Rüyada Minare Görmek

Rüyada minare görmek; insanların arasını bulan, onları hayırlı olan şeylere çağıran kimseye, kadri yüce olan bir zata, imam ve müezzine, postacıya yahut bakana, kişinin hanımına işarettir.

Rüyada minarenin yıkılması, bu özellikleri olan kimsenin vefatına yahut orada yaşayanların hallerinin değişmesine; ahşap bir minareye çıkıp orada ezan okuduğunu görmek, olumsuz şartlara rağmen yükselmeye yahut yöneticilik ve kuvvete; minare kandili cami hizmetçisine, alem bu hizmetçinin başına işarettir. Minarede tesbih ve tehlil ile meşgul olmak, üzüntü ve kederden kurtulmaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ezan)

Rüyada minare görmek tabiri; iyi niyetli, sözü dinlenen, bilgili insan olarak yorumlanır. Kişinin ün kazanacağına işaret eder.

Rüyada minare görmek anlamı, devlet başkanı veya devlet büyükleri ile yorumlanır. Minare görmek, halkı iyi bir yola çağıran bir kişiye; minareyi tamir etmek veya yeniden bir minare yapmak, hayır işlemeye; minareyi yıktığını görmek, bazı müslümanları uzaklaştıracak bir olayın meydana gelmesine; bir minarenin yıkıldığını veya devrildiğini görmek, o yer halkının dağılmasına veya o minarenin müezzininin öleceğine delalet eder.

Rüyada bir yerde yeni bir minare yapıldığını görmek, o yere büyük bir kişinin geleceğine; minare aleminin bakırdan yapılmış olduğunu görmek, devlet büyüğünden bir felaket geleceğine; minare aleminin altından veya gümüşten olduğunu görmek, devlet başkanına itaat edileceğine işarettir.

Rüyada minare aleminin tahtadan yapılmış olduğunu görmek, hükümet başkanının zalim bir kişi olduğuna işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Minare görmek, insanların arasını bulmaya ve halkı dinen iyi olan şeylere hidayete davet eden bir kimseye işarettir. Rüyada minarenin yıkıldığını görmek, o kimsenin öleceğine ve şöhretinin unutulmasına veya o semt halkının perişanlığına ve durumlarının değişmesine işarettir.

Rüyada içinde cuma namazı kılınan mescidin minaresi, insanları din ve hidayete davet eden birisidir. Bir kimse rüyada minareden bir kuyu içine düştüğünü görse, o kimsenin mütedeyyin ve güzel bir hanımı olduğu halde onun üzerine yaramaz ve şerli bir kadınla evlenmesine veya kendisinin devlet ve nimetinin gitmesine işarettir.

Rüyada ağaçtan yapılmış bir minareye çıktığını ve orada ezan okuduğunu gören kimse velayet, kuvvet ve nifak içerisinde yücelir. Minarede Allah (C.C.)’i tesbih ve tehlil ettiğini gören kimse, şöhrete ve dünyada yüceliğe erişir. Onun bu tesbihi ise Allah (C.C.)’in onu kurtaracağı üzüntü ve kederidir.

Rüyada minare görmek yada tamir etmek; mevkide yükselmeye, huzurlu olmaya ve güzel bir haber almaya, aile saadetinin artmasına işarettir. Rüyada minarenin kendi kendine yıkıldığını görmek, büyük bir şahsın öleceğine işarettir.

Minare

“Rüyada Minare Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Çok yüksek minareye tırmanarak çıktım şerefesiz küçük pencereleri vardı. İnmeye başladım. Yanımdakilere hayretle “Oraya nasıl çıktım?” diyordum.

  2. Ben daha açıklayıcı ve daha anlaşılır olmasını istiyorum. Rüyamda minarenin pembe bir renkle boyandığını gördüm ve hepsi beyaz giyinmiş erkeklerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir