Rüyada Muharrem Görmek

Muharrem ayında görülen rüyada hata olmaz. Rüyada Muharrem ayını görmek; bütün kötülüklerden kurtulmaya, hastalıktan şifa bulmaya, borçtan kurtulmaya delalet eder. Büyük kimseler çoğunlukla bu ayda dünyaya gelirler. Çünkü Hz. Adem’le Hz. Havva da bu ayda yaratılmışlardır. Bu ayda günahkar kimselerin tövbesi kabul olunur. Çünkü Hz. Adem’in tövbesi de bu ayda kabul edilmiştir. Rüya sahibi yükselme arzusunda ise, bu isteği yerine gelir. Çünkü Cenab-ı Hakk, Hz. İdris’i (AS) bu ayda yüceltti.

Ayrıca bkz: Havva (A.S.), Aylar (Hicri)

Rüyada Muharrem ayını görmek, rüya sahibi bir deniz seyahatinde ise fırtınaya tutulmaz, sakin bir havada yolculuk eder. Hz. Nuh’un (A.S.) gemisi bu ayda Cudi dağına oturdu. Rüya sahibi bir çocuk bekliyorsa, salih bir çocuğu olur. Çünkü İbrahim ve İsa (A.S.) bu ayda doğdular. Rüya sahibi darlık ve sıkıntı içinde ise bu sıkıntıdan kurtulur. Çünkü Allahu Teala (C.C.) Hz. İbrahim’i (A.S.) bu ayda Nemrud’un ateşinden kurtardı. Rüya sahibi gurbette ise sılaya döner. Çünkü Cenab-ı Hakk Hz. Süleyman’a (A.S.) mülkünü bu ayda geri verdi.

Rüyada Muharrem ayını görmek ne demek: Rüya sahibi hasta veya fakir bir kimse ise, iyileşir ve fakirlikten kurtulur. Çünkü Allahu Teala bu ayda Eyüp’ü (A.S.) sıkıntıdan kurtardı. Rüya sahibi bu ayda bir devlet büyüğü ile buluşup konuşarak ondan menfaat elde eder. Çünkü Cenab-ı Hakk bu ayda Musa (A.S.) ile konuştu.

Bir başka rivayete göre de: Eğer rüya bu ayda görülürse, bu rüya hatasız salih bir rüyadır. Rüyada Muharrem ayını görmek, sıkıntıdan, hapislikten kurtulmaya ve hastalıktan şifa bulmaya işaret eder. Gurbette olan insan rüyasında muharrem ayını görse, vatanına döner. Eğer rüya sahibi günahkar ise, tevbe eder. Çünkü o ayda Adem (A.S.)’in tevbesi kabul edilmiştir. Rüya sahibi çocuğunun olmasını arzu ediyorsa, salih bir çocuğu olur. Rüyayi gören sıkıntıda ise bundan kurtulur, düşmanı varsa düşmanından emin olur. Bazen de rüya sahibi bidat ve sapıklıktan dönmekle Allah’a tevbe eder (Tevbe Suresi) ve günahlarından kurtulur. Rüya sahibi memuriyetten ayrılmışsa, tekrar memuriyete döner. Eğer rüyayı gören fakir veya hasta ise, hastalıktan şifa bulur ve Allahu Teala onun fakirliğini giderir.

Muharrem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir