Rüyada Ökçe Görmek

Rüyada ökçe (ayakkabı topuğu) görmek; kişinin kendisinden sonra bırakacağı mal veya evlâdına, din ve dünyaca ulaşacağı akibete, abdesti ve guslü tam olarak almayan, suyu azalarının her tarafına yaymadan yalapşap abdest alan ve gusleden kimseye işarettir.

Rüyada sağ ökçeyi görmek, erkeklere; sol ökçe kızlara işarettir. Rüyada topuğunun (ökçesinin) kırık olduğunu görmek, pişman olacağı bir iş yapmaya; ökçenin kırılması yahut kesilmesi, çocuğunun vefat etmesine delalet eder.

Rüyada ökçesinin bulunmadığını görmek, halef olarak arkasında evlâdının kalmayacağına; ökçede görülen güzellik ve sağlamlık, salih amellere ve bunlarla ulaşılacak güzel durumlara; ökçenin siyahlığı ve onda görülen olumsuz değişiklikler ise sapıklığa, itaati bırakıp isyana yönelmeye delalet eder.

Ayrıca bakınız: Topuk, Ayakkabı

Rüyada görülen ayak ökçesi, evlatla yorumlanır. Bir kimse uykusunda ayak ökçesinin bulunmadığını görse, o kimsenin kendisinden sonra evladı olmayarak, neslinin tükeneceğine; ökçesinin kırıldığını veya kesildiğini görmesi, çocuğu varsa öleceğine; sol ayak ökçesi kız çocuklara işarettir. Sağ ayak ökçesi de erkek evlada delalet eder. Ökçenin siyah renkte görülmesi, halindeki değişikliğe ve ibadetinde günaha delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen ayak ökçesi, evlat ile tabir edilir. Bundan dolayı, rüyada ayağının ökçesinin olmadığını gören kimsenin halef olacak evladı kalmaz. Rüyada ayağının ökçesinin kırıldığını veya kesildiğini gören kişinin çocuğu ölür. Sol ayak ökçesi, kızlara; sağ ayak ökçesi de erkeklere işarettir. Ökçe, insanın din ve dünyasındaki akıbetine işarettir.

Rüyada ökçe görmek ne demek: İnsanın malı veya kendisinden sonra bırakacağı evladına işarettir. Rüyada ökçenin güzelliği, insanın salih amellerine ve o iyi amellerden onu karşılayacak güzel hallere işarettir.

Ökçe

“Rüyada Ökçe Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Merhaba iş yerimde yürüyorum, birden bir aksaklık fark ettim. Bakınca ayakkabılarımdan birinin topuğunun, yarıdan itibaren içeri doğru döndüğünü gördüm. “Patronum ne der? Zaten üstümde kirlenmiş” diyerek yarım topukla yürümeye devam ediyorum. Lütfen yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir