşağıya sarkıyordu ve baya çok örümcek vardı. Açıklar mısınız, burada bulamadım. Teşekkür ederim şimdiden.

04.06.2015 09:19:24

REŞAT

Rüyamda yanlışlıkla örümcek ezdim fakat öldürmedim. Elime bir şey yapışmış farkında değilim ondan örümcekler dökülüyordu. Örümcekler ip gibi uzuyordu elimden. Elimi salladıkça örümcekler dağılıyordu.

06.06.2015 08:49:09

Merve

Ben rüyamda kahve koyup içtiğimi gördüm kahve bittikten sonra bardağın içine bir baktım ve küçük bir örümcek vardı ama kıpırdamıyordu. Nedir acaba? Lütfen merak ediyorum.

07.06.2015 20:09:55

Talih

Rüyamda 2 tane çok büyük devasa örümcekler evimde gördüm birisi oğlumu yedi, ben de eşimle beraber gerçekte olmayan ama rüyada güya bir kız bebeğimle beraber evden kaçıyoruz. Dışarda o kadar gür ve net bir şekilde bağırarak oğlum için ağlıyorum. Bir adam gelip beni dilenci zannedip bozuk 2 TL veriyor, ben onları yere atıyorum. Sonra birden oğlum yanıma geliyor, sevinçten oradaki çay bahçesindeki herkese çay ısmarlıyorum 340 TL tutuyor, fakat benden 300 TL alıyorlar. Ben parayı öderken 305 TL veriyorum, 5 TL’yi bana geri veriyorlar. Yanımda olan eşim bir anda kayboluyor kalabalıkta, nerde olduğunu bakarken vapur iskelesinde arkası dönük bir şekilde görüyorum. Oğlumla ona doğru giderken kalabalıkların içinden geçmek zorunda kaldık fakat küçük kız bebeğini bir daha göremedim. Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

07.07.2015 11:37:12

Serdar I.

Rüyamda evimden uzaklaştırmaya çalıştığım tarantula cinsi ve büyük bir örümcek beni ısırdı ve ben taksi bulup hastaneye gitmeye çalışıyordum. Etrafım ise çöplük gibi evler ve evsiz gibi insanlarla doluydu.

13.07.2015 08:58:49

Serap Y.

Örümcek öldürmek nedir?

27.07.2015 02:33:32

Ayşe Ö.

Rüyamda evimmiş ama başka bir yer, çok geniş han gibi bir yer. Ayağıma büyük, siyah bir örümcek düşüyor. Tüm ayaklarını çoraplarımdan bile hissediyorum. “Eyvah ısırdı” diyorum. Ayağımı sallıyor, düşürüyorum örümceği. Çorabı çıkarıp bakıyorum hiçbir şey yok, “Isırmamış” diyorum sonra örümcek bir delikten içeri giriyor, büyükçe bir delik. Elimde sopa var, ucuyla deliğe doğru uzatıyorum yıkılıyor, arkası görünüyor birden orası dışarı oluyor. Kum yığını gibi bir şey var orayı karıştırırken birde sarı renkte dişi arkasında kesesi olan büyük örümcek çıkıyor. Sonra birden bir kabuktan bir şey çıkmaya çalışıyor. Değnekle o kabuğu açıyorum içinden çok güzel renkte bir kuş çıkıyor tacı var başında, kuyruğu yok, üst tarafı bordaya dönük kırmızı, alt taraf petrol mavisi gibi parlıyor. Şaşkın bakıyorum. Kabuktan tam çıkıyor örümcekler aralarına alıp sanki bekçileri gibi gidiyorlar. Birde bana bakıyorlar giderken. Sonra o kum yığınını karıştırıyorum bilatik pet şişelerde bidonlarda sıvı bir şey görüyorum onların mazot olduğunu sanıyorum “Oğlum almış, saklamış” diyorum. “Kaçak mı, bunlar?” deyip endişeleniyorum. Sonra oradan tepeden aşağıya iniyorum oğlumu görüyorum sesleniyorum, “Oğlum başıma ne geldi biliyor musun?” diyorum duymazdan geliyor. Ben de “Senin gömünü buldum” deyince “Anne sus, duyulmasın” diyor. Ben kızıyorum sonra başımı göğe kaldırınca gökyüzünde kırlangıç kuşlarının kapkara bulut gibi gökyüzünde döndüklerini görüyorum. :) Rüyam uzum bağlantılı ama örümcekle ilgili bu kadar e-maili açamıyorum inşallah buradan okuyabilirim. Okudum yorumu karmakarışık biri iyi diyor, biri kötü.

06.08.2015 18:24:46


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2015 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook