Rüyada Nikah Görmek

Rüyada nikah görmek, çoğu zaman hayırlı bir rüya olarak görülür. Rüyanızda kendi nikahınızı gördüyseniz sonuçlanmamış işlerinizin tamamlanacağına işarettir. Eğer bekarsanız rüyada nikah görmek, kısmetinizin açılacağına yorumlanır. Huzur ve refah içinde bir hayata başlayacağınız anlamına gelir. 

Rüyada nikah görmek, farz olan ibadetlerden birini yerine getirmeye, hayatın bir düzene girmesine, sorumluluk ve her türlü kötülükten emniyete işarettir. 

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Evlenmek, Boşanmak

Rüyada Nikah Kıymak Nasıl Yorumlanır?

Rüyada nikah kıymak, çoğu kişinin risk olarak görüp yaklaşmaya yeltenmediği işlere girip sonunda birçok başarı elde edeceğinizin işareti kabul edilir. İş hayatınızda çeşitli projelerin altına imza atacaksınız demektir. Güzel haberlerin ve fırsatların müjdecisi olarak nitelendirilir.  

Rüyada nikah kıymak, rüya sahibini ilerde güzel günlerin beklediği, huzurlu ve ferah günlere adım atmaya başlayacağı demektir. Genellikle olumlu bir şekilde yorulan rüyada nikah görmek, rüya sahibinin salih amellerinin olduğuna anlamına gelmektedir.

Rüyada nikah kıyan kimseyi görmek, bekar için evlenmeye; evli kimse için bir işe önderlik etmeye, bir işi için anlaşmaya yahut boşanmaya; nikahı bozduğunu (boşandığını) görmek, yolculuk sebebiyle evden bir süre ırak kalmaya, iş değiştirmeye, bir işinden caymaya, vefat etmeye yahut İslam’dan dönmeye delalettir. Muta nikahı ile geçici olarak nikah kıydırdığını görmek; zinaya, şartlarına uyulmadan yapılan alışverişe, geçici ama kârlı ortaklığa, kısa süren rahatlığa delalet eder. 

Nikah kıydığını görmek, iyilik etmek demektir. Kişinin gerçekten evleneceğine veya iyilikte bulunacağına işaret eder.

Rüyada Nikahlandığını Görmek

Rüyada nikahlandığını görmek, bir kız ise yakın zamanda evlenmek demektir. 

Rüyada bilmediği bir kadınla nikahlandığını görmek, dini emirlere sımsıkı sarılmaya; oruç veya namaz gibi farzların yerine getirilmesi gerektiğine işarettir.

Her türlü nikah akdinin uygun bir ortamda ve usulüne uygun olarak gerçekleştiğini görmek, evliler için sevgi ve muhabbet tazelenmesine; bekar kimse için hayırlı kısmete işaret eder. 

Bkz. Evlilik Talebi, Yüzük Görmek, Muta Nikâhı

Rüyada Resmi Nikah Kıymak

Rüyada resmi nikah kıymak, hayatınızın tam anlamıyla düzen geleceğine, sorumluluklarınızın farkına varıp üzerinde duracağınıza, kendinizi her duruma karşı güvene alma ihtiyacı duyacağınıza işaret eder. 

Rüyada Nikah Tazelemek

Rüyada nikah tazelediğinizi gördüyseniz bu, verdiğiniz emeklerin karşılık bulacağına, zor dönemlerin geride kalacağına rivayet edilir. Bu rüyanın olumsuz yorumu ise büyük zararlara uğrayabileceğinize ve bu açığı kapatmak için de epeyce uğraşmanız gerektiğine işaret eder. (Bkz. Nikahı Bozma)

Rüyada Nikah Şahidi Olmak

Rüyada resmi nikahta şahit olduğunuzu görmek, hayırlı kazançların sizi beklediğinin, içinizden geçirdiğiniz dileklerin ve duaların karşılığını alacağınızın, sıkıntılı durumları atlatarak olgunluk kazanacağınızın müjdecisidir.

Rüyada imam nikahında şahit olduğunuzu gördüyseniz sevinçli günlerin gelmesiyle birlikte bunun karşısında duygu selleri yaşayacağınızı rivayet eder. (Bkz. Şahitlik)

Rüyada Nikaha Gitmek

Hayırlı rüya tabirleri arasında yer alan rüyada nikaha gitmek, sağlıklı ve huzurlu zamanlar göreceğinize yorulur. Dini tabirlere göre ise iyi niyetli biri olduğunuzun, güzel davranışlar sergilediğinizin göstergesi olarak kabul edilir. Hayırlı işlere vesile olacağınızın habercisidir. 

Rüyada Nikah Cüzdanı Görmek

İsmiyle kendini yorumlatan tabirlerden biri olan rüyada nikah cüzdanı görmek, bekarsanız evlilik yoluna, evliyseniz de yuvanızın temelinin sağlam olduğuna ve uzun vadeli bir evliliğe delalet eder. Aile birliğinin bozulmayacağı, ikili ilişkilerinizin gitgide güçleneceği şeklinde de yorumlanır.

Rüyada Nikahta Bulunmak

Hayra yorulmayan tabirlerden biri olan rüyada nikahta bulunmak, kötü günlerin ve darlığın habercisi olarak nitelendirilir. Diğer bir yoruma göre de keyfinizin kaçacağı olayların yaşanacağına, bunların sizi çok üzeceğine alamet eder. Sonunda uğraşlar vereceğiniz günlerin sizi beklediğine işaret eder. Ayrıca rüyada bir nikahta bulunduğunu gören, bir anlaşmanın iç yüzünü anlayarak bundan yararlanır.  (Bkz. Defter)

Rüyada Nikah Defteri Görmek

Rüyada nikah defteri görmek, yaşam standartlarınızın iyi seviyelere geleceğine, bir yakınınızın sizden yardım talep edeceğine, çalışma hayatında söz geçirebileceğiniz bir konuma erişeceğinize yorulur.

Bir diğer tabire göre de çevrenizdeki düşmanların hamlelerine yenik düşmeyeceğinize, onların sizi üzmesine müsaade etmeyeceğinize rivayet edilir.  

Rüyada Nikah Hazırlığı Yapmak

Rüyada nikah hazırlığı yapmak, maddi zenginlik olarak yorumlanır. Eğer kendi nikahınız için hazırlık yaptığınızı gördüyseniz yakın zamanda bolluk içinde olacağınıza, iş hayatınızda yüksek mevkilere layık görüleceğinize alamet eder. 

Rüyada Nikah Töreni Görmek

Rüyada nikah töreni görmek, sizi sağlıklı bir hayatın beklediğinin habercisidir. Eğer bekarsanız yeni kısmetlerinizin karşınıza çıkacağına, evliyseniz büyük kazançlar elde edeceğinize, çevreniz tarafından konuşulacak kadar ün sahibi olacağınıza delalet eder. 

Rüyada Nikah Salonu Görmek

Rüyada nikah salonu görmek, maddi durumunuzun olduğundan çok daha iyi seviyelere geleceğine, düşmanlarınızın çevrenizden uzaklaşacağına yorulur. Genel olarak hayırlı görüşler taşıyan bu rüya; fırsatların geleceği, umulmadık anda yeni kapıların aralanacağı şeklinde tabir edilir.

Rüyada Nikah Elbisesi Giymek

Rüyada nikah elbisesi giymek, elde edilecek yeni başarıları ve bu başarılar karşısında toplanacak övgüleri müjdeler. Helal rızık kazanma yolundan sapmayacağınız, hayırlı işler için çaba sarfedeceğiniz şeklinde yorumlanır.

Rüyada Nikah Yüzüğü Görmek

Simgesi yüzük olan evlilik akdine işaret eden rüyada nikah yüzüğü görmek tabiri, evlilik yolunda gelecek bir teklif ya da adım olarak yorumlanır. Diğer bir yoruma göre de yakın zamanda yeni bir dost veya arkadaş edineceğiniz şeklinde tabir edilir. 

Rüyada Nikah Memuru Olmak

Rüyada nikah memuru olmak, resmi bir kurumda yeni iş teklifi alabileceğinizin veya başvuruda bulunacağınızın habercisi olarak yorumlanır. Eğer çalışmıyorsanız ekonomik anlamda özgürlüğünüzü kazanacağınızı, çalışma hayatına gireceğinizi müjdeler.

Rüyada Nikah Davetiyesi Görmek

Hayırlı görülmeyen tabirlerden olan rüyada nikah davetiyesi görmek, hayal kırıklıkları yaşayacağınıza, işin içinden çıkılmaz durumlara girerek kararsızlıklarla karşılacağınıza işaret eder. Özellikle aile hayatında beklenmedik olumsuz olayların gündeme geleceğine delalettir.

Nikah

“Rüyada Nikah Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Ben rüyamda eski kız arkadaşımla ve eski kız arkadaşımın yeni sevgilisinin köydeki eski evimizde düğün yaptığını gördüm ve ben de o düğündeydim. Düğün sırasında damatla da konuşuyordum ne anlama geliyor hiç anlamadım?

  2. Ben ve eşim hiç tanımadığımız kişilerle nikahlanıyorduk ama birbirimizden de vazgeçmiyorduk.

  3. Ben rüyamda beni kendi nikahım kıyılacak diye beni çağırdılar ama nikah kimle kıyılacağını da bilmiyorum. Bu rüya ne anlama gelir?

  4. Rüyamda bana nikâh kıyılacaktı onun için hazırlık yapıyordum ama nikâh esnasını göremedim.

  5. Merhaba. Ben annemi günah diye bir grup tarafından yasça küçük bir adamın 2 karısı olarak imam nihanı kıyılmış bende buna şiddetle karşı çıkıyorum baya da sinirlenmiş olarak uyandım. Hayr olsun ama neye dalalet oluyor merak ettim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir