ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Aşk / aşık Görmek

(Ayrıca Bakınız; Muhabbet) Rüyada aşk görmek, yürek sızısına, üzüntü ve kedere delalet eder. Rüyasında aşık olduğunu gören kişi, gerçek hayatta üzüntüye düşecek demektir. Rüyasında aşık olup öldüğünü gören kişi, sevdiği kişiye kavuşamaz demektir. Rüyada yaşadığı aşkın etkisiyle öldüğünü, sonra da dirildiğini gören kişi, aşkına kavuşur. Rüyada aşk görmek, gezginci aşık, gönül ehli, gönül zengini, dünyanın zorlukları karşısında çaresiz kalmış kimseye delalet eder. Rüyasında cennete girdiğini gören kişi, sevgilisine kavuşur. Rüyada sevgili ile başka birisini görmek, erkek için sevgilisinin kendisine çok sadık olduğuna, kadın içinse, tehlikeli bir rakibi olduğuna işarettir. Bu rüya, çevrenizdeki insanlardan memnun olduğunuza, sıkıntıdan uzak olduğunuza işarettir. Rüyanızda aşık olduğunuzu gördüyseniz, çok mutlu olacağınız anlamına gelir. Bir kimse rüyasında kendisine, "seni seviyorum" diyen bir adam görürse, gerçek hayatta o kişi, rüyayı gören kişiye kinlenecek demektir. Rüyada görülen aşk, uyanıkken bir şeye olan düşkünlüğe, halkın kendisine şefkat ve merhamet etmesini gerektiren bir şöhrete, fakirliğe ve hasta için ölüme işaret eder. Rüyada bir şeye karşı aşırı sevgi göstermek, rüya sahibinin dininin noksan olmasına ve gaflet içinde kalacağına delalet eder.

Aşk / aşık rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

37
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

zeliha

2,5 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık 5-6 ayda bir gördüğüm ve 4 defa falan gördüğüm bir rüya var. Artık bilinçaltı rüyası olmadığından şüphelenmeye ve korkmaya başladım. Yorumu varsa paylaşırsanız sevinirim. Rüyayı her gördüğümde oğlum kaç aylık ise o hali ile görüyorum rüyayı. Rüyam : oğlum ağlamaya başlıyor. Sesine koştuğumda oğlumdan 2 tane oluyor. Biri sessiz sakin diğeri uyanık, ağlayanı kucağıma alıyorum susturmaya çalışıyorum ama bu benim oğlum değil biliyorum. Sonradan gelmiş ve bana fısıldıyor; ?Gerçek oğlun için onu at, o senin oğlun değil, beni al, beni sev? diyor. Israrla kendi oğlumun yerine geçmeye çalışıyor. ?Ben senin gerçek oğlunum, diğeri cin? diyor ama ben inanmıyorum çünkü bunu bana söyleyen çocuk benim oğlum değil. Ve ne doymak biliyor ne de başka şey. Çok farklı bir şey oluyor. ama ben hata yapmaktan çok korkuyorum yanlışlıkla ya kendi oğlumu atarsam diyorum. En son güç bela karar veriyorum ve onu atıyorum ama çok zor gidiyor ve hep korkuyorum ben yokken oğlumu değiştirecek diye. Bu rüya canıma tak etti, lütfen bir fikriniz varsa yazın.

04.07.2013 15:35:13

Rüya yorumu

Sevgili Zeliha,

Rüyanda kendi bebeğini ve onun yerine geçmeye çalışan birini görmek bir anne olarak çok kaygılandığının göstergesidir. Kendi oğlunu yetiştirmeye çalıştığın hayırlı evlat, oğlun olmadığını düşündüğünü de, çocuğunu yanlış yetiştirirsen olacak kişi olarak düşünebilirsin. Yani senin korkup gerçek çocuğunun yerini alacağını düşündüğün çocuk aslında yine senin çocuğun ama hayırsız olacağını düşündüğün bir evlat. Korkmana gerek yok, bütün bu yaşadığın endişeyi çocuğunu boğmayan bir sevgiye dönüştürebilirsen çocuğun doğru yolu bulup doğru bir şekilde yetişecektir. Her zaman bir anne olarak bu kaygıyı yaşayacaksın bu çok normal ancak rüyanın sonunda doğru çocuğu seçmen doğru yolda olduğunu ve bunun için de rüyada hala endişe ediyor olman hep doğru bir şeyler yapabilmek için kendine dikkat edeceğinin göstergesidir.

Hayır olsun inşallah.

04.07.2013 18:19:02

Zeynep

Bence korkmana gerek yok, bu senin iyi bir anne olduğuna işarettir. Kendi çocuğun olmadığını bildiğin halde ağlayan çocuğa yardım ediyorsun ama yine de çocuğunu en güvendiğin kişiye bile bırakma, göz önünde tut.

13.09.2013 12:25:48

Melizz

2 kişi birine aşık olduğunu görünce ne demektir?

25.07.2013 09:02:38

Mert

Sevdiğim kızı rüyamda görüyordum. Bir düğün vardı ikimizin de akrabasıydı. Ben onu takip ederken bir sokağa girdi artık göremedim.

28.07.2013 11:01:53

Eda

Aşk herkesin sevebileceği iştir.

17.11.2013 14:22:20

TURGUT

Rüyamda rahmetli dedemi gördüm (babamın babası) dedemi tabut içerisinde babam taşırken bana sesleniyor “Yardım et taşıyamıyorum” diyor. Ben de tabutu omuzuma alınca yere düşürüyorum ve vefat eden dedem tabuttan çıkıp yere düşüyordu. Yüzü yere çarpıyor, öylece bakıyorduk. Ne anlama gelir acaba?

31.07.2013 11:41:11

Gülcan

Rüyamda internetten tanıştığım fakat hiç yüz yüze gelmediğim çocuğu gördüm. Ben teyzemlerdeydim, o da oraya gelmişti, bahçedeydik, beni kovalıyordu. Ben kaçıyordum aynı Türk filmlerinde olduğu gibi : ) daha sonra bilgisayara oturduk. Bir kızla olan yazışmasını açtı, ben de kıskanmaya başladım. “Kıskanma” dedi sonra bilgisayarın duvar kağıdında benim fotoğrafım vardı. : ) Çok güzeldi. Ne anlama geliyor bu, söyler misiniz?

15.08.2013 08:49:18

Ayşe

Rüyamda hoşlandığım çocuk şapkasını çıkartıp bana takıyor ve ardından don-ateş oynamak için beni seçiyor, bu çok hoşuma gitti. Birlikte geziyoruz fakat ondan hoşlandığımı bilmiyor. Bu durum beni çok üzüyor. Arkadaşlarım onu öpmemi söylüyor fakat ben öpmüyorum, korkuyorum, bana bakıyor, beni öpmeye çalışıyor tam o sırada uyanıyorum. Bundan sonra ki rüyamda bu rüyayı anlatıyordum. Lütfen ne anlama geldiğini söyler misiniz?

15.08.2013 09:36:50

Salih

Sevdiğim kızı rüyamda gördüm. Okul çıkışında biraz ayrı ayrı yürüdük ama sonra geldi ve benle konuşmaya başladı. Sonra sohbet ederek biraz yürüdük ve elini omzuma atı. Ben de benim elimi onun omzuna attım. Öylece yürüdük ve evime vardığımda ayrıldık sonra da rüyam bitti. Lütfen görüşlerinizi yazın Allah rızası için.

08.10.2013 08:58:02

Yağmur Y.

Rüyada aşık olduğun kişiyi görmek, ne anlama gelir, bilen varsa yazabilir mi?

17.10.2013 12:18:50

Furkan

Ben 17 yaşında lise öğrencisiyim. Ve bir kıza aşık oldum, çok seviyorum. Onun için her şeyi göze alacak kadar çok ve rüyalarımda görüyorum. Bu neye işaret, beni bilgilendirir misiniz, rica etsem?

11.11.2013 23:21:33

Bu nedir

Merhaba dün gece rüyamda, 4 yıldır birlikte olduğum ve kısa bir süre önce nişanlandığım kişinin bir başkasını sevdiğini ve beni terk etmek istediğini gördüm. Bir ara kızı da görüyorum sanki sadece yüzünü... Güzel bir kız olmadığını düşünüyorum. Nişanlım bana siz bana çok acı çektirdiniz mükafatı olarak karşıma o çıktı falan diyor. Çok çaresiz hissediyorum. Onun için çok mücadele verdiğimi düşünüyorum. Çok acı çekiyorum, ağlıyorum. Onu suçluyorum. Sen bana evlenme teklifi ettin falan demek istiyorum ama deyip demediğimi hatırlayamıyorum. Çok uzun ve gerçek gibi bir rüya gibi anımsıyorum. Ama bazı şeyler net olarak aklımda değil. Sizce bu nedir? Gerçek hayatta ben nişanlımı çok seviyorum, ona sadık biriyim. Ama onun beni benim onu sevdiği kadar sevdiğini sanmıyorum. Ve zaman zaman onun ve ilişkimizin geleceğinin güvenilirliği ile ilgili şüphelere kapılıyorum. Bunların bilinçaltı etkisi olabilir mi? Yoksa gerçekten başıma böyle bir şey gelebilir mi?

25.11.2013 10:32:43

Ahmet

Rüyamda bir yerde yemek yiyorum. Yemek çıkışı 2 yaşındaki oğlumu görüyorum, meğer o yanımdaymış ama ben onu unutmuşum. Tesadüfen görüyorum ve yanıma alıp lokantadan çıkacakken, birinden ödünç aldığım kabanı astığım yerde bulamıyorum. Çalışanlar “Birini alın, giyin” diyorlar. Ben kabana bakarken birden kendimi dışarda buluyorum. Etrafıma bakınırken, oğlumu yine unuttuğumu fark ediyorum. Etrafıma bakınca yolun ilerisinden geldiğini görüyorum. Tam ona hamle yapacakken, geri geri giden bir aracın ona çarptığını görüyorum. Sırt üstü yere düşüyor ve kafasının çarpma sesini duyuyorum. Çarpan arabaya koşuyorum. Araba birden gözden kayboluyor. Çocuğuma doğru giderken, onunla kimsenin ilgilenmediğini görüyorum. Hatta bir adamın yolun ortasından onu yolun kenarına ayağı ile itelediğini görüyorum. En son çocuğum yol kenarından yağan yağmur nedeniyle akan suların içinde hareketsiz görüyorum. Ve tam o anda uyanıyorum. Lütfen yorumlar mısınız?

27.12.2013 20:32:54

Çiçek

5 yıl önce 3 yıllık ve çocukluk aşkım olan sevgilimden ayrıldım. Birkaç ay sonra başka biriyle çıkmaya başladım. Onunla da ilişkimiz çok şükür ki, hala devam ediyor ve sevgilimi çok seviyorum. Ancak arada eski sevgilimi rüyamda görüyorum. Ve gördüğümde de iki üç gün boyunca her gün rüyama giriyor. En son dün gece evlendiğimizi gördüm, rüyamda. Tüm bunlar ne anlama geliyor, acaba? Yanıtlarsanız sevinirim.

31.12.2013 11:48:04

Can

Ben yatılıyım ve oda arkadaşım saksafon çalıyor. Rüyanın başında parti gibi bir yerdeyim ve karşımda güzel bir kız var. Ve kendisi de saksafon çalıyordu. Arkadaşımın saksafonu bendeydi. Sonra ikimiz ve kızın bir arkadaşı ve bizim yatılı odasına geldik. (rüyaları bilirsiniz oradan oraya geçersin, öyle oldu). Kız bana baktı sonra bana sarıldı. Ben çekingen davrandım ama sonra beni rahatlattı. Sonra birbirimize sarılıp uyuduk. Kalktığımda odada kimse yoktu. Telefonuma baktım ve ondan gelen şöyle bir mesaj vardı: “Gel şu sitede benim şovumu izle” (Rastgele bir link). Bu tip mesajları arkadaşlarla Skype’ta reklam yapan otomatik cevap veren kişileri eklediğimizde görüyordum. Ama öyle sık yaptığımız bir şey değil. Hatta sadece bir kez yapmıştık. Neyse işte sonra bu kızı ve arkadaşı bir an odada oluyordu (Yine rüyaların garipliği) ve birlikte uyuduğum kız “Haha nasıl kandırdık, ...mız oldu." diyordu. Biraz kafa yorunca bir şey çaldılar diye düşündüm ama... kısmında ne dediğini hiç bir şekilde hatırlamıyorum. Rüyanın kalanında ben bu ikisini aradım. Daha önce kız arkadaşım olmadığı için mutlu olmuştum sonra sarsıldım :S Bunu yorumlayacak biri çıkar mı?

11.01.2014 23:24:08

Asmara

Rüyamda zorla bir Kerhaneye getirilmişim ve oranın Sahibi bana aşıkmış. (Kerhane açık çimenli bir yerde ve orda bir sürü çadır var. Ve ben de bir çadırın içinde tutuluyorum zorla). Bu adamın bana delicesine aşık olduğunu görüyorum. Benim sevgilim ise (gerçek hayattaki sevgilim) beni oradan kurtarmaya çalışıyor ve sonunda başarıyor. Biz bir eve kaçıyoruz. O evden 1 gelin ve 2 gelinlikli kız çıkıyor ama onların gelin olmadığını sadece gelinlik giyildiğini görüyorum. Her neyse o eve giriyoruz. Bana sıkıca sarılıyor ama o kerhane sahipleri bizi buluyor ve ikimizi de götürüyorlar. Bana tehdit ediyorlar. “Sevgilini öldüreceğiz” diye. Ve birde bakıyorum, o tehdit eden Annem. (Annem sevgilimi aslında çok sever). Annemle dövüşüyorum. Ve sonunda elimde bıçakla onun üstüne oturup, “Sevgilim nerde?” diye hüngür hüngür ağlıyorum, acı çekiyorum. Annem bana yeniden kerhaneye gitmemi söylüyor ve onu orada tuttuklarını. Benim başka çarem kalmıyor. Onu o kadar seviyorum ki, ölsem bile onu görmek ya da kurtarmak istiyorum. Kerhaneye yol alıyorum ve çadırların arkasından dolaşarak sevgilimi arıyorum. Birden kerhanenin sahibini görüyorum. 7 metre gibi bir uzaklıkta oturuyor ve beni fark ediyor. Beni yine o çadıra atıyor ve bana diyor ki “Ben burada aşkından ölürken sen nankörlük yapıp kaçtın.” Benim tek derdim ise sevgilimi bulmak ve ona soruyorum “Nerde sevgilim, nerde nerde?” diye. Böylece uyandım. Gerçekten ağlıyordum ve hala rüyanın etkisi altındayım. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim.

19.01.2014 13:51:32

İrem

Rüyamda aşık olduğum kişiyi görüyorum. Onunla güzel zamanlar geçiriyorum. Ona 9 aydır aşığım ve onu çok seviyorum, ilk gördüğümden beri. Cevap yazın, lütfen.

24.01.2014 00:14:36

Sayit

Ben çok aşığım. Hem de çok çok acı çekiyorum, o kızı sevdiğimden. Bir rüya gördüm. Rüyamda yeğenim geldi, yanıma ve dedi ki “Sayit o kız senden daha çok acı çekiyor. Bundan emin ol” dedi. Bunun anlamı nedir? Lütfen, bana mail çeker misiniz? Ciaoo.

02.02.2014 22:47:04

Merve

Merhaba, benim okulda hoşlandığım bir çocuk var. Bir gece rüyamda okuldayken, herkesi gördüm. İşte okul bitiyor, akşam falan oluyor. Ben çantamı almış, çıkıyorum. O bana "Merve" diye seslendi. Gülümsedi, el salladı. Ben de hafif gülümsedim el salladım. Bunun anlamı o çocuk başıma bela olacak anlamına mı geliyor? Lütfen cevap yazın, çok acil. :(

08.02.2014 15:54:28

12278631022

Arkadaşlar, rüyamda bir kızın bana aşık olduğunu gördüm. Sizce bu kötü bir şey mi yoksa iyi mi?

29.04.2014 07:55:10

Beril

Benim rüyamda gördüğüm, gerçek hayata deliler gibi aşık olduğum ve bunu bir türlü ona söyleyemediğim çocuktu ve o rüyamda bana çıkma teklifi ediyordu. Ben de ona “Yarın cevabımı söylerim” dedim ama söyleyemeden uyandım. Bunun anlamı nedir?

18.06.2014 10:23:21

Murat

Merhaba ben 3. sınıftan beri aynı kızı seviyorum şu anda lise 2’ye geçtim hep rüyalarıma giriyor. Sevdiğim kız şu anda babasının işi nedeniyle bursa ya taşınmışlardı. İlk yazdığım rüyayı gördüğüm zaman aynı şehirdeydik fakat 2. rüyada burada değildi.

Hatırladığım iki rüya var. 1. Oturduğum evin karşısında yaşamaya başlıyordu, birbirimizle durmadan konuşuyorduk seviyorduk da diyebilirim fakat beni evine çağırdığında ben bir türlü o evin bahçesine dahi giremiyordum. Bunun açıklaması nedir? ( Bu rüyayı tam 1 yıl önce gördüm. )

2. Bu rüyada ise sevdiğim kız Bursa’dan tekrar yaşadığımız yere geliyordu ve bilerek ve isteyerek benim okuduğum okula ve sınıfa giriyordu. Bu sefer ben ona değil ilk o bana aşık oluyordu bu sefer. Ben de zaten onu sevdiğim için iyice birbirimize kenetleniyorduk fakat bir türlü konuşamıyorduk. Birbirimize bakışıyorduk falan ama dediğim gibi bir türlü konuşamıyorduk. Bana bu iki rüyanın da açıklamasını yapar mısınız lütfen?

08.07.2014 19:10:20

Eda

Rüyamda sınıfta hoşlandığım çocukla çıkıyorken gördüm, ne anlama gelir?

11.07.2014 00:20:46


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2014 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook