Rüyada Öküz ve İnek Görmek

Rüyasında siyah bir öküze bindiğini görmek, hükümetten bir vazifeye tayin olunup ondan fayda göreceğine delalet eder. Sarı öküze binmek, hastalığa; bir öküzün kendisini boynuzladığını ve olduğu yerden vurup çıkardığını görmek, işinden atılacağına; yalnız boynuzu ile vurduğunu görmek, akrabalarından birine bir zarar geleceğine; öküz eti görmek, bir alimin malına; derisi ise o alimin akrabalarının malına işarettir.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; iş gören bir öküzün kesilerek etinin parçalandığını görmek, orada bir alimin öldürülerek malının paylaşılacağına; eğer öküz iş öküzü değil ise, o yerde bir başka erkeğin öldürülüp malının paylaşılacağına; bir öküzü kesip etini yediğini görmek, sahibinin öldürülüp elinden malının alınacağına işarettir.

Rüyada iş görmeyen bir öküzün kesilerek yendiğini görmek, o yerde tanınmış bir kimsenin öleceğine; erkek ve dişi birçok sığırların bir yere girdiklerini görmek, o yerde o yıl salgın hastalık çıkacağına; eğer öküzler semiz ve şişman iseler feyiz ve berekete; tarlayı bir öküzle sürdüğünü görmek, bereketli ürün alınacağına delalet eder.

Rüyasında semiz sığır eti satın aldığını gören, zengin bir kadınla evlenir. Bir ineği sağdığını, fakat sütünden içmediğini gören, mal biriktirir ve harcamaz. Rüyada öküzün kendisi ile konuştuğunu gören, herkesin şaşıracağı derecede zengin olur. Bir sığırın kendisine doğru geldiğini gören, o yıldan çok hayır görür. Sığırın kendisine arkasını dönüp gittiğini görmek, o yılın hayırlı olmayacağına delalet eder.

Rüyada bir tarlayı öküz ile sürdüğünü görmek, birçok nimetin elde edileceğine delalet eder. İsmail Eshas’a göre; rüyasında bir öküz ile uğraştığını gören, iyi bir insanla düşman olur.

İbn-i Sirin’e göre; rüyasında kendi malı olan semiz bir öküz görmek, o yılın bereketli geçeceğine ve ucuzluğa; eğer öküzün kimin olduğu bilinmiyorsa, o yer halkına o yılın bereketli olacağına işarettir. Eğer öküz zayıf ise bunun aksine işaret eder.

Rüyada öküz eti görmek, mala ve sığır derisi görmek de o maldan faydalanmaya delalet eder. Bir ineği sağıp sütünden içtiğini gören hizmetçi ise işinden ayrılacağına; fakir ise zengin olacağına; zengin ise parasının çoğalacağına işarettir.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; bir sığırın üstünden düştüğünü gören, o yıl zorluk çeker. Bir sığırın kendisini ısırdığını veya boynuzu ile vurduğunu görmek, karısının rüya sahibine ihanet edeceğine delalet eder. 

El-Vaiz’e göre; rüyada sığır görmek, helal maldır. Semiz sığır zengin bir eşe; zayıf ise fakir bir eşe; renkli sığır dindar bir kadına; sütlü inek hayır ve merhamet sahibi bir kişiye; boynuzlu inek ahlaksız eşe delalet eder.

İneği rüyada sağmak istediğini, fakat hayvanın boynuzu ile savunarak buna engel olduğunu görmek, rüyayı görenin karısı veya kocası itaatsizlik eder. Birinin ineğini sağdığını ve ineğin de onu alıkoymak için hırçınlık ettiğini görmek, eşinin ihanet etmesine işarettir.

Es-Salimi’ye göre; rüyasında bir sığırın evine girdiğini gören bir devlet adamından hayır ve menfaat görür. Bir öküz bulup onu evine götürdüğünü gören, hayra erer. Bir sığırın yularından tutup götürdüğünü gören, iyi huylu bir kadınla evlenir. Bir ineğe bindiğini görenin karısı ölür ve ondan bir miras kalır.

Bir rivayete göre: Rüyada öküz veya inek görmek, gören kişi bir kadın hizmetçi alır ve ondan faydalanır. Başka bir rivayete göre de, eline büyük bir para geçer.

Rüyada bir büyük adama bir sığır hediye ettiğini gören, bir iş için devlet büyüğüne ricada bulunur. Hediyesi kabul edilmişse ricası yerine gelir. Kendisine sığır eti veya yağı veya sütü getirildiğini görenin ise mevkisi yükselir ve eğer hasta ise iyileşir.

Öküz ve İnek

“Rüyada Öküz ve İnek Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Rüyamda sarı beyaz bir boğa beni kovalıyordu. Rüyamda tanıdığım biri ama şuan kim olduğunu bilmediğim bir erkek beni korumaya çalışıyordu. Benim arkamdan koşuyordu. Boğa bize ulaştığında önce ona saldıracaktı. Ben de o anda o kişiyi korumak için yoldan ayıldım ve bayır aşağıya yuvarlandım. Boğa da benim peşimden geldi ve beni öldürdü. Bu rüyamın anlamı ne olabilir?

  2. Rüyamda siyah bir öküz beni kovalıyordu, çok korkuyordum kaçıyordum. Kaçacak yer kalmayınca “Ne olacaksa olsun” dedim ve öküz bana zarar vermedi. Anlamı nedir acaba?

  3. Rüyamda, halam babamı kurbanlık yapmış 3 parçaya böldü. “Ahırda da kurbanlık 1 tosun 2 düve var. Babamı neden kurbanlık yaptınız?” diyorum. Babam da “Sen karışma.” Halama “Sen de bitir şu işi artık” diyor. Ben ağlamaktan ölüyorum zaten. Uyandığımda kalbim duracaktı, çok ağladım ama. Lütfen bu rüyanın yorumunu bana yazar mısınız? Çok ihtiyacım var. Şimdiden Allah razı olsun, bekliyorum.

  4. Onlarca öküz, inek ahırda unutup susuz bırakmışım 3 gün sonra üzülerek hatırlarım ve sularım hayvanları. Ölen yok, sadece bir tanesi zayıflamış olarak gördüm yorumu nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir